Kan visdomstænder vokse som voksne?

, Jakarta – Visdomstænder er den tredje eller sidste kindtænd, som de fleste mennesker får i teenageårene eller begyndelsen af ​​tyverne. Nogle gange kan disse tænder være et værdifuldt aktiv for munden, når de er sunde og i perfekt form. Men hvis formen ikke er justeret, skal visdomstænderne normalt trækkes ud, fordi det forårsager ulidelig smerte. Når visdomstænderne er forkert justeret, kan de være vandrette, vippes indad eller udad eller væk fra den anden kindtænd.

Visdomstænder, der er forkert justeret, kan føre til plakopbygning fra bakterier eller madrester, der sidder fast på siderne. Denne tilstand tillader åbninger for bakterier at trænge ind omkring tænderne og forårsage infektion, hvilket forårsager smerte, hævelse, kæbe stivhed og andre lidelser. Tænder, der er forkert justeret, er også tilbøjelige til huller i tænderne og tandkødssygdomme, fordi de er svære at nå til rengøring.

Læs også : Vil alle få visdomstænder?

Årsager til visdomstænder, der vokser op som voksne

I en alder af seks år vil den første kindtand bryde ud, efterfulgt af den anden kindtænd ved 12 års alderen. De sidste kindtænder eller almindeligvis omtalt som visdomstænder bryder generelt ud i en alder af omkring 10 år. Denne visdomstands vækst kan dog være anderledes end andre kindtænder. Årsagen er, at størrelsen på en persons kæbe er anderledes.Når der ikke er tilstrækkelig plads i kæben, vil visdomstænderne vokse unormalt, hvilket forårsager smerte. Denne tilstand opstår ofte i alderen 17-25 år.

Årsagen til væksten af ​​visdomstænder som voksen er generelt relateret til genetik. Husk på, at visdomstænder, der ikke er synlige, ikke betyder, at de ikke vokser. Det kan være, at tanden stadig sidder fast i tandkødet og kun kan ses gennem røntgenbilleder. I sjældne tilfælde kaldes visdomstænder, der ikke vokser, for virkninger, som har potentiale til at forårsage forskellige problemer i tænder og mund.

Læs også: 6 komplikationer, der kan forårsage visdomstandskirurgi

Hvorfor skal visdomstænder trækkes ud?

Menneskelige kæber har en tendens til at skrumpe over tid. Nogle videnskabsmænd mener, at når den menneskelige hjerne vokser sig større over tid, bliver kæben mindre for at rumme plads. Denne tilstand betyder dog ikke, at der altid er plads nok til, at alle tænderne kan vokse.

Generelt begynder kæben at krympe, når en person er 18 år gammel, men de fleste visdomstænder vises, når en person er over 18 år. Faktisk skyldes de fleste problemer forårsaget af visdomstænder, at en persons kæbe ikke er i stand til at rumme de frembrudte visdomstænder. Problemer forbundet med visdomstænder omfatter:

  • Skæve tænder.

  • Tænder fulde og stramme.

  • Visdomstænder vokser sidelæns.

  • Huller i tænderne.

  • Kæbesmerter.

  • Cyster under tandkødet eller tumorer.

Denne tilstand forårsager, at visdomstænder trækkes ud. Jo før det opdages og fjernes, jo hurtigere er genoprettelsesprocessen. Årsagen er, at tændernes rødder og knogler ikke er fuldt dannede, så det hjælper på restitutionsprocessen og forhindrer andre tand- og mundproblemer.

Læs også : 4 tips til at overvinde smerter, når visdomstænderne vokser

Det er en forklaring på væksten af ​​visdomstænder, som du har brug for at kende. Hvis du har andre spørgsmål om væksten af ​​visdomstænder, så tøv ikke med at spørge lægen gennem funktioner Kontakt læge . Du kan kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!