Er det rigtigt, at gurglende saltvand kan behandle ondt i halsen?

, Jakarta – Ondt i halsen er en almindelig tilstand, som næsten alle har oplevet. Selvom det normalt ikke er en alvorlig tilstand, kan ondt i halsen få dig til at føle dig utilpas, når du taler og synker.

Derfor er det vigtigt at kende den rigtige måde at håndtere ondt i halsen på. Nå, gamle forældre troede, at gurgle med varmt saltvand var en effektiv måde at lindre ondt i halsen. Er det rigtigt?

Læs også: Ud over tandpinemedicin er det fordelene ved at gurgle saltvand

Fordele ved at gurgle saltvand til ondt i halsen

Forældrenes råd indtil videre har vist sig at være sande, at gurgle saltvand er faktisk en effektiv måde at lindre ubehag fra en halsbetændelse og endda forhindre halsproblemer.

Sorana Segal Maurer, MD, leder af afdelingen for infektionssygdomme på New York Queens Hospital afslører, at ved at gurgle saltvand kan du trække en masse slim ud af vævene i halsområdet, så virussen kan udstødes.

Det er fordi salt virker som en magnet på vand. Det er derfor, at gurglende saltvand kan lindre en halsbetændelse. Når du gurgler med saltvand, kan du også ved et uheld sluge noget af væsken, hvilket kan hjælpe med at forhindre dehydrering.

Segal Maurer afslørede dog også, at gurglende varmt saltvand ikke på magisk vis kurerer ondt i halsen, fordi væsken ikke har nogen antiviral effekt. Mens de fleste ondt i halsen er forårsaget af vira, som også er årsag til forkølelse og influenza. Men hvis ubehaget ved ondt i halsen generer dig, kan gurgle med varmt saltvand være en effektiv måde at få dig til at føle dig bedre.

Ikke kun lindrer ondt i halsen, American Cancer Society afsløret, at gurgle saltvand regelmæssigt også kan hjælpe med at opretholde mundhygiejne og forhindre infektion, især hos personer, der gennemgår kemoterapi eller strålebehandling.

Læs også: Denne drik kan indtages for at lindre ondt i halsen

Sådan bruges saltvand til at lindre ondt i halsen

Det er ret nemt at lave en saltvandsopløsning til behandling af ondt i halsen. American Dental Association (ADA) anbefaler at tilføje en halv teskefuld salt til 240 milliliter varmt vand og derefter røre, indtil det er blandet.

Følgende er tips til at gurgle saltvand, der er effektive til at lindre ondt i halsen:

  • Drik så meget saltvandsopløsning, som du er tryg ved.
  • Gurgle saltvand omkring bagsiden af ​​halsen.
  • Skyl rundt om munden, tænderne og tandkødet.
  • Fjern det skyllede vand.

Du rådes til at prøve at gurgle saltvand så længe som muligt. Selvom saltvandsopløsninger generelt er sikre at sluge, er det bedre at smide dem væk. For at du kan få det maksimale udbytte, skal du skylle munden med saltvand en til to gange om dagen.

Hvordan man lindrer ondt i halsen er sikkert for både børn og voksne at gøre. Men folk, der har svært ved at gurgle, bør ikke prøve denne metode. Nogle små børn kan muligvis heller ikke skylle ordentligt. Så tjek med din børnelæge for at finde ud af, hvornår et barn er klar til at gurgle.

I mellemtiden, for folk, der har forhøjet blodtryk eller har andre medicinske tilstande, der skal begrænse deres natriumindtag, kan det være nødvendigt at diskutere dette med deres læge eller tandlæge, før de gurgler med saltvand.

Læs også: Ondt i halsen, hvornår skal du gå til lægen?

Det er forklaringen på at gurgle saltvand, der kan hjælpe med at overvinde ondt i halsen. Udover at gurgle saltvand, kan du også købe halstabletter gennem appen , du ved. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Lindrer gurgle med saltvand ondt i halsen?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad du skal vide om at gurgle med saltvand