Forklaring af delirium, der opstår på grund af COVID-19-infektion

Jakarta - Delirium er forbundet med nye symptomer hos mennesker med corona-virus hos ældre. Delirium i sig selv er en lidelse i centralnervesystemet, som er karakteriseret ved kognitiv tilbagegang i hjernen og nedsat bevidsthed om det omgivende miljø. Delirium hos mennesker med corona-virus opstår på grund af hjernedysfunktion.

Hvis det opleves, er der flere genkendelige symptomer på delirium. Nogle af dem er forvirring, desorientering, sløret tale, koncentrationsbesvær, rastløshed og hallucinationer. Nogle af disse symptomer udvikler sig meget hurtigt på få timer eller dage. En fuldstændig forklaring på delirium hos mennesker med corona-virus kan læses nedenfor!

Læs også: Indtagelse af visse stoffer kan virkelig forårsage delirium?

Delirium hos Corona Virus-patienter, hvad forårsager det?

Delirium hos mennesker med corona-virus kan opstå på grund af iltmangel i den syges krop. Denne tilstand er kendt som hypoxi. Ikke nok med det, her er nogle af årsagerne til delirium hos mennesker med corona-virus:

  • Systemiske sygdomme, nemlig symptomer på sygdomme forbundet med abnormiteter i tilstanden af ​​den menneskelige krops stofskiftesystem.
  • Systemisk inflammation, som er en reaktion inde fra kroppen, der vises, når der opstår betændelse.
  • Forstyrrelser i blodkoagulationssystemet, nemlig sygdomme, der involverer overdreven blodkoagulation. Dette kan endda forekomme i områder, hvor koagulation ikke bør forekomme, såsom i blodkar.
  • Corona virus infektion direkte til nerverne.
  • Autoimmunitet efter infektion.

Delirium hos mennesker med corona-virus blev oplevet hos 31,8 procent af patienterne. Denne procentdel af manifestationer af andre neurologiske lidelser:

  • 44,8 % af Corona-virusramte oplever muskelsmerter
  • 37,7 procent af personer med corona-virus oplevede hovedpine.
  • 29,7 procent af personer med corona-virus oplevede svimmelhed.

Delirium er mere tilbøjelige til at blive oplevet af ældre med lav immunitet. Selvom det er almindeligt oplevet af ældre, er det muligt, at delirium opleves af unge. Delirium hos små børn er normalt et tegn på encefalopati på grund af alvorlig åndedrætsbesvær. Ikke kun det, patienter, der tager psykofarmaka på grund af visse sygdomstilstande, er meget modtagelige for delirium.

Læs også: Mennesker med delirium kan opleve nedsat tænkeevne

Hvis det opleves af en Corona Virus-ramt, hvad er virkningerne?

Delirium hos mennesker med corona-virus er tæt forbundet med organsystemsvigt i kroppen. Ud over de ældre er denne tilstand tilbøjelig til at opleves af personer med corona-virus med alvorlige symptomer. Hvis dette sker, har patienter brug for langtidsovervågning for at overvåge og forhindre farlige komplikationer.

Mens mennesker med milde symptomer ikke kræver indlæggelse. Inden det bliver værre, skal du genkende og være opmærksom på de tidlige symptomer, der opstår. Tjek med det samme dig selv, hvis du har mistanke om noget mærkeligt ved dig selv. Glem ikke at anvende en sund livsstil for at holde dig væk fra corona-virussen. Styrk dit immunforsvar ved at spise en sund og afbalanceret kost.

Læs også: Genkend symptomerne på delirium efter type

Derudover kan du også tage yderligere kosttilskud og multivitaminer for at øge udholdenheden. For at købe det kan du bruge funktionen "køb medicin" i applikationen , Ja.

Reference:
NCBI. Tilgået 2021. Delirium i COVID-19: epidemiologi og kliniske sammenhænge hos en stor gruppe patienter indlagt på et akademisk hospital.
Cleveland Clinic. Tilgået 2021. Hvorfor delirium hos Coronavirus-patienter bekymrer læger.