Vil du klappe en puddelhund? Vær opmærksom på følgende 4 ting

, Jakarta – Forskellige typer hunde kan være en mulighed for dig at lave dit kæledyr. En type hund, der er ret populær, er pudlen. Puddel er en hunderace, der har tre forskellige størrelser. Pudler er generelt omkring 15 inches fra ryggen. Dog er miniaturepudlen omkring 10 tommer fra bagsiden, og legetøjspudlen er under 10 tommer fra bagsiden.

Læs også: Kend 6 videnskabelige fakta om hunde

Før du beslutter dig for, hvilken type puddel du vil beholde, skal du selvfølgelig sørge for at vide mere om den korrekte pleje af pudler. På den måde kan du lave den rigtige behandling til din elskede hund. Se anmeldelsen her!

1. Fysiske aktiviteter, som puddelhunde skal udføre

Selvom pudler ikke har brug for så meget fysisk aktivitet som andre racer, skal du stadig tage din puddel til fysisk aktivitet, såsom at gå 2 gange om dagen i 20 minutter. Dette er en vigtig aktivitet for store pudler. Miniaturer og legetøjspudler kræver mindre fysisk aktivitet, men sørg for, at de får nok motion til at holde deres hjerte og fordøjelse sund.

Hjemmesiden kan være et godt sted for pudler til at udføre den fysiske aktivitet, de har brug for. Stil noget yndlingslegetøj op i gården og lad hunden lege. Overvåg deres aktiviteter, hver gang de er udenfor hjemmet. Undgå at efterlade pudlen udenfor uden opsyn.

Læs også: Sådan ved du, at din hund er syg

2. Sørg for den rigtige type mad til pudlen

Der er mange typer fodervalg til hunde, der sælges på markedet. Startende fra typen af ​​tør til våd mad. Sørg for, at du kender den rigtige type mad til den type puddel. Det vigtigste ved tilberedning af mad til pudler er at give mad rig på protein og calcium. Undgå at fodre pudler med råt kød, tørret frugt, stegt mad, løg og hvidløg.

Du kan bruge appen og spørg din dyrlæge direkte om den rigtige portion til pudler. Selvfølgelig vil portionen af ​​hver hund være forskellig. Opfyldelse af ernæringsbehov og korrekt ernæring til kæledyrshunde vil hjælpe hunde med at undgå forskellige sundhedsproblemer, som vil blive oplevet. Ud over mad skal du også sørge for nok rent vand hver dag for at holde din hund godt hydreret.

3. Udfør kontrol regelmæssigt

At holde en puddel betyder, at det er nødvendigt at have regelmæssig kontrol for at undgå pudler fra forskellige helbredsproblemer. Lancering fra The Poodle Club of America , er der flere typer sundhedsproblemer, der er ret modtagelige for at blive oplevet af puddelhunde, såsom hjerteproblemer, kronisk hepatitis, hoftedysplasi, øjenlidelser.

Glem ikke at vaccinere pudler for at undgå rabies. Især hvis du bor i et område med mange herreløse hunde, mus eller flagermus. Der er intet galt i at forhindre rabies i din yndlingspuddel.

4. Typer af puddelpleje

Pas ordentligt på pudlens pels, så pudlens helbred kan vedligeholdes ordentligt. Ikke kun pels, du bør også være opmærksom på tandsundheden hos pudler ved at børste dem hver dag.

Læs også: Nemme måder at træne hunde på, der kan gøres derhjemme

Det er nogle ting, du skal overveje, når du holder en hund af puddeltypen. At opdrage en hund er en livslang aktivitet. Så glem ikke at give kærlighed til din elskede hund, så hunden ikke oplever stress og får en god livskvalitet.

Reference:
The Poodle Club of America. Tilgået 2020. Health Issues in Poodles.
American Kennel Club. Hentet i 2020. Om Pudlen.
Bedre hjem og haver. Tilgået 2020. Hundeplejefakta, som enhver pudelejer har brug for at vide.