Første håndtering, når naturlig mavesyre

Jakarta - Stigende mavesyre er bestemt meget ubehageligt for alle, der har oplevet det. Ud over brystsmerter forårsager mavesyreforstyrrelser også, at en person får synkebesvær, en brændende fornemmelse i hjertehulen og en klump i halsen.

Men du behøver virkelig ikke at gå i panik. Årsagen er, at du kan lave forskellige første behandlinger, når mavesyren stiger, her er nogle af dem:

  • Tag stramt tøj af

Nogle tilfælde af mavesyrelidelser opstår på grund af iført stramt tøj, der kan lægge pres på maven. Dette er grunden til at fjerne dette tøj kan hjælpe med at reducere trykket og derved lindre mavesyren. Det samme gælder, når du løsner bæltet.

Læs også: Hvad er kendetegnene ved stigende mavesyre?

  • Prøv at stå op

Tilsyneladende kan mavesyrestigninger også forekomme på grund af kropsholdning. Så hvis du oplever en stigning i mavesyren, mens du sidder eller ligger ned, så prøv at stå oprejst. Stående oprejst holdning kan hjælpe med at reducere trykket på de nedre spiserørsmuskler, så det kan reducere symptomer på mavesyre.

  • Indtagelse af ingefærte

Ingefær er en type krydderi, der ikke er i tvivl om dets fordele, herunder til at lindre mavesyreangreb. Du kan kombinere det med en kop varm te og indtage det, når mavesyren stiger.

  • Stop med at ryge dårlige vaner

Rygning er en aktivitet, der har en negativ indvirkning på kroppens sundhed, ofte forbundet med hjerte- og lungesygdomme. Det viser sig dog, at rygning også vil gøre mavesyren værre, så du rådes til at undgå denne vane, hvis du tidligere har haft mavesyresygdom.

Læs også: Gravide kvinder har mavesyre, er det farligt?

  • Anbringelse af puden højere

Stigende mavesyre kan også opstå, når du ligger ned. Sker det, kan du gøre puden højere, så symptomerne kan mindskes. Følg med at hæve taljens og hovedets stilling, så den stigende mavesyre kan overvindes.

  • Forbrug af lakrids

Du er måske stadig uvant med lakrids eller lakrids. Ingredienserne, der inkluderer dette krydderi, er dog også effektive til at lindre mavesyreangreb såsom ingefær. Dette er på grund af lakrids rolle i at øge slimhinden i spiserøret og derved beskytte organet mod skader forårsaget af mavesyre.

Alligevel skal du stadig være forsigtig, når du indtager lakrids. Årsagen er, at hvis det indtages for meget, kan det faktisk have en indvirkning på at øge blodtrykket, falde kaliumniveauet og forstyrre behandlingsprocessen.

Læs også: 7 vaner, der kan udløse mavesyresygdom

Så du bør spørge din læge først, især hvis dine symptomer ikke forbedres, selvom du har taget hjemmemedicin. Du kan bruge appen at spørge og svare med lægen, så du ikke behøver at forlade huset. Hurtigt Hent Ansøgning på din telefon, ja!

  • Indtagelse af mavesyremedicin

Der er flere typer lægemidler, der hjælper med at lindre mavesyre, som du kan finde på apotekerne. Du kan indtage det som en første behandling, når mavesyreangreb. Sørg dog for at indtage i overensstemmelse med anbefalingerne eller doseringerne på emballagen, OK! Overdriv det ikke, fordi det kan udløse andre negative påvirkninger på kroppen.

En anden bedste måde, der kan gøres for at lindre eller lindre symptomer på sure opstød, er at undgå alt, hvad der kan være en udløser. Ofte er der tale om bestemte fødevarer eller drikkevarer, såsom kaffe, krydret og sur mad, samt andre faktorer som stress.



Reference:
Healthline. Hentet 2021. Sådan slipper du af halsbrand.
WebMD. Tilgået i 2021. Gerd.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD).