Udover antibiotika er her 4 måder at behandle dysenteri på

, Jakarta – Dysenteri er en infektion, der angriber tarmene og får patienter til at opleve diarré, som nogle gange er ledsaget af blod eller slim. Generelt vil denne tilstand vare i 4 til 7 dage afhængigt af årsagen til og tilstanden af ​​den syges krop. Dysenteri, der angriber en person, er normalt karakteriseret ved mavekramper, kvalme og opkastning og feber.

Læs også: Bloody Child Poop, lille en får dysenteri?

Denne sygdom er relativt almindelig og forekommer ofte i miljøer med dårlige sanitære forhold. En af de faktorer, der kan øge spredningen af ​​dysenteri, er ikke at opretholde personlig hygiejne, for eksempel ikke at vaske hænder efter toiletbesøg eller før spisning og aktiviteter. Når man ser på årsagen, er dysenteri opdelt i to typer, nemlig:

  • Bakteriel dysenteri

Som navnet antyder, er denne type dysenteri forårsaget af en bakteriel infektion, der trænger ind i kroppen eller tarmene. Denne type dysenteri kan være forårsaget af forskellige typer bakterier, såsom: Campylobacter, E-coli, Salmonella, og bakterier Shigella.

  • Amøbisk dysenteri

Hvis bakteriel dysenteri opstår på grund af en bakteriel infektion, er amøbe dysenteri forårsaget af amøber, der invaderer kroppen. Amøbe er en cellet parasit, hvor den type amøbe, der forårsager dysenteri, er navngivet Entamoeba histolytica.

En måde at behandle dysenteri på, som er almindeligt kendt, er ved at give antibiotika. Men faktisk vil et nyt antibiotikum blive ordineret af en læge, hvis dysenterien, der angriber, er alvorlig og har potentiale til at forårsage en værre tilstand. Desværre risikerer det at give antibiotika, at bakterierne, der forårsager dysenteri, bliver resistente over for disse typer lægemidler.

Ud over at give antibiotika er der andre behandlingsformer, der kan lade sig gøre, især hvis dysenterien, der angriber, stadig er mild. Hvad som helst?

1. Få nok hvile

Mild bakteriel dysenteri går normalt over af sig selv inden for få dage. kropstilstanden kan blive bedre med tilstrækkelig hvile og opretholde kropsvæskeindtaget. Når du oplever dysenteri, skal du sørge for at opfylde behovene for kropsvæsker ved at drikke ofte, selv i små mængder.

Læs også: Ikke en almindelig feber, børn får dysenteri, ignorer det ikke

2. ORS væske

Under nogle tilstande kan personer, der oplever dysenteri, kræve ORS-væskeindtag. Denne behandlingsmetode er normalt nødvendig hos personer med dysenteri, som er ældre eller tilbøjelige til dehydrering. ORS væske tjener til at erstatte salt, sukker og mineraler tabt fra kroppen på grund af dehydrering. Men ORS-væsker spiller faktisk kun en rolle i at overvinde dehydrering på grund af diarré, ikke behandler diarré.

3. Fast mad og snacks

Udover at opretholde kropsvæskeindtaget, anbefales det, når man oplever dysenteri, også at spise fast og let mad i små portioner. Selvom det er vigtigt at få mad ind i kroppen under diarré, så undgå at spise tung, fed og krydret mad.

4. Håndkøbsmedicin

At overvinde dysenteri kan også gøres ved at tage håndkøbsmedicin på markedet. Normalt er de typer håndkøbsmedicin, der bruges til at behandle denne lidelse, medicin til at lindre mavekramper og diarré samt smerte- og feberdæmpere. Men det skal bemærkes, tag ikke den type lægemiddel, der kan bremse ydeevnen af ​​tarmen, fordi det kun vil forværre de dysenterisymptomer, der vises.

Læs også: Pas på, dysenteri forårsager disse 5 komplikationer

Hvis du er i tvivl, så prøv at spørge lægen i appen at finde ud af, hvilke typer lægemidler, der er sikre og kan overvinde mild dysenteri. Derefter kan du købe receptpligtig medicin med kun én ansøgning. Udover at være pålidelig, køb medicin hos også nemmere, fordi ordren bliver leveret hjem til dig inden for en time. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!