Indtagelse af højt calciummælk sænker risikoen for gigt?

, Jakarta – Virkelig? Der er modstridende synspunkter om dette. Hvis ifølge Frank Hu, MD, PhD, professor i epidemiologi og ernæring ved Harvard T. H. Chan School of Public Health i Boston, kan forbrug af fødevarer og drikkevarer, der indeholder ost og mejeriprodukter, faktisk øge inflammationen.

Men på den anden side kan indtagelse af mejeriprodukter mindske risikoen for diabetes, fordi fedtsyrerne er gode for helbredet. Derfor blev det konkluderet, at mælk var den eneste faktor til at reducere risikoen for gigt. Og hvad så?

Forskning om mælk og gigt

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention kan mælkeforbrug bremse helingen af ​​knæledt. Faktisk, når der blev forsket i øget mælkeforbrug og udvikling af inflammatorisk arthritis, var helingen langsommere hos kvinder, der indtog mælk.

Tilsyneladende er der mange andre faktorer, der kan forårsage den langsomme helingsproces af gigt for dem, der indtager mælk. Dette inkluderer hvor meget vægt, rygning eller ej, samt alkoholforbrug.

Læs også: Har du gigt? Spis disse 6 fødevarer

Så er det ikke nødvendigt at indtage mælk? Svaret er stadig nødvendigt, så længe det er fedtfattigt og tilstrækkeligt med calcium. I stedet for mælk som et enkelt produkt er det mest anbefalede yoghurt, fordi det har vist sig at reducere inflammation, insulinresistens og forebygge type 2-diabetes.

Hvordan man i sidste ende kan sænke risikoen for gigt, det kan ikke afhænge af en enkelt faktor. Men det kræver et par andre yderligere faktorer. Naturligvis er kost og motion to ting, der ikke bør gå glip af.

Generelt råder ernæringseksperter til at undgå sodavand, fordi det er fyldt med sukker, aspartam og fosforsyre. På grund af dette påvirker det negativt kroppens evne til at optage calcium.

Her er nogle anbefalinger, som du kan indtage udover calciummælk:

  1. Te

Te er en af ​​de drikkevarer, der giver flere fordele for mennesker med gigt. Især grøn, sort, hvid og alle teer, der er rige på polyfenoler; forbindelser fra planter, der har stærk anti-inflammatorisk effekt.

Læs også: Kend forskellen mellem gigt og iskias

Grøn te ses generelt som den mest gavnlige af alle, fordi dens aktive ingrediens er en polyphenol kendt som epigallocatechin 3-gallat (EGCG). Når det kommer til antioxidantaktivitet, har EGCG vist sig at være 100 gange stærkere end vitamin C og E. Undersøgelser har vist, at det også hjælper med at beskytte brusk og knogler.

  1. Juice

Appelsin-, tomat-, ananas- og gulerodsjuice er alle rige på C-vitamin, hvilket betyder, at de har antioxidantegenskaber, som kan neutralisere frie radikaler, der fører til betændelse. Kirsebærjuice har vist sig at beskytte mod gigtangreb og reducere symptomer på slidgigt.

Men sørg for ikke at overdrive det, hold øje med sukker- og kalorieniveauet. Hvis du vil vide mere om dette, så kontakt venligst direkte . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

  1. Vand

Hydration er meget vigtigt for at skylle toksiner ud af kroppen, der kan hjælpe med at bekæmpe betændelse. At drikke nok vand kan hjælpe med at holde dine led godt smurt og kan hjælpe med at forhindre gigtanfald. At drikke vand før måltider kan også hjælpe dig til at spise mindre og derved tabe dig.

Reference:
Nå The New York Times. Tilgået 2019. Drikkemælk knyttet til gigtlindring.
Arthritis.org. Tilgået i 2019. Mejeri: Gigt, ven eller fjende?