Ideel hyppighed af bloddonation på et år

Jakarta - For at bevare en sund krop og samtidig hjælpe medmennesker, opfordres du til at donere blod. Gennem bloddonation giver du kroppen mulighed for at regenerere nye røde blodlegemer.

Du redder også et eller flere liv for andre, der er frataget på grund af forskellige medicinske tilstande. Dette skyldes, at hver blodkomponent, fra røde blodlegemer til blodplasma, har sit eget behov baseret på modtagerens tilstand.

Hvor mange gange kan du donere blod på et år?

Desværre er det ikke alle, der ønsker at gøre det. Årsagerne varierer, lige fra medicinske tilstande, der ikke tillader en person at donere blod, til årsager til frygt for nåle eller smerte.

Faktisk er denne sociale aktivitet sund, du ved! Men hvor mange gange kan du donere blod på et år, og hvornår er det rigtige tidspunkt at donere blod?

Når du donerer noget af dit blod, går en stor mængde jern tabt. For at holde deres behov afbalanceret fordeles det resterende jern i kroppen jævnt i hele kroppen.

For derefter at øge mængden, så den vender tilbage til normale grænser, får du normalt mad og drikkevarer, der hjælper med at øge jernniveauet i kroppen.

Læs også: 5 grunde til, at bloddonation skal ske regelmæssigt

Sammenlignet med kvinder har mænd en tendens til at have højere jernbehov. Hvis behovene ikke bliver opfyldt, mangler kroppen også hæmoglobin, hvilket udløser jernmangelanæmi.

Så, hvor mange gange kan du donere blod på et år? Fordi behovene er forskellige, er det maksimale antal donorer, der anbefales til mænd og kvinder, naturligvis også forskelligt.

For mænd kan du donere blod hver 12. uge eller hver tredje måned. Hvad angår kvinder, er tidspunktet for bloddonation om et år hver 16. uge eller hver fjerde måned. Du kan maksimalt donere blod fem gange om året i løbet af to år. Mens det rigtige tidspunkt at donere blod er otte uger efter den sidste bloddonation.

Læs også: Disse er fordelene og bivirkningerne ved at donere blod

Det er dog ikke alle, der har mulighed for at donere blod på den anbefalede tid. Det betyder, at du skal spørge din læge yderligere, hvornår det er det rigtige tidspunkt at donere blod, og hvor mange gange du kan donere blod på et år.

Hvis du ikke har tid til at mødes ansigt til ansigt, skal du blot bruge Spørg en læge-funktionen fra appen . Men hvis du gerne vil mødes ansigt til ansigt, men er doven til at stå i kø, kan du bestille tid direkte hos lægen på det valgte hospital, du ved det!

Ikke alle kan donere blod

Selvom det anbefales, viser det sig, at ikke alle kan donere blod, normalt sker dette på grund af visse medicinske tilstande. Betingelserne for at du kan donere blod er at have en minimumsvægt på 45 kg, en minimumsalder på 17 år og højst 65 år. Dernæst kan du komme til PMI for at få et blodtrykstjek og sygehistorie.

Læs også: Mennesker med disse 6 sygdomme kan ikke være bloddonorer

Hvis du har en historie med hjertesygdomme, lungesygdomme, diabetes, kræft, infektioner, der behandles med antibiotika, og højt eller lavt blodtryk, frarådes du at donere blod.

Flere andre medicinske tilstande, der gør en person ude af stand til at donere blod, er epilepsi eller kramper, har eller har en historie med hepatitis B og C, stofafhængighed, er gravid, er i risiko for AIDS, har syfilis og har en tendens til at have unormal blødning.

Reference:

Kom så Donor - PMI. Tilgået i 2020. Hvad og hvordan er bloddonation?

Giv blod. Tilgået 2020. Hvordan din krop erstatter blod.

Giv blod. Tilgået 2020. Hvem kan give blod.

Healthline. Tilgået i 2020. Hvor ofte kan du donere blod?