Vælg kærlighed hos børn, hvad er den psykologiske effekt?

, Jakarta - Nogle forældre kan have favoriseret et af deres børn, uanset om det er bevidst eller ej. Selvfølgelig kan der opstå dårlige effekter på dit lille barn, som ikke får nok opmærksomhed. Alligevel er børn, der får favorisering fra deres forældre, også i stand til at føle negative ting. Så hvad er de psykologiske effekter, der kan opstå? Find ud af mere her!

Den dårlige virkning af at vælge kærlighed på børn psykologisk

Grundlæggende er børn instinktivt afhængige af deres forældre for kærlighed, omsorg og støtte. Små børn kan føle sig motiverede, når de føler støtte fra deres forældre, og det modsatte sker også. Der er dog ikke få tilfælde, hvor forældre er mere opmærksomme på yngre børn end deres ældre søskende.

Læs også: At have tvillinger, dette er en måde at ikke vælge kærlighed på

Dette problem, som også er kendt som favorisering, er ikke noget nyt. I blandede familier kan forældre kun vise deres kærlighed til deres biologiske børn sammenlignet med deres stedbørn. Selv i nogle tilfælde giver forældre mere kærlighed til deres sønner.

Selvfølgelig kan forældrenes favorisering påvirke deres følelsesmæssige velvære, hvilket resulterer i psykologisk skade. Ud over følelsesmæssige og mentale problemer kan disse problemer også påvirke intellektuel vækst. Derfor skal forældre kende de dårlige virkninger af favorisering på børn. Her er nogle punkter:

1. Stress og selvværd

Børn, der ikke får opmærksomhed på grund af favorisering fra deres forældre, kan opleve problemer relateret til stress og selvværd. Når et barns selvværd skades, kan der selvfølgelig opstå andre problemer. En af dem er unødvendig og usund konkurrence, der går ud på at ødelægge hinanden i stedet for at støtte hinanden. Når de er voksne, kan børn, der ikke får opmærksomhed nok, føle sig mindre selvsikre og ikke optimale på arbejdet.

2. Følelsesmæssig effekt

Ethvert barn vil altid huske, hvis de er blevet uretfærdigt behandlet af deres forældre. Dette kan forårsage had hos deres forældre, som kan bære over i voksenlivet. Disse børn er også mere tilbøjelige til at udvise aggression og upassende adfærd i skolen, selv med søskende. Derudover kan din lille også tidligt vise tegn på depression. Derfor er det vigtigt at udfylde tomrummet i et barns liv med opmærksomhed.

Læs også: Konkurrence mellem børn, forældre skal være fair

3. Det barn, du godt kan lide, vokser op til at være et forkælet barn

Normalt bliver børn, der får favorisering fra deres forældre, forkælede. Din lille kan vise unødvendige følelser, være for krævende og stædig adfærd fra en ung alder. Derudover føler dette barn sig også ofte overlegent og føler sig i stand til at bryde eksisterende regler. Alle disse problemer kan have en negativ indvirkning på hans forhold i social status.

4. Søskenderivalisering

Når favorisering fortsætter, danner forældre ubevidst konkurrence blandt deres børn. Et barn, der mangler kærlighed, vil sandsynligvis udløse dette med sine søskende. Når de vokser op, kan jaloux børn endda prøve at såre eller såre andre børn. Derfor skal alle forældre forstå, at børn har brug for at få den samme opmærksomhed og kærlighed til hinanden.

Det er nogle af de psykologiske problemer, der kan opstå som følge af, at forældre favoriserer et af deres børn. Sørg derfor for, at moderen altid giver lige stor kærlighed til alle børn. På den måde kan der også opstå nærhed mellem søskende, som i sidste ende støtter hinanden.

Læs også: Kend farerne ved ofte at sammenligne tvillinger

Derudover kan mødre også diskutere med psykologer fra relateret til en god måde at undgå favorisering hos ét barn. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning og få nem adgang til sundhed blot ved at bruge smartphone i hånden. Nyd bekvemmeligheden lige nu!

Reference:
Uddannelsesverden. Tilgået 2021. Forældrefavoritisme: Skadelige virkninger på børn.
Baton Rouge forældre. Hentet 2021. Langtidsvirkninger af forældrenes favoritisme.