4 tips til pleje af seler

, Jakarta – For dig, der bruger bøjler, skal du være ekstra opmærksom på renheden af ​​dine bøjler, hvis du vil have dine tænder til at forblive sunde. Især efter du har brugt det til at spise. Madrester sætter sig let fast i seler og får bakterier til at formere sig voldsomt.

Hvis bøjler ikke rengøres ordentligt, har det potentiale til at forårsage forskellige former for orale sundhedsproblemer, lige fra tandsten, kræftsår, dårlig ånde til vigende tandkød. At pleje seler er ikke svært, lad os finde ud af det nedenfor!

Hvordan man plejer trådede tænder er lidt anderledes end at behandle tænder uden bøjler. Du skal forberede specialudstyr til at rense dine seler:

  • Speciel seler tandbørste

For at rense afstivede tænder bør du ikke bruge en almindelig tandbørste, men vælge en speciel tandbørste til bøjler. Denne specielle stigbørste har normalt et mindre hoved, bløde børster, og midten rager indad.

  • Speciel tandpasta

Brugere af bøjler rådes til at bruge tandpasta, der indeholder bisabolol, som tjener til at forhindre tandkødsbetændelse, der kan opstå på grund af bøjler.

  • Tandtråd

Fordi det er nemt for mad at sætte sig fast i seler, så bør brugere af seler altid forberede sig tandtråd i tasken. Brug tandtråd efter hvert måltid for at fjerne eventuelle madrester, der sidder fast i tråden.

  • Mundskyl

For at holde munden frisk, brug en antibakteriel mundskyl, der ikke indeholder alkohol, efter du har børstet dine tænder.

Nå, ud over at forberede specielt tandudstyr, skal du også kende følgende tips til pleje af seler:

1. Rens dine tænder ordentligt

Prøv altid at børste dine tænder i to minutter, mindst to gange om dagen eller efter at have spist. Den rigtige måde er først at børste overfladen af ​​tænderne foran, venstre og højre i en cirkulær bevægelse. Børst derefter toppen af ​​dine tænder i en frem og tilbage bevægelse. Mens den del af tænderne, der vender mod ganen og tungen, børstes med en trækkende udadgående bevægelse. Glem ikke at rense din tunge med en speciel tungerenser. Rens tænderne med gelé og lad ikke hjørnerne mellem tænderne gå glip af.

2. Sørg for madforbrug

Brugere af bøjler rådes til at undgå hårde fødevarer, fordi de kan gøre tænderne, der bliver afstivet, smertefulde og løse. Du bør også skære den mad, du skal spise, i små stykker for at gøre det nemmere for dine tænder at tygge.

Derudover bør bøjlebrugere også undgå klistret mad, som f.eks popcorn karamel, tyggegummi og tyggegummi. Udover at det er nemt at sætte sig fast mellem tænder og stigbøjler, kan klæbrig mad også trække i tråden eller gummibøjlen, så den forskyder sig eller falder ud af plads.

Undgå også søde fødevarer og indtag, der indeholder høje syrer, fordi disse to ingredienser letter forekomsten af ​​karies.

3. Drik mere vand

At drikke rigeligt med vand under og efter måltider kan hjælpe med at slippe af med madrester, samt forebygge mundtørhed, som kan udløse dårlig ånde.

4. Tjek jævnligt med tandlægen

Rutinekontrol er meget vigtig for stigbøjlsbrugere, fordi gummibøjlen altid skal udskiftes mindst hver 3. uge. Derudover har tandkontrollen også til formål at tjekke, om der er problemer med tænderne.

Det er 4 tips til at holde dine seler rene ( Læs også: Brugere af seler skal være opmærksomme på dette). Hvis du har problemer med mundsundheden, skal du bare tale med din læge via appen . Mødre kan også købe forskellige slags sundhedsprodukter og kosttilskud, der er nødvendige gennem applikationen . Bliv bestille og din ordre vil blive leveret inden for en time. Så hvad venter du på? Hent nu også i App Store og Google Play.