5 måder du kan gøre for at behandle vorter

Jakarta - Hvem kender ikke udtrykket vorter? Vorter er en tilstand, der opstår, når huden oplever unormale vækster på grund af infektion med humant papillomavirus (HPV). Selvom formen ser mærkelig ud, men vorter er ikke noget, der kan skade den syge. Hud kan forsvinde af sig selv i lang tid, endda år.

Disse unormale hudvækster kan også behandles med enkle trin derhjemme. Du kan også fjerne det med medicinske trin, såsom kirurgi, kemisk peeling, frysning og laserkirurgi. Men før du tager skridt til medicinsk behandling, kan du tage følgende enkle trin.

Læs også: Kan vorter gå væk af sig selv?

1. Brug gaffatape og ru klud

Denne metode er mere effektiv end andre metoder. Her er trinene til at bruge det:

  • Dæk vorten med gaffatape i 24 timer. Hvis det falder af på grund af sved, skal du straks udskifte gaffatapen med en ny.
  • Fortsæt med at udføre det første trin i 2-3 uger. Dette trin vil gøre vortestørrelsen mindre.
  • Efter vorten er reduceret og blød, kan du gnide den med en ru klud. Gør det forsigtigt for at fjerne det yderste lag.
  • Du kan gøre det tredje trin en gang om ugen.

Den første metode virker muligvis ikke for nogle mennesker, men anses for at være ganske sikker at gøre. Selvom den er ret sikker, er denne metode ikke egnet til tyndhudede områder, såsom ansigtet.

2. Brug æblecidereddike

Det næste skridt til at håndtere vorter er at bruge æblecidereddike. Denne naturlige ingrediens indeholder salicylsyre, som hævdes at kunne fjerne inficeret hud. Derudover har eddike naturlige antimikrobielle egenskaber, der kan bekæmpe den vortefremkaldende HPV-virus. For at bruge det, anbefales det at blande det med vand, fordi det er for surt for huden. Her er de trin, du skal bruge til at behandle vorter:

  • Opløs æblecidereddike i vand, forholdet er 2 til 1.
  • Læg en vatpind i blød i opløsningen.
  • Placer en vatpind på vorteområdet, og dæk den derefter med en bandage.
  • Lad det stå i 3-4 timer eller natten over.

Æblecidereddike er et naturligt surt stof. Du kan opleve svie eller ubehag, når opløsningen påføres huden. Husk, denne ene løsning bør ikke påføres ansigtet, OK!

Læs også: Kan vorter virkelig gå væk af sig selv?

3. Brug hvidløg

Hvidløg kan være en af ​​ingredienserne til at behandle vorter. Ikke kun det, hvidløg er også i stand til at overvinde psoriasis og keloid ar. Brug af hvidløgsekstrakt behandler effektivt vorter på fire uger. Dette sker, fordi indholdet allicin De antimikrobielle egenskaber af hvidløg er i stand til at ødelægge enzymer i skadelige patogener. Her er trinene til at behandle vorter med hvidløg:

  • Kværn hvidløget groft og bland det med vandet.
  • Påfør blandingen på vorten, og dæk den derefter med en bandage.
  • Gentag trin et og to i 3-4 uger.

Udover at blande det med vand, kan du blande groftkværnet hvidløg med fed. Påfør det derefter på vorteområdet og dæk det med en bandage.

4. Brug æteriske olier

Tea tree æterisk olie har antimikrobielle egenskaber, der kan hjælpe med at fremskynde eksfolieringsprocessen. Hvis de bruges regelmæssigt, kan vorter blive mindre i størrelse inden for 12 dage.

5. Brug andre naturlige ingredienser

Behandling af vorter kan gøres ved at bruge andre naturlige ingredienser, der let findes derhjemme. Nogle af dem er bananskræller, appelsinskal, ananas og kartofler. Tricket er at klæbe disse naturlige ingredienser på vorten og gøre det regelmæssigt.

Læs også: Her er hvordan man behandler vorter på halsen

Hvis disse trin ikke er i stand til at overvinde vorten, skal du diskutere dette problem med lægen i ansøgningen , Ja!



Reference:
Cleveland Clinic. Hentet 2020. 3 Hjemmevortemidler (der faktisk virker!).
Healthline. Tilgået 2020. Naturlige behandlinger for vorter.
Healthline. Tilgået 2020. 16 naturlige hjemmemedicin mod vorter.