2 tidlige symptomer, når babyer har hydrocephalus

Jakarta - Hydrocephalus er et almindeligt sundhedsproblem, som spædbørn og børn oplever, og som er karakteriseret ved en ophobning af væske i hjernehulen. Væsken vil øge trykket på hjernen og dermed gøre hovedets størrelse forstørret. Denne sygdom kan opleves af voksne, som er karakteriseret ved svær hovedpine.

Hjernen vil fortsætte med at producere cerebrospinalvæske, som derefter vil blive absorberet af blodkarrene. Dens egen funktion er at beskytte hjernen mod skader, opretholde trykket på hjernen og fjerne affald fra organet. Hydrocephalus opstår, når produktionen og absorptionen af ​​væske ikke er afbalanceret. Så hvad er de tidlige symptomer på hydrocephalus hos babyer?

Læs også: Underernæring kan forårsage hydrocephalus hos fosteret?

Genkend de tidlige symptomer på hydrocephalus hos babyer

Væsken produceret af hjernen strømmer gennem rygmarven og absorberes af blodkarrene. Under visse forhold kan væsken øges. Flere ting kan øge mængden af ​​væske i hjernen, såsom blokeringer i hjernen og rygmarven, blodkar, der ikke kan absorberes ordentligt, og hjernen producerer for meget væske.

Når der opstår hydrocephalus hos spædbørn, vil næsten alle dele af kroppen blive påvirket af denne tilstand, fra vækstforstyrrelser til børns hjerneintelligens. Hvis ikke straks får den rigtige behandling, vil det føre til hjerneskade, såvel som andre helbredsproblemer. For at forhindre disse problemer bør mødre kende de tidlige symptomer på hydrocephalus hos spædbørn, som er karakteriseret ved følgende:

Læs også: Behov for at vide, typer af kirurgi til behandling af hydrocephalus

1. Skift formen på hovedet

Som tidligere forklaret er hydrocephalus karakteriseret ved hævelse af hovedet på grund af ophobning af væske produceret i organet, så det ikke kan absorberes ordentligt af blodkarrene. Her er de symptomer, der vises på hovedets organer:

  • Stigningen i størrelsen af ​​hovedomkredsen ændrer sig meget hurtigt.
  • Babyer har en hovedomkreds, der er større end andre babyer på deres alder.
  • Bløde klumper på toppen af ​​hovedet er meget synlige.
  • Hovedbunden er tynd og skinnende.
  • Synlig venøs blodgennemstrømning i hovedbunden.

2. Fysiske ændringer i babys krop

Ikke kun størrelsen af ​​hovedet ændrer sig, nogle ændringer forekommer også i det fysiske, som er karakteriseret ved:

  • Babyens øjne blev ved med at kigge ned.
  • Nedsat appetit eller endda slet ikke lyst til at spise.
  • Kaster op.
  • Kropsspasmer.
  • Let søvnig.
  • Barnets muskelstyrke svækkes.
  • Altid kræsen og irritabel.
  • Hans fysiske vækst er hæmmet.

Hydrocephalus hos spædbørn kan nogle gange diagnosticeres, før barnet er født. Denne tilstand kan findes, når moderen udfører en ultralyd under et rutinemæssigt graviditetstjek. De første symptomer på hydrocephalus hos spædbørn vil variere afhængigt af alder, sygdomsudvikling, til tilstanden af ​​hver babys krop. Vær opmærksom på symptomerne, så moderen kan få de rigtige behandlingstrin.

Læs også: Børn oplever hydrocephalus, er det farligt?

I modsætning til voksne vil barnets evne til at håndtere øget tryk på grund af overdreven væske i hjernen samt hævelse af hovedet være anderledes. Hydrocephalus hos babyer fra fødslen eller når de vokser vil være meget synlig gennem størrelsen af ​​hovedomkredsen, der vokser meget hurtigt.

Mødre skal være opmærksomme, når babyen har en stigning i hovedstørrelsen meget hurtigt og i løbet af kort tid, opkastning, kræsen let, bliver ved med at græde, øjne altid pegende nedad, samt en række symptomer, der er blevet nævnt, skal du straks kontakte en læge på hospitalet, nærmest for at finde ud af årsagen, ja!

Reference:
Stanford børn. Tilgået 2020. Hydrocephalus.
Børns sundhed. Tilgået 2020. Hydrocephalus.