Need to Know, Disse er MR- og MFR-vacciner til børn

, Jakarta – Vaccination til dit lille barn er obligatorisk for at beskytte sig mod forskellige sygdomme. Formålet med at give vaccinen er at danne nye antistoffer i barnets krop, så dets immunforsvar bliver stærkere og undgår forskellige virustrusler.

MR- og MFR-vacciner er eksempler på vacciner, som dit barn skal have. Men har du nogensinde spekuleret på, hvad forskellen mellem MR- og MFR-vaccinerne er? Bør børn, der har modtaget MFR-vaccinen, skulle vaccineres igen? Dette er anmeldelsen.

Dette er, hvad MR- og MFR-vacciner betyder

Grundlæggende er MR-vaccinen en kombination af mæslingevaccinen, nemlig mæslinger (M) og røde hunde (R). Denne vaccine gives for at forebygge sygdomme forårsaget af mæslinger og røde hundevirus, også kendt som tyske mæslinger. Begge disse sygdomme er meget smitsom gennem luftvejene og luften, såsom når man hoster eller nyser.

I mellemtiden er MFR en vaccine bestående af 3 typer vacciner, nemlig fåresyge (fåresyge), mæslinger (mæslinger) og røde hunde. Denne type vaccine gives til børn for at forhindre mæslinger, røde hunde og fåresyge. Forskellen på MFR- og MR-vaccinerne er, at de indeholder fåresyge, som bekæmper fåresyge. I MR-vaccinen er fåresyge ikke inkluderet.

Centre for Disease Control and Prevention anbefaler, at MR- og MFR-vacciner kan gives fra børn i alderen 12-15 måneder til den første dosis og i alderen 4-6 år for den anden dosis.

Læs også : Undgå at få mæslinger med vacciner

Fåresyge er en type sygdom forårsaget af en virus. Citeret fra Mayo Clinic, Symptomer, der vises, når nogen er blevet inficeret med denne virus, er feber, ledsmerter, hovedpine, hævede kirtler under øret, træthed og tab af appetit.

Mæslinger er en type sygdom, der kan svække immunsystemet. Som følge heraf kan den syge opleve feber, udslæt, hoste, løbende næse og røde og rindende øjne. I mellemtiden er tyske mæslinger aka røde hunde en sygdom forårsaget af en virusinfektion og udløser feber, ondt i halsen, udslæt, hovedpine, røde øjne og kløende øjne.

Det er vigtigt at give MR-vaccinen. Husk, mæslinger og røde hunde kan udløse alvorlige og endda dødelige komplikationer. Tja, selvom barnet har fået MFR-vaccinen, er det stadig nødvendigt at få MR-vaccinen. Det har til formål at sikre barnets immunforsvar mod virus, der forårsager sygdom.

Er der bivirkninger?

At give MR-vaccine til børn har ingen skadelige bivirkninger. Så forældre behøver ikke at bekymre sig om, at nyhederne cirkulerer, for slet ikke at tale om, at det hele er bevist sandt.

Læs også : Typer af vaccinationer, børn bør få fra fødslen

Det betyder ikke, at vaccinen slet ikke har nogen bivirkninger. Som med andre injicerbare vacciner kan MR-vaccinen udløse lavgradig feber, rødt udslæt, let hævelse og smerter på injektionsstedet. Dette er dog faktisk normalt og går over af sig selv inden for 2-3 dage.

Ud over børn er vaccination vigtig hos unge og voksne. Især hos kvinder, der planlægger en graviditet. Hvis der opstår en virusinfektion hos gravide, kan det udløse problemer hos fosteret. Disse problemer kan også fortsætte og fortsætte i voksenlivet.

Læs også: 7 typer vacciner, som voksne har brug for

Er du i tvivl og har brug for yderligere råd om vacciner, især MR-vaccinen, så spørg din læge via appen lige. Mødre kan også formidle helbredsproblemer og andre klager via Video/taleopkald og chat .

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. MMR (Mæslinger, fåresyge og røde hunde) VIS

Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Fåresyge

Healthline. Tilgået 2020. Mæslinger

Healthline. Tilgået 2020. Tyske mæslinger (røde hunde)