Gør disse 4 ting, når astma vender tilbage på offentlige steder?

Jakarta - For syge kan astmaanfald forekomme når som helst og hvor som helst. Hvis den syge glemmer at medbringe en inhalator til behandling af astma, vil denne sygdom være svær at helbrede. Så hvad hvis denne tilstand opstår? Er der trin, der kan tages som førstehjælp? Svaret er ja. Her er nogle førstehjælpe, der kan gøres, når astma opstår igen på det forkerte tidspunkt.

Læs også: 5 måder at overvinde hvæsen hos mennesker med astma

Gør dette, når astma vender tilbage i offentligt tempo

Astmaanfald, der kommer pludseligt, panikerer ikke kun den syge, men også folk omkring ham. Hvis du møder en, der har et astmaanfald på et offentligt sted, er her nogle førstehjælpe, du kan gøre:

1. Sid oprejst

Når astmasymptomer opstår pludseligt, skal du straks stoppe aktiviteten og sidde oprejst. En oprejst kropsstilling kan få dig til at trække vejret mere frit. Undgå at ligge ned eller krumbøjet, da dette kan gøre luftvejene mere blokerede og udløse symptomer til at blive værre.

2.Tag en vejrtrækning

At tage dybe og lange vejrtrækninger er et af trinene til at overvinde astma. Astmaanfald vil forårsage en ubalance i ilt- og kuldioxidniveauer, som forstyrrer blodtilførslen til hjernen. Hvis det ikke kontrolleres, kan de syge opleve nedsat bevidsthed på grund af manglende iltforsyning i hjernen. At tage dybe vejrtrækninger kan fremme balancen mellem ilt og kuldioxid i hjernen.

3. Bevar roen

Når du oplever en opblussen af ​​astma, er den sikre ting at gøre at bevare roen og ikke gå i panik. Du kan trække vejret langsomt, så du ikke trækker vejret for hurtigt. Prøv at løsne stramt tøj, så vejrtrækningshastigheden ikke hæmmes og bliver mere behagelig. Hvis du bruger et bælte, skader det aldrig at løsne det midlertidigt, indtil der kommer hjælp.

Læs også: Astma kan forårsage brystsmerter, her er den medicinske forklaring

4. Undgå udløsere

At overvinde astma kan gøres ved at undgå triggere. Derfor skal de syge vide, hvilke materialer eller stoffer der kan udløse en gentagelse af symptomer. Nogle af disse allergener er normalt støv, cigaretrøg eller den skarpe lugt af kemikalier. Hvis du allerede ved det, så undgå en række triggere, ja.

Hvis hvæsende vejrtrækning, hoste eller åndenød bliver værre efter at have taget nogle af de trin, der er blevet foreslået, skal du straks tage personen til det nærmeste hospital. Tag det ikke let på det, for astmasymptomer, der ikke kontrolleres, kan føre til tab af liv. For personer med denne tilstand eller nogen, der har en historie med astma, glem ikke at tage din medicin med dig, uanset hvor du går.

Læs også: 7 vigtigste faktorer, der får astma til at passe på

Hvad er tegnene på et astmaanfald?

Astma er en lidelse, der opstår i luftvejene. Et af symptomerne er åndenød ledsaget af hvæsen. Gentagelse af symptomer med det samme udløses normalt af eksponering for skæl fra dyr, støv, cigaretrøg og kold luft.

Det er bedst at genkende de tidlige tegn på et astmaanfald, så du kan forhindre, at tilstanden bliver værre. Selvom de første tegn på et astmaanfald normalt ikke er for alvorlige, har du stadig brug for behandling, så din helbredstilstand vender tilbage til optimal. Her er nogle tidlige tegn på et astmaanfald, som du skal vide:

  1. Hyppigheden af ​​hoste stiger, især om natten.
  2. Hyppigere åndenød.
  3. Føler sig træt hele tiden.
  4. Hvæsende vejrtrækning eller hoste ved anstrengelse.
  5. Bliv lettere irriteret eller humørsyg.
  6. Tegn på influenza, såsom nysen, tilstoppet næse eller ondt i halsen.
  7. Søvnforstyrrelser.

Astmaanfald kan eskalere hurtigt. Af denne grund er det meget vigtigt at udføre tidlig behandling og forberede de nødvendige lægemidler til at behandle denne tilstand.

Der er ingen skade i at bruge det og spørg din læge direkte, hvis du oplever nogle af de tidlige symptomer relateret til astma. Korrekt håndtering gør behandlingen lettere. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
aacai.org. Hentet i 2020. Astmaanfald.
Mayo Clinic. Hentet i 2020. Astmaanfald.
WebMD. Tilgået i 2021. Astmaanfald.