Hvordan man behandler muskelsmerter, der kan gøres derhjemme

, Jakarta – Muskelsmerter kan være meget irriterende og hindre aktiviteter. Derfor vælger mange mennesker at tage smertestillende midler, når denne tilstand rammer. Det viser sig dog, at der findes hjemmebehandlinger, der kan gøres for at behandle muskelsmerter. Behandlingen har til formål at lindre smerter, så du kan vende tilbage til aktiviteter.

Muskelsmerter eller myalgi er ofte milde og påvirker kun én bestemt muskel. Men under nogle forhold kan muskelsmerter også mærkes i alle dele af kroppen og føles meget ulidelige. Muskelsmerter er faktisk ikke en sygdom, men det kan være et symptom på visse sygdomme. Derudover kan denne ene tilstand også være forårsaget af flere faktorer.

Læs også: Disse 4 daglige vaner udløser muskelsmerter

Årsager og måder at overvinde muskelsmerter på

Der er mange ting, der kan forårsage muskelsmerter, lige fra forkert holdning eller sportsbevægelser, muskelskader, infektioner til tegn på en mere alvorlig sygdom. Smerter kan forekomme i enhver muskel i kroppen, såsom ryg, nakke, arme, lår eller lægge. Selvom det er almindeligt, skal muskelsmerter stadig behandles, så de ikke forstyrrer daglige aktiviteter.

Generelt er denne tilstand beskrevet ved stivhed, muskler, såsom træk, kramper, tyngde og muskelsvaghed. Muskelsmerter har en tendens til at dukke op under eller efter visse aktiviteter, for eksempel træning, løft af tunge genstande, fald, til vane at sidde for længe, ​​hvilket kan udløse smerter i nakke- og rygmusklerne.

Læs også: Dette er grunden til, at Corona Virus kan forårsage muskelsmerter

Med andre ord opstår muskelsmerter ofte, fordi de er forårsaget af overforbrug af muskler. Derudover kan muskelskader, samt stramme muskler i en eller flere dele af kroppen også give smerter. Der er forskellige måder, der kan gøres for at overvinde og eliminere muskelsmerter, herunder:

  • Hvile en øm muskel eller krop.
  • Nok søvn.
  • Undgå stress.
  • Komprimering af ømme muskler ved at bruge varme eller kolde kompresser.
  • Massere eller strække det smertefulde muskelområde.
  • Undgå at udføre aktiviteter, der er for anstrengende, såsom at løfte tunge vægte og tvinge dig selv til at træne.
  • Lav yoga eller meditation for at hjælpe med at slappe af og lindre spændinger i de problematiske muskler.
  • Tag smertestillende medicin.

Muskelsmerter kan også være ledsaget af andre symptomer, såsom hævelse i det smertefulde område, feber og kulderystelser og svaghed. Kontakt straks en læge, hvis muskelsmerter ikke forbedres, og i stedet udløser disse andre symptomer. Eller hvis du er i tvivl, kan du formidle det problem, du oplever, til lægen gennem ansøgningen .

Formidle helbredsproblemer lettere til lægen igennem Video/taleopkald og Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og råd til håndtering af muskelsmerter fra en betroet læge. Hurtigt Hent i App Store og Google Play!

Læs også: Muskelsmerter, der ikke vil hele, kan være et symptom på disse 6 sygdomme

Bortset fra hjemmeplejens trin og diskussioner online hos en læge rådes personer med muskelsmerter også til at dyrke let træning, såsom at gå, cykle og svømme. Faktisk kan let træning hjælpe med at genoprette muskelstyrken. Sørg dog for ikke at presse dig selv, så muskelsmerterne ikke bliver værre.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Muskelsmerter.
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Giver din træning gode eller dårlige smerter? Hvordan man fortæller.
Healthline. Tilgået 2020. Hvad du behøver at vide om muskelsmerter.
Meget godt. Hentet 2020. En oversigt over myalgi.