Ligesom Ati Ampela, sund eller bør undgås?

, Jakarta – Ati krås er en del af indvoldene eller fordøjelsesorganerne hos kyllinger, som ofte forarbejdes til mad. I Indonesien er denne type mad ret populær og har mange kendere. Indmad serveres ofte i suppe, suppe eller stegte snacks.

Selvom indmad har en lækker smag, men samtidig er denne mad også frygtet. Årsagen er, at denne type mad har et højt kolesteroltal, som kan påvirke sundheden. Så har den indre af leverkråsen kun farligt indhold? Er der andre næringsstoffer? For at være klar, lad os finde ud af fakta om næringsindholdet i kråsens lever!

Farer ved at indtage leverkråse

Som allerede forklaret har indmad fra kylling høje kolesterolniveauer. Vanen med at indtage denne type mad kan få kroppen til at få overskydende kolesterolindtag med op til 17 procent. Selvom ikke alle typer kolesterol er skadelige, kan kolesterol fra indmad desværre være sundhedsskadeligt, hvoraf den ene udløser kardiovaskulær (hjerte)sygdom.

Ud over kolesterol er indmad også kendt for at indeholde toksiner. Kyllingeleveren er fuld af giftstoffer, der filtreres fra blodet. Fordi dybest set er leverens eller dyrenes funktion næsten den samme som mennesker, nemlig at filtrere giftstoffer, så sætter filterresultaterne sig ofte der. Det vil sige, at spise kyllingelever er ensbetydende med at trænge gift ind i kroppen.

Indholdet af kråsens lever

Selvom det lyder skræmmende, viser det sig, at det at spise kyllingeindmad også har en god side, hvis det indtages med måde, og efter reglerne. Faktisk har denne type mad en række næringsindhold, der er godt for kroppen, herunder følgende:

1. Rig på protein

Hvem skulle have troet, i en portion kyllingebiprodukter viser det sig, at der er en ret stor mængde protein. Proteinindtag er nødvendigt af kroppen for at producere energi og opbygge muskler. Harvard School of Public Health siger, at der i hver servering af kyllingebiprodukter er omkring 30,39 gram protein indeholdt.

2. Jern- og zinkmineraler

Ikke kun rig på protein, leverkråse og andre indmad indeholder også jern- og zinkmineraler. Begge disse næringsstoffer er nødvendige for den menneskelige krop. Begge er nødvendige af kroppen for at danne immunsystemet og fremskynde sårhelingsprocessen. I det mindste er der 3,19 milligram jern og 4,42 milligram zinkmineraler, der kan fås ved indtagelse af kyllingebiprodukter.

3. Vitamin A og Vitamin B12

At spise kyllingeindmad kan faktisk hjælpe med at opfylde kroppens indtag af vitaminer. Kyllingeaffald, inklusive leverkråse, indeholder vitamin A og vitamin B12. I 3 ounces indmad kan du få 1,04 mikrogram vitamin A og 2,4 mikrogram vitamin B12.

Kroppen har brug for indtag af A-vitamin for at vedligeholde immunsystemet. I mellemtiden er vitamin B12 nødvendig for udviklingen af ​​nye røde blodlegemer, der er nyttige til at understøtte et sundt nervesystem.

Selvom det er meget nyttigt, men sørg for at du ikke overdriver det på denne type mad. Det frygtes, at indtagelse af indmad for ofte vil udløse en stigning i kolesteroltallet i blodet og få hjertekarsygdomme til at angribe.

Er du i tvivl og har brug for lægeråd, kan du bruge applikationen . Spørg lægen om ernæringsproblemer i mad Video/taleopkald og chat . Få også tips til at bevare sundheden fra en betroet læge på . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • 4 grunde til at du bør spise mindre indmad
  • Trang til gravide kvinders indvolde, vær opmærksom på dette
  • Farerne ved at indtage umodent kyllingekød