Lipomer, der anses for trivielle, kan være dødelige

, Jakarta – Lipoma er en slags godartet tumor. Som navnet antyder, består den for det meste af fedtceller. Derfor omtales det også som en fed tumor. Denne masse er omgivet af et kapsid bestående af fibrøst væv.

Lipomer er generelt placeret i det subkutane væv, selvom de også kan være lokaliseret i et dybere område. Sådanne tumorer har potentialet til at udvikle sig i enhver alder. Faktisk er nogle individer endda født med lipomer.

Lipomer kan forekomme i enhver del af kroppen, hvor fedtvæv eller fedtceller er til stede. De kan også forekomme i organer, såsom spiserøret, maven og tarmene. Nogle kilder tyder på, at skade eller traumer kan forårsage, at denne tilstand udvikler sig visse steder. Men faktum er, at den sande årsag er ukendt.

Læs også: Disse er 7 kendetegn ved lipombuler

Nogle mennesker kan have flere lipomer over hele kroppen. Denne tilstand er kendt som lipomatose. Det er normalt forbundet med en form for genetisk problem og kan være arvet.

Mens det er blevet observeret, at solitære lipomer har en tendens til at forekomme hyppigere hos kvinder, er det modsatte tilfældet for lipomatose. Undtagelsen er Dercums sygdom, som har tendens til at ramme flere kvinder end mænd.

Der er flere forskellige lidelser, der er kendt for at producere flere lipomer, blandt andre symptomer følgende:

  1. Arvelig multipel lipomatose;

  2. Dercums sygdom;

  3. proteinsyndrom;

  4. Cowdens syndrom;

  5. Virchows Metamorfose;

  6. Gardners syndrom;

  7. Madelung sygdom;

  8. Familiær angiolipomatose;

  9. familiær lipodystrofi; og

  10. Hofte lipomatose.

Lipomer kan være farlige, hvis der er ændringer i lipomet, eller hvis der kommer flere klumper. Disse ændringer kan involvere et lipom:

  • At blive større eller pludselig vokse rigtig hurtigt

  • Vær smertefuld

  • Vær rød eller varm

  • Bliver til en hård klump eller bevæger sig ikke

  • Forårsager synlige ændringer i den overliggende hud

Lipomer er normalt harmløse, så de fleste mennesker behøver ikke operation for at fjerne dem. En person skal fjerne et lipom, der er kræftagtigt, stort eller hurtigt voksende, forårsager generende symptomer, såsom smerte og ubehag, forstyrrer normale kropsfunktioner, forårsager lidelse af kosmetiske årsager, og læger kan ikke bekræfte, om dette er et lipom snarere end en anden type af tumor.

Læs også: Kød, der vokser på huden, kan være et tegn på kræft

Lipoma fjernelsesprocedure

Lægen vil diskutere med dig, hvordan du forbereder dig til operationen. Han eller hun kan fortælle dig ikke at spise eller drikke noget 6 timer før operationen. Hvilke lægemidler skal man tage eller ej på operationsdagen. Du skal muligvis stoppe med at tage blodfortyndende medicin eller NSAID'er et par dage før operationen.

Du vil få en lokalbedøvelse til at bedøve operationsområdet. Med en lokalbedøvelse kan du stadig føle pres eller skub, men du bør ikke føle nogen smerte.

Hvis lipomet er stort eller dybt, kan du få generel anæstesi. Generel anæstesi vil sætte dig i søvn og fri for smerter under operationen. Lægen vil lave et snit i huden for at fjerne lipomet.

Læs også: Skal kende forskellen mellem kræft og tumor

Du kan bløde mere end forventet eller få en infektion. Der kan dannes væske eller blod under huden. Det kan hele af sig selv, eller du kan have brug for behandling for at fjerne det. Lipoma fjernelse kan forårsage permanente ar.

Hvis du vil vide mere om farerne ved lipom, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .