Lær disse 4 typer mavesygdomme at kende

Jakarta - Som en del af fordøjelsessystemet er mavens funktion absolut meget vigtig. Næringsstoffer fra den mad og drikke, du indtager, kommer ind i dette organ, gennemgår en forarbejdningsproces og opbevares derefter midlertidigt, før de distribueres til alle dele af kroppen.

Maven er et af fordøjelsesorganerne, der har en form, der ligner bogstavet J. Den er placeret til venstre for den øvre del af maven med forskellige størrelser for hver person. Dette orgel har to kanaler i begge ender. Den øvre ende er forbundet med spiserøret eller spiserøret, mens den nederste ende er forbundet med tarmen.

Pas på mavesygdomme

Ikke forskellig fra andre organer kan mavens funktion blive forstyrret. Ofte er denne lidelse forbundet med madforgiftning, gastritis eller sår. Almindelige symptomer, der opstår, er smerter i underlivet, såsom brændende, stikkende smerter, til smerter, der gør det ubehageligt.

Læs også: Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer

Så hvad er de typer af sundhedsproblemer, der kan forstyrre mavefunktionen? Her er nogle af dem:

1. Gastroøsofageal refluks (GERD)

GERD opstår, når mavesyre stiger op i spiserøret, også kendt som GERD sure opstød . Når dette sker, vil smerten mærkes at brænde midten af ​​brystet. GERD opstår generelt efter frokost eller middag. Symptomerne omfatter vedvarende halsbrand, dårlig ånde, kvalme, brystsmerter og synkebesvær.

Måden at håndtere denne sygdom på er ikke at indtage fødevarer eller drikkevarer, der udløser symptomer. Derudover kan du også tage antacida, som er nyttige til at reducere produktionen af ​​mavesyre og ondt i halsen.

Læs også : Ignorer ikke helbredsproblemer på grund af mavesår

2. Gastritis

Gastritis er en tilstand, hvor maven bliver betændt, fordi mavesyren er for stærk til at beskadige den beskyttende slimhinde. Generelt er gastritis forårsaget af flere ting, såsom alkohol, ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er) til infektioner fra bakterier H. pylori . Udover smerter i den øvre del af maven er andre symptomer, der kan opstå, en følelse af oppustethed, nedsat appetit, kvalme og opkastning, indtil du hurtigere bliver mæt.

3. Gastroparese

Gastroparese er en mavesygdom, der opstår, når maven sænker farten, når den fordøjer mad. Dette resulterer i forstyrrelser i mavefunktionen forårsaget af, at musklerne i mavevæggen ikke fungerer optimalt. Som et resultat forstyrres mavens funktion til at fordøje mad. Denne lidelse opstår generelt hos personer med diabetes.

Symptomer, der vises hos en person, der har gastroparese, er mavekramper, altid mæthed og opkastning efter at have spist. Hvis det er alvorligt, kan de syge opleve vægttab.

Læs også : Tro det ikke, dette er en myte om mavesår

4. Dyspepsi

Dyspepsi er symptomer, der opstår på grund af sygdom i den øvre del af maven. Symptomerne omfatter ubehag i maven, let mæthed, smerter i maven efter at have spist, oppustethed og kvalme til opkastning. Dette er generelt forbundet med gastritis, mavesår, til mavekræft. Denne lidelse kan overvindes ved at spise en sund kost og undgå de symptomer, der kan forårsage den.

Hvis du oplever usædvanlige symptomer i maven, skal du straks spørge din læge om en løsning via applikationen . Så du kan få behandling med det samme. Du kan også bestille tid, hvis du vil på hospitalet gennem ansøgningen . Glem ikke Hent , Ja!

Reference:
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. 9 almindelige fordøjelsestilstande fra top til bund.
Meget godt helbred. Tilgået 2021. Årsager til mavesmerter og behandlingsmuligheder.
Healthline. Tilgået i 2021. Mavesygdomme.