Disse er 8 typer af typiske indonesiske sportsgrene, der er nyttige

, Jakarta - Sport, såsom fodbold, basketball og volleyball kan være velkendte for ørerne. Men vidste du, at Indonesien har forskellige former for traditionelle sportsgrene, der ikke kun er sjove, men også nyttige til træning af fysisk smidighed?

I modsætning til sport generelt, kommer denne type typisk indonesisk sport fra traditionerne og kulturen i en region. Fordi Indonesien består af forskellige stammer og kulturer, er typerne af traditionelle sportsgrene også meget forskellige. Alligevel er der flere typer indonesiske sportsgrene, der officielt er blevet nationale og internationale sportsgrene, du ved. Hvad er du?

1. Pencak Silat

Denne indonesiske kampsport siges at have eksisteret siden det 7. århundrede e.Kr. Derfor var mange krigere fra Majapahit- og Sriwijaya-kongerigerne berømte for at være gode til kampsport. Dette kan ses fra våbenartefakter under det hindu-buddhistiske kongerige og reliefferne af positionen af ​​silat-hestene ved Prambanan og Borobudur-templerne. Indtil nu er sporten pencak silat stadig populær, og er endda blevet brugt som sport i internationale begivenheder.

Læs også: Det er, hvad der sker med kroppen, når du holder op med at træne

2. Sepak Takraw

Selvom det blev hævdet af flere lande i Sydøstasien, såsom Malaysia, Laos, Filippinerne og Thailand, er sepak takraw faktisk en unik og original sport fra Indonesien, der stammer fra det sydlige Sulawesi. Denne sport blev først opdaget under det malaysiske sultanat i det 15. århundrede.

Hvordan man spiller det er ret unikt. Som at kombinere sportsgrenene fodbold og volleyball, nemlig ved at sparke bolden ud over nettet, der er spredt ud på midten af ​​banen. Udover at det er sjovt, kan denne sport også træne styrken af ​​benmusklerne.

3. Rock Jump

Klippespring er en indonesisk sport, som er en tradition for befolkningen på Nias Island. Oprindeligt blev denne sport udført som en forberedelse før krigen. Nias-ungdom, der med succes udfører denne sport, vil blive betragtet som modne og fysisk modne og klar til ægteskab.

Derfor er stenspring i stedet for at se det som en sport for befolkningen i Nias mere som en tradition, som, hvis den lykkes, vil være en kilde til stolthed for den unge mand og hans familie. Fordi det også er et spørgsmål om stolthed, vil familien som regel holde en fest ved at slagte et par kvæg.

Læs også: Gør disse 3 sportstips, så du ikke kommer til skade

4. Stylter

Ved at bruge to lange pinde designet til at tillade en person at stå i en vis højde, er stylter også en af ​​de mest populære indonesiske sportsgrene. At gå på stylter kan træne balance og kropsmuskler. Selvom man oprindeligt brugte stylter for at undgå vandpytter eller oversvømmelser, bliver denne sport nu ofte brugt som en konkurrence, såsom til fejringen af ​​uafhængighedsdagen.

5. Karapan Sapi

Denne typiske indonesiske sport stammer fra Madura, East Java, som normalt konkurreres fra august til oktober hvert år. Som navnet antyder, foregår tyrevæddeløb ved at bruge et par køer bundet til en trævogn, der styres af en jockey og konkurrerer hurtigt med andre køer. Ligesom stylter er kovæddeløbssport også nyttig til træning af kropsbalance.

6. Pathol

Ud over pencak silat har Indonesien også en anden form for selvforsvarssport, nemlig patol. Denne form for traditionel brydesport stammer fra Sarang, Rembang Regency, Central Java. Oprindeligt var pathol en konkurrencebegivenhed for at finde de bedste riddere, der kunne udpeges til at bevogte havnen i Tuban, som på det tidspunkt var sårbar over for angreb fra pirater og røvere.

Men nu bruges pathol ofte som en selvforsvarssport, som silat. Pathol wrestling afholdes normalt på kysten før fuldmåne, eller på særlige dage som havalmisse-ceremonien, som er en lokal tradition.

Læs også: Anbefalet dosis af motion for at forblive sund

7. Væddeløbsbane

Omgivet af vand føles det ufuldstændigt, hvis Indonesien ikke har denne type vandsport. Det er pacu-stien, en traditionel robådsport hjemmehørende i Riau, som bruger en 25-40 meter lang båd med i begyndelsen 40-60 personer.

Denne sport blev oprindeligt holdt i landsbyer langs Kuantan-floden for at fejre store islamiske højtider, såsom Maulid Nabi Muhammad SAW, Eid Al-Fitr eller det islamiske nytår. Men nu er baneløb inkluderet i den nationale årlige begivenhed, hver 23.-26. august.

8. Træsko/Terompah/Galuak

Selvom som et spil, er træsko eller også kendt som terompah eller galuak en traditionel sport hjemmehørende i Indonesien. For at gøre det kræver det fysisk smidighed, samarbejde, kreativitet, indsigt og ærlighed. Værktøjet til denne sport er lavet af en række brædder, som derefter får et gummitov som tøffel. I en træsko minimum 3 personer.

Det er nogle typer sportsgrene, der er typiske for Indonesien, som ikke kun er sjove, men også sunde for kroppen. Inden du dyrker disse sportsgrene, så glem ikke at varme op, så musklerne ikke bliver chokerede. Hvis du oplever en skade eller lidelse efter at have dyrket sport, skal du diskutere tilstanden med lægen på appen . Drøftelser med læger kan ske via funktionerne Snak eller Stemme/videoopkald .

Reference:
Nu! Jakarta. Tilgået 2019. Kender du disse indonesiske traditionelle sportsgrene?
geocityer. Tilgået i 2019. Etnisk sport.