5 måder at overvinde leukorrhoea under graviditet

, Jakarta – Vaginalt udflåd er en normal ting, der opleves af næsten alle kvinder, især gravide. Selv under graviditeten vil skedeflåd forekomme oftere på grund af hormonelle ændringer i moderens krop. Selvom det ikke er farligt, vil vaginalt udflåd få moderen til at føle sig mindre godt tilpas, når de laver aktiviteter.

Dette forekommer ofte hos kvinder, der er gravide, så det er nødvendigt at kende nogle måder, der kan gøres for at håndtere det effektivt. På den måde bliver alle daglige aktiviteter, der skal laves, ikke forstyrret af det. For at finde ud af, hvordan du løser det, skal du læse følgende anmeldelse!

Overvind vaginalt udflåd under graviditet med disse flere måder

Vaginalt udflåd under graviditeten vil normalt opleves af mødre i første og tredje trimester. I de tidlige stadier af graviditeten vil gravide ikke kun opleve drastiske hormonelle ændringer, men også skiftende psykologiske forhold. Så det er naturligt, at når du er gravid, bliver moderen pludselig ked af det, dårligt humør , eller oplever hyppig stress. Denne ukontrollerede psykologiske tilstand vil også udløse forekomsten af ​​vaginalt udflåd.

Læs også: Alert! Dette er et tegn på unormalt udflåd fra skeden

Ind i andet trimester kan vaginalt udflåd stoppe med at vise sig. Væsken, der kommer ud af Miss V, vil dog stige igen i tredje trimester, præcis før tidspunktet for fødslen. Dette skyldes, at mere og mere blod strømmer ind i livmoderhalsen (livmoderhalsen). Derfor, et par dage før fødslen, er det vaginale udflåd normalt mere koncentreret og ledsaget af blodpletter. Vaginalt udflåd kan også øges, når moderen har ægløsning, føler en høj seksuel ophidselse, eller mens hun ammer.

Så længe udflådet fra skeden er klart eller hvidt, lugter ikke og ikke klør eller svier, er det udflåd, du oplever, stadig en normal tilstand. Mødre skal dog være på vagt og straks konsultere en læge, hvis vaginalt udflåd viser unormale tegn. Tilstande, der inkluderer tegn på unormalt vaginalt udflåd, som er ildelugtende, tyk eller klumpet væske, grå i farven og smertefuld.

Nå, her er nogle måder, mødre kan gøre for at håndtere vaginalt udflåd under graviditet:

1. Oprethold regelmæssigt frøken Vs renlighed

Den første måde at håndtere vaginalt udflåd på under graviditeten er at sørge for altid at rense Miss V, hver gang du er færdig med at tisse eller gøre afføring. Dette gøres ved at vaske det med rent vand forfra og bagfra. Hvis moderen bruger et offentligt toilet, så undgå så vidt muligt at bruge uhygiejnisk vand til at vaske det feminine område. Mødre kan bruge drikkevand på flaske til at rense Miss V.

2. Bær behagelige bukser

Brug undertøj, der er lavet af bomuld og let absorberer sved. Undgå desuden at bruge for stramme bukser. Når moderen er gravid eller ej, skal kvaliteten af ​​undertøj tages i betragtning for at opretholde kønsorganernes sundhed. Hvis det brugte tøj ikke er lavet af bomuld, er chancerne for at få en infektion større. Det er kendt, at tøj med bomuldsfor er i stand til at absorbere overskydende væske. Skift straks undertøj, hvis det føles meget vådt og fugtigt.

Læs også: Anerkend normalt vaginalt udflåd og ikke hos gravide kvinder

3. Brug trusseindlæg

For at overvinde vaginalt udflåd under graviditeten kan mødre bruge hygiejnebind eller trusseindlæg at absorbere overskydende væske, der kommer ud, så det føles mere behageligt. Det er dog vigtigt at udskifte dem oftere, fordi de er lavet af bomuld, som kan skabe fugt. Hvis det ikke kontrolleres, kan bakterier nemt formere sig og forårsage problemer i den kvindelige del.

4. Brusebad regelmæssigt

Du skal også sørge for at gå i bad regelmæssigt hver dag og skifte undertøj oftere. Ved at bade kan denne metode direkte rense kønsorganerne og eliminere vaginalt udflåd. Badning kan også hjælpe kroppen med at undgå ophobning af bakterier og forhindre infektion.

5. Reducer forbruget af usunde fødevarer

En anden måde at håndtere vaginalt udflåd på under graviditeten er at spise sund mad. Det er kendt, at slim fra livmoderhalsen kan påvirkes af den type mad, der indtages. Spis ikke fødevarer, der forårsager betændelse eller fordøjelsesproblemer. Mødre skal også kontrollere sukkerindtaget under graviditeten på trods af "trangen" for at undgå overdreven vaginalt udflåd.

Læs også: Vaginalt udflåd under graviditet, normalt eller et problem?

Vær opmærksom på renheden og sundheden i det feminine område, så moderen kan undgå udflåd fra skeden, der risikerer at forstyrre fostrets sundhed, såsom bakterielle infektioner i skeden, der kan forårsage abort. For mødre, der oplever unormalt udflåd fra skeden, skal du straks konsultere en læge, så de hurtigt kan få behandling. Jo tidligere lidelsen diagnosticeres, jo hurtigere udføres behandlingen, så muligheden for, at noget farligt sker, er mindre.

Gravide kvinder kan også tale om problemer, der opstår i Miss V til lægen gennem ansøgningen . Interaktion med læger kan gøres via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Det gør det også lettere for mødre at få sundhedsprodukter og vitaminer, der er nødvendige under graviditeten. Bliv bestille gennem appen og ordren vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Vaginalt udflåd under graviditet: Hvad er normalt?
CK Birla Hospital. Tilgået 2021. Hvidt udflåd under graviditet: Skal jeg være bekymret?
Hvad kan man forvente. Tilgået i 2021. Vaginalt udflåd under graviditet (Leukorrhea).