6 Bestræbelser på at forebygge ascites

, Jakarta - Det er bedre at passe på og udføre behandling i henhold til lægens råd, hvis du har skrumpelever, kræft eller nyresvigt. Nogle af disse ting, der ikke håndteres korrekt, er tilbøjelige til at forårsage ascites hos den syge. Har du nogensinde hørt om ascites? Ascites opstår, når der er ophobning i bughulen eller bughinden.

Læs også: Er ascites en farlig sygdom?

Ascites, der får lov til at akkumulere, har også en ugunstig indvirkning på helbredet. Forekomsten af ​​ascites kan være et tegn på, at den sygdom, du har, er gået ind i et ret alvorligt stadium. Det er bedre at vide mere om ascites, så du kan gøre forebyggelse og behandling for at behandle ascites i sundhed.

Årsager til ascites

At opretholde sundheden for organerne i kroppen er bestemt en vigtig ting at gøre for at opretholde en korrekt organfunktion for at undgå forskellige sygdomme. Forekomsten af ​​arvæv i leveren, kendt som levercirrhose, kan øge den naturlige risiko for ascites.

Lancering Healthline , forekomsten af ​​sår eller arvæv i leveren øger trykket på blodkarrene i leveren. Det større og stigende tryk får væske til at trænge ind i bughulen og forårsage ascites.

Skader på leverfunktionen er den største faktor, der forårsager ascites. Men ikke kun det, der er flere andre udløsende faktorer, der gør dig modtagelig for ascites, såsom en historie med langvarigt alkoholforbrug, hepatitis B eller C, leverkræft, nyresvigt, pancreatitis og hypothyroidisme.

Der er flere symptomer, der vises hos personer med ascites, såsom hævelse i maveområdet ledsaget af vægtøgning, flatulens, kvalme, hævelse i benområdet, åndenød og oplever hæmorider.

Hvis du oplever nogle symptomer relateret til ascites, skader det ikke at bruge applikationen med det samme og spørg lægen direkte om de helbredsproblemer, du oplever. Tidlig opdagelse og behandling vil gøre sundhedsproblemer lettere at overvinde.

Læs også: Kan det helbredes med ascites?

Her er ascites-forebyggelse

Påvisning vil blive udført ved forskellige undersøgelser. Lancering fra Cleveland Clinic Ascites kan påvises ved at udføre en fysisk undersøgelse, se på patientens sygehistorie, blodprøver, ultralyd, CT-scanning og også paracentese for at bekræfte de symptomer, du oplever.

Paracentese er en procedure, hvor lægen stikker en nål gennem bugvæggen, der har været udsat for lokalbedøvelse for at fjerne den ophobede væske. Væsker tjekkes for bekræftelse og for tegn på infektion, kræft eller andre helbredsproblemer.

Den samlede behandling vil blive udført forskelligt for hver patient og tilpasset til årsagen til den oplevede ascites. Men for at håndtere den akkumulerede væske giver lægen flere typer lægemidler for at øge elimineringen af ​​væske gennem nyrerne. Hvis lægemidler ikke er effektive til at håndtere den akkumulerede væske, kan paracentese udføres igen for at fjerne væske fra bughulen.

Der er flere måder, du kan gøre for at forhindre ascites Johns Hopkins medicin , det er:

  1. Stop med at indtage alkohol.
  2. Hold din vægt stabil.
  3. Vær ikke doven til at træne regelmæssigt.
  4. Stop med at ryge.
  5. Begræns forbruget af salt i hver mad, der indtages.
  6. Undgå at dele nåle.
  7. Undgå risikabelt seksualliv, så du undgår leverbetændelse.

Læs også: Pas på komplikationer forårsaget af ascites

Det er nogle trin, du kan tage for at forhindre ascites, så dit helbred vedligeholdes ordentligt.

Reference:
Johns Hopkins medicin. Tilgået i 2020. Ascites
Cleveland Clinic. Tilgået i 2020. Ascites
MedicinNet. Tilgået i 2020. Ascites
Healthline. Tilgået i 2020. Ascites årsager og risikofaktorer