Hvorfor kan folk lide snyd? Dette er den psykologiske forklaring

, Jakarta – Hvorfor kan folk lide snyd? Hvad får folk til at vælge at snyde? Det viser sig, at ifølge psykologien kan det øge selvtilliden at forbinde sig med andre mennesker, når man allerede har en partner. Men er selvtillid ikke grunden til, at folk snyder? Læs mere information her!

Læs også: Betydningen af ​​konsensus for sunde og varige forhold

Er du hooked eller har følelsesmæssige problemer?

Gensidig tillid er et element i et forpligtende forhold. Utroskab skader forholdets troskab. Ikke kun bringer tristhed, snydende partnere kan forårsage adskillelse, udløse psykiske lidelser og forårsage depression og angst.

Menneskelige følelser og relationer er komplekse. Fra denne kompleksitet forsøger et psykologisk synspunkt at fordøje årsagerne til, at folk snyder, og her er en forklaring:

1. Forelsk dig igen

Nogle gange (men ikke altid) kan et underskud i et forhold føre til en affære. Ifølge en undersøgelse foretaget af Psykologi i dag bemærkede, at 77 procent af mennesker angav, at reducerede følelser af kærlighed til deres partner stadig får dem til at vælge at være utro.

2. Til variationer

En anden grund, der forklarer, hvorfor folk snyder, er for variation. Snyd er en reaktion på kedsomhed. Mange mænd har en tendens til at vælge denne grund til at snyde.

3. At føle sig tilsidesat

I lighed med følelser af mangel på kærlighed engagerer nogle mennesker sig i utroskab som reaktion på manglende opmærksomhed fra en partner. Unikt er denne grund mere brugt af kvinder som en forklaring på, hvorfor de er utro.

Læs også: Dette er den skjulte grund til, at folk snyder

4. Situationsfaktor

Dette kan betragtes som en ekstern faktor, der gør, at folk vælger at snyde. For eksempel møder de deres potentielle elskerinde på en bar, arbejder uden for byen, gamle venner mødes igen og andre ting, der ikke kan forudses.

5. Øg tilliden

En anden grund til, at nogen snyder, er som en måde at tilfredsstille deres selvværd.

6. Vred

Vrede er også grunden til, at folk vælger at snyde. I dette tilfælde ses snyd som en måde at straffe en partner på eller søge hævn.

7. Føler sig ikke forpligtet

Mangel på kærlighed og manglende engagement med en partner kan være årsagen til, at folk er utro.

8. Seksuel lyst

Ukontrollable seksuelle drifter får folk til at vælge at være utro. Angiveligt, når en partner allerede har et specifikt engagement og et bånd med sin permanente partner, kan denne seksuelle trang kontrolleres.

Snyd én gang Vil snyd for evigt?

Faktisk behøver utroskab ikke at betyde enden på et forhold, men at reparere et forhold, der er blevet snydt, kræver en indsats. Mange mennesker, der er utro, viser sig at "elske" deres partnere og har intet ønske om at såre dem. Dette er grunden til, at nogle mennesker går meget langt for at skjule deres affære.

Læs også: 4 tegn på, at han er din sjæleven

Hvad skal man gøre, hvis din partner er dig utro? Vil du holde kontakten med ham eller beslutter dig for at leve dit eget liv? Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal håndtere situationen, så start her:

1. Tal med din partner

Overvej at engagere en parrådgiver eller en neutral tredjepart til diskussion. At kende din partners motivation for at snyde kan hjælpe med at træffe beslutningen om at fortsætte eller ej sig farvel.

2. Spørg, om din partner ønsker at fortsætte forholdet eller ej

Nogle mennesker er utro, fordi de ønsker at afslutte forholdet, så det er vigtigt at vide, hvordan de har det.

3. Spørg dig selv, kan du stole på din partner igen?

Det vil helt sikkert tage tid at genopbygge tilliden, og din partner er måske klar over dette faktum. Men hvis du føler, at du aldrig vil være i stand til at stole på ham igen, er du muligvis ikke i stand til at reparere forholdet.

4. Spørg dig selv Vil du stadig have forholdet?

Elsker du virkelig din partner og ønsker du at løse de underliggende problemer? Er du bange for at starte et forhold med en ny? Synes du, at dette forhold er værd at reparere?

At lave parrådgivning kan varmt anbefales, hvis du planlægger at reparere dit forhold efter en affære. Hvis du har brug for hjælp fra en psykolog til at håndtere dine parforholdsproblemer, så brug det bare . Den bedste psykolog vil hjælpe dig med at finde en løsning.

Reference:
Psykologi i dag. Hentet 2021. De 8 vigtigste grunde til at folk snyder.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvorfor snyder folk i forhold?