7 måder at overvinde overdreven spytproduktion, mens du faster

, Jakarta – Har du nogensinde oplevet overdreven spytudskillelse, mens du faster? Du kan have en tilstand kendt som hypersalivation. Generelt er denne tilstand kun midlertidig og indikerer sjældent et alvorligt helbredsproblem.

Spytkirtlerne selv producerer stort set omkring 0,5 liter – 1,5 liter spyt om dagen. Du er ofte ikke klar over det, fordi processen med at sluge spyt foregår næsten ubevidst. På tidspunktet for faste kan nogle gange være overdreven spytproduktion og gøre det ubehageligt. Hvordan håndteres det?

Læg dig ikke ned efter at have spist og hold dig ren

Hypersalivation er en tilstand forårsaget af produktion af for meget spyt. Som et resultat kan spyt komme ud af sig selv uden at være klar over det. Overdreven spytudskillelse under faste kan faktisk forstyrre tilbedelsen. Alligevel er der nogle ting, der kan gøres for at overvinde dem. metoden?

Læs også: Disse er 5 almindelige orale sundhedssygdomme

1. Undgå at ligge ned umiddelbart efter at have spist, når du bryder fasten eller sahuren, giv den en afstand på cirka to timer.

2. Begræns forbruget af krydret og sur mad, begge disse fødevarer kan stimulere stigningen i mængden af ​​spyt.

3. Indtagelse af afbalanceret nærende mad.

4. Prøv at spise mad i små portioner, men ofte.

5. Undgå at ryge

6. Drik nok vand.

7. Oprethold mund- og tandhygiejne

For at overvinde overskydende spytproduktion under faste skal den nøjagtige årsag være kendt. skal kendes på forhånd. Derfor bør vi opsøge en læge eller en speciallæge i intern medicin for at drøfte problemet. Her vil lægen udføre en række undersøgelser for at finde årsagen og bestemme, hvordan den skal behandles.

Læs også: Indtagelse af nærende og nærende fødevarer til en sund livsstil

For eksempel, hvis overdreven salivation under faste eller hypersalivation er relateret til infektion eller huller, så skal du straks se en tandlæge. Derudover kan hypersalivation behandles med lægemidler, der indeholder glycopyrrolat og scopolamin . Begge disse lægemidler virker som hæmmere af nerveimpulser til spytkirtlerne. Som et resultat vil munden producere mindre spyt.

Kend årsagen

Spyt har faktisk en vigtig rolle i fordøjelsessystemet. Spyt indeholder enzymer, der kan hjælpe processen med at fordøje mad. Så hvad forårsager hypersalivation? Denne tilstand kan være forårsaget af fysiologiske årsager (normale) eller patologiske årsager (visse sygdomme).

Nå, her er nogle af grundene:

1. Graviditet

2. Drossel

3. Syre reflukssygdom (GERD)

4. Infektioner i mund- eller halsområdet.

5. Eksponering for gift

6. Skade eller traume i kæben

7. Iført proteser

8. Alvorlige infektioner, såsom tuberkulose og rabies

9. Indtagelse af beroligende midler.

Det skal understreges, at hvis overdreven spytproduktion under faste eller hypersalivation fortsætter i lang tid, bør du søge læge for passende råd og behandling.

Har du brug for mere information om håndtering af overskydende spytproduktion under faste, så spørg blot direkte via . Hvis du ønsker at bestille en lægetid på sygehuset, kan du også Ja!

Læs også: Mangel på søvn, prøv disse 5 fødevarer

Der er tidspunkter, hvor overdreven spytproduktion bare sker uden nogen underliggende sundhedsmæssige forhold. Måske får du ikke sund og kvalitetsmad ved daggry, så du bliver let sulten og bliver let trigget, når du ser mad eller drikke.

Hvis dette er din tilstand, så prøv at få et sundt suhoor-indtag, reducer stegt mad og fødevarer med overdreven krydderi og øg fiberindtaget. Dette kan i det mindste hjælpe med at reducere overskydende spytproduktion. Held og lykke!

Reference:

Healthline. Tilgået i 2021. Hvad er hypersalivation, og hvordan behandles det?

Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om hypersalivation