Kend det rigtige tidspunkt for en graviditetstest

, Jakarta – Mange kvinder indser, at de er gravide, når de er to måneder gamle eller endnu mere. Udover at være glad, kan du også føle dig bekymret over risikoen for at komme for sent til at realisere din graviditet. Så du skal vide, hvornår det er det rigtige tidspunkt for ham at begynde at tage en graviditetstest efter at have haft sex, for at forberede det bedste til fosterudviklingen.

Du bliver gravid, hvis ægget er blevet befrugtet med sædceller. Du kan dog kun tjekke for graviditet igennem testpakke efter moderkagen producerer graviditetshormoner, nemlig gonadotropin hormon (HCG). Dette hormon frigives til blodbanen og urinen. Koncentrationen af ​​HCG vil stige hurtigt, indtil den fordobles hver 2.-3. dag under tidlig graviditet. Hormonniveauer måles igennem testpakke.

Kvinder foretrækker at bruge testpakke at tjekke graviditet, fordi det er nemt og kan vise hurtige resultater. Imidlertid, testpakke giver ikke altid præcise resultater, fordi der er forskellige faktorer, der kan påvirke resultaterne, hvoraf en af ​​dem er tidspunktet for undersøgelsen. Følgende er det anbefalede tidspunkt at lave en graviditetstest:

1. Når du begynder at mærke tegn på graviditet.

En udeblevet menstruation kan være et tegn på graviditet. Men du rådes også til at foretage et graviditetstjek, hvis følgende tegn opstår:

  • Der opstår pletter eller blodpletter

Udflåd af blodpletter eller let blødning kan også være tegn på graviditet, fordi det er normalt at forekomme i de tidlige uger af implantationsprocessen. Det, du skal være opmærksom på, er forskellen i tekstur, farve og mængden af ​​blod, der kommer ud. Hvis dit testresultat er positivt, men blødningen fortsætter, skal du straks kontakte din læge.

  • Mavekramper som menstruationssmerter

Hvis din mave føles trang, men din menstruation stadig ikke kommer, kan det være et tegn på, at implantationsprocessen finder sted i din livmoder.

  • Brystsmerter

Andre tegn, der kan indikere graviditet, er mørkfarvning af venerne under huden på brystet og ømme brystvorter. I de tidlige dage af graviditeten producerer din krop en masse af hormonerne østrogen og progesteron for at understøtte fostrets vækst, hvilket forårsager denne tilstand. Imidlertid kan brystsygdomme som denne også forekomme hos nogle kvinder, der vil opleve menstruation, så det indikerer ikke nødvendigvis graviditet.

  • Andre tegn

Hvis du mærker tilstande, der ikke er som normalt, såsom kvalme, ingen appetit, let træt og hyppig vandladning, kan du tage en graviditetstest med det samme.

2. Det er ikke for tidligt

Du bør ikke tage en graviditetstest med det samme, hvis du kun er en dag forsinket til din menstruation. Fordi HCG-hormonet ikke kan opdages, hvis moderen er for tidligt til at tjekke for graviditet. Vent, indtil du oplever en forsinkelse i din menstruation i en uge. Tiden, der går fra en vellykket befrugtning af ægget, til HCG kan påvises i urinen, er omkring 9-12 dage. Men vil du hurtigt få vished om graviditeten, kan du tage en blodprøve ved hjælp af en gynækolog. Blodprøver kan påvise graviditet tidligere og mere præcist end testpakke. Selvom processen ikke er øjeblikkelig testpakke og du skal stadig vente noget tid for at få resultaterne.

3. Når som helst

Hvis du er en kvinde, der stadig er i sin reproduktive alder og aktivt har sex, så kan du til enhver tid tage en graviditetstest. Men for at få nøjagtige resultater, rådes du til at tjekke for graviditet, hvis du er et par dage forsinket til din menstruation.

Oplever tegn på graviditet, kan ikke bruges som reference til, at du helt sikkert er gravid. Omvendt betyder et negativt graviditetstestresultat ikke nødvendigvis, at du ikke er gravid. For at være sikker, tjek med din gynækolog. Tøv ikke med at spørge lægen om tegn på graviditet gennem ansøgningen . Eksperte og professionelle læger vil være klar til at hjælpe dig når som helst igennem Video/taleopkald og Snak. Du kan også købe sundhedsprodukter og vitaminer, du har brug for . Bliv bestille og ordren vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.