Dette er effekten af ​​en parathyroid-mangelkrop

Hej c, Jakarta - Alle har fire biskjoldbruskkirtler i deres krop. Kirtlen kan findes i nakken, nær skjoldbruskkirtlen. Biskjoldbruskkirtlerne udskiller parathyreoideahormon (PTH). Nå, når kroppen kun udskiller parathyreoideahormon i små mængder, kan denne tilstand forstyrre kroppens balance. I den medicinske verden er tilstanden med parathyroidmangel kendt som hypoparathyroidisme.

Biskjoldbruskkirtlens hovedfunktion er at opretholde en balance i niveauet af to mineraler, nemlig calcium og fosfat. Calcium er nødvendigt af kroppen, fordi det holder nerver, muskler og hjerte i gang. Mens fosfat er nødvendigt i dannelsen af ​​knogler og tænder. Så hvad sker der, hvis balancen mellem de to bliver forstyrret? Lad os se følgende anmeldelse!

Læs også: Lad dig ikke undervurdere, kender 5 årsager til hypoparathyroidisme

Virkninger af parathyroidmangel

Når en person har hypoparathyroidisme, oplever hans krop elektrolytforstyrrelser i form af lave niveauer af calcium (hypokalæmi) og høje niveauer af fosfat (hyperfosfatæmi). Denne tilstand er ikke farlig i de tidlige stadier, men den syge har brug for behandling og lægetilsyn hele livet.

Nogle af de symptomer, der opstår, når man oplever hypoparathyroidisme inkluderer:

  • Muskelsmerter eller kramper, der påvirker musklerne i ansigtet, maven, benene og benene;

  • Snoede eller spændte muskler i mund, svælg og arme;

  • Smerter under menstruation;

  • Let deprimeret;

  • Tør hud og skøre negle;

  • Har problemer med hukommelsen;

  • Svag;

  • anfald.

Hvis denne tilstand opstår hos børn, kan der opstå symptomer som hovedpine, opkastning eller tandproblemer, såsom svækkelse af tandemaljen eller dårlig tandvækst.

Hvis denne tilstand ikke behandles ordentligt, frygtes det, at den ramte vil opleve problemer som grå stær, rysten og hårtab. Det er vigtigt straks at konsultere en læge, når ovenstående symptomer opstår. Nu slipper du for at tage på hospitalet, for du kan bestille tid hos lægen gennem ansøgningen .

Læs også: Sker sjældent, genkend 8 symptomer på hypoparathyroidisme

Så hvad forårsager hypoparathyroidisme?

Hypoparathyroidisme opstår, når biskjoldbruskkirtlerne ikke er i stand til at producere nok parathyreoideahormon til kroppen. Selvom disse fire kirtler fungerer til at kontrollere balancen af ​​calcium i kroppen. Flere ting kan forårsage denne tilstand, nemlig:

  • Genetiske lidelser. Hvis en person har en genetisk lidelse, kan han blive født uden en biskjoldbruskkirtel, eller kirtlen fungerer ikke optimalt.

  • Autoimmun sygdom . Som et resultat af denne tilstand producerer kroppen antistoffer, der faktisk bekæmper parathyreoideavævet, fordi det betragtes som et fremmedlegeme. Som et resultat stopper biskjoldbruskkirtlerne med at producere parathyroidhormon.

  • Lave niveauer af magnesium i blodet. Denne tilstand forårsager også interferens med biskjoldbruskkirtlerne i produktionen af ​​parathyreoideahormon. Lave niveauer af magnesium kan forekomme på grund af overdreven indtagelse af alkoholholdige drikkevarer.

  • Strålebehandling . Behandling af kræft med strålebehandlingsmetoder kan også forårsage skader på biskjoldbruskkirtlerne. Især hvis dette gøres intensivt i ansigts- og halsområdet.

Der er faktorer, der kan øge en persons risiko for at udvikle hypoparathyroidisme, herunder:

  • Har en familiehistorie med hypoparathyroidisme.

  • Har en autoimmun sygdom eller endokrin sygdom, såsom Addisons sygdom.

  • Er lige blevet opereret i nakken.

Læs også: Sund kost til mennesker med hypoparathyroidisme

Hvordan behandler man hypoparathyroidisme?

Håndtering, der kan gøres ved at indtage calciumcarbonat-tabletter. Behandling kan udføres ved at give D-vitamintilskud, som har til formål at hjælpe kroppen med at optage calcium og fjerne fosfat. Ud over at give kosttilskud er andre behandlinger, der kan gøres, at tilpasse en kost, der er rig på calcium og lavt indhold af fosfat eller fosfor.

Fødevarer, der kan indtages regelmæssigt, er grønne bladgrøntsager og korn, mens de, der skal undgås, fordi de indeholder højt fosfor, er rødt kød, kylling, ris, fuldkorn, mejeriprodukter og læskedrikke.

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Hypoparathyroidisme.
Patient. Hentet 2019. Hypoparathyroidisme.
WebMD. Tilgået 2019. Hvad er hypoparathyroidisme?