Disse er 7 årsager til pludselige blå mærker

Jakarta - Blå mærker på kroppen er en normal klage, især efter at en person falder eller rammer en hård genstand (såsom et bord). Men hvis der pludselig opstår blå mærker, skal du være forsigtig. Bare rolig, det er ikke på grund af at blive "slikket" af djævelen, men der er visse forhold, der forårsager blå mærker uden nogen åbenbar grund.

Læs også: Pludselig forslået hud, pas på disse 5 sygdomme

Blå mærker kan opstå på grund af brud på små blodkar på overfladen af ​​huden på grund af visse påvirkninger eller skader. Som et resultat siver blodet indeholdt i blodkarrene ud og fylder det omgivende væv. Det er derfor, at nye blå mærker normalt er røde, og derefter skifter farve, efterhånden som de heler (der bliver blå eller mørkelilla til gule). Så hvorfor kan der pludselig dukke blå mærker op? Dette er svaret.

1. Aldersfaktor

Efterhånden som vi bliver ældre, mister huden sin fedtpude, som tjener til at beskytte kroppen i tilfælde af stød eller skade. Huden har også en tendens til at tynde ud på grund af nedsat kollagenproduktion i kroppen. Disse ændringer gør kroppen mere tilbøjelig til at få blå mærker, når vi bliver ældre.

2. Purpura Dermatosis

Dette er en lidelse i blodkarrene på grund af, at blod siver ud af kapillærerne. Denne tilstand opleves ofte af ældre (ældre). Symptomerne omfatter rødlige blå mærker på overfladen af ​​huden, især skinnebensområdet. I nogle tilfælde er de blå mærker, der opstår, også ledsaget af kløe.

3. Blodsygdomme

Nogle blodsygdomme, såsom hæmofili og leukæmi, kan forårsage blå mærker på kroppen. Dette kan opstå på grund af blodkoagulationsprocessen, der er mindre end optimal. Så du skal være forsigtig, hvis et blåt mærke pludselig dukker op og ikke går væk i lang tid.

4. Diabetes mellitus

Diabetes mellitus er en sygdom, der opstår på grund af højt blodsukker i kroppen. Denne sygdom er karakteriseret ved mange ting, herunder kropssår og blå mærker, der pludselig dukker op og er svære at forsvinde. Andre symptomer, man skal være opmærksom på, er hyppig tørst, hyppig vandladning (BAK), hyppig sult, nedsat vægt, sløret syn, træthed og nedsat muskelmasse.

5. Muskelskade

En almindelig årsag til blå mærker er muskelskade. Dette er en tilstand, hvor kroppens muskler og sener bliver spændte og strakte på grund af stor stress, for eksempel fra løft af tunge vægte, overdreven træning og andre anstrengende aktiviteter.

6. Indtagelse af visse lægemidler

Visse medikamenter, såsom antikoagulantia og præventionsmidler, kan nedsætte kroppens evne til at størkne blod og svække blodkarrene. Denne tilstand kan øge risikoen for blå mærker på kroppen.

7. Overdreven soleksponering

Soleksponering er nødvendig, så kroppen får et godt indtag af D-vitamin for knoglesundheden. Men overdreven soleksponering kan faktisk forårsage blå mærker på kroppen. Dette skyldes, at overdreven soleksponering kan få huden til at miste sin elasticitet og modstandsdygtighed. Det er det, der gør blå mærker på kroppen nemmere og nemmere at se.

Disse er de syv årsager til pludselige blå mærker. Hvis du ofte oplever pludselige blå mærker, skal du straks tale med en læge . Gennem appen Du kan spørge en betroet læge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!