Hvordan diagnosticeres Pemphigus sygdom?

Jakarta - Pemphigus vulgaris er en sjælden autoimmun sygdom, der forårsager smertefulde blærer på huden og slimhinderne. Hvis du har en autoimmun sygdom, vil dit immunsystem fejlagtigt angribe sundt væv.

Hver type pemphigus er karakteriseret ved, hvor blærerne dannes. Pemphigus vulgaris påvirker slimhinderne, som findes i områderne:

  • Mund

  • Hals

  • Næse

  • Øje

  • Kønsorganer

  • Lunger

Sygdommen begynder normalt med blærer i munden og derefter på huden. Blærerne påvirker nogle gange kønsorganerne. Pemphigus vulgaris kan være farlig. Behandling er meget vigtig og involverer normalt brug af kortikosteroider til at undertrykke immunsystemet. Denne tilstand kan føre til alvorlige komplikationer, hvis den ikke behandles. Nogle af disse komplikationer kan være dødelige.

Læs også: Denne Pemphigus-behandlingsprocedure bør du kende

Symptomer på pemphigus vulgaris omfatter:

  • Smertefulde blærer, der starter i munden eller hudområdet

  • Blærer nær hudens overflade, der kommer og går, dræner derefter, skræller og blærer

Årsager til Pemphigus

Immunsystemet producerer proteiner kaldet antistoffer. Antistoffer angriber normalt skadelige fremmede stoffer, såsom bakterier og vira. Pemphigus vulgaris opstår, når immunsystemet fejlagtigt laver antistoffer mod proteiner i sund hud og slimhinder.

Antistoffer bryder bindingerne mellem celler, og væske samler sig mellem hudens lag. Dette forårsager blærer og erosioner på huden. Den nøjagtige årsag til immunsystemets angreb er ukendt.

Det er meget sjældent, men visse lægemidler kan forårsage pemphigus vulgaris. Disse stoffer, herunder penicillamin og ACE-hæmmere, som er en type blodtryksmedicin. Pemphigus vulgaris er ikke smitsom og kan ikke overføres fra en person til en anden.

Læs også: Myte eller fakta, Pemphigus kan forårsage død

Det ser heller ikke ud til at blive overført fra forælder til barn. Men en persons gener kan sætte dem i en højere risiko for denne tilstand. Hvis dine forældre eller andre familiemedlemmer har eller har haft tilstanden, er der større sandsynlighed for, at du udvikler den.

Pemphigus vulgaris kan påvirke mennesker af alle racer, køn og aldre. Tilstanden er dog mere almindelig i følgende grupper:

  • Folk af middelhavsafstamning

  • østeuropæisk jøde

  • Folk, der bor i Brasiliens regnskove

  • Midaldrende voksne og ældre

Pemphigus sygdom diagnosticeres ved at udføre en fysisk undersøgelse af hudafskrabninger. De vil lede efter en tilstandsindikator kaldet Nikolsky-tegnet. Det positive Nikolsky-tegn er, når huden let bløder, når overfladen renses med vatpind eller finger.

Lægen kan derefter tage en biopsi af blæren, som involverer at fjerne et stykke væv til analyse og se det under et mikroskop for at bekræfte diagnosen. En biopsi kan behandles i et laboratorium med kemikalier, der hjælper læger med at finde unormale antistoffer. Læger kan bruge disse oplysninger til at bestemme typen af ​​pemphigus.

Behandling for pemphigus er rettet mod at reducere smerter og symptomer og forebygge komplikationer, såsom infektion. Det involverer et eller flere stoffer og andre metoder. Disse kan omfatte kortikosteroider og immunsupprimerende lægemidler. Højdosis kortikosteroider er kernebehandlingen for denne tilstand.

Almindelige kortikosteroider, herunder prednison eller prednisolon . Høje doser er normalt nødvendige for at kontrollere tilstanden i starten. Du skal muligvis tage kosttilskud som calcium og D-vitamin, spise en diæt med lavt sukkerindhold eller tage anden medicin for at behandle denne bivirkning.

Læs også: 4 typer hudsygdomme at holde øje med

Når blærerne er under kontrol, kan dosis sænkes til det laveste niveau, der er nødvendigt for at forhindre nye blærer og for at holde bivirkningerne på et minimum. Kortikosteroidcremer kan også bruges direkte på blærerne.

For at hjælpe med at holde kortikosteroiddoserne lave, kan din læge ordinere yderligere medicin, der undertrykker immunsystemet. Dette inkluderer azathioprin , mycophenolatmofetil, methotrexat, cyclophosphamid og rituximab .

Hvis du vil vide mere om pemphigus sygdom og dens symptomer og behandling, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Tal med en læge , du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .