Uden stoffer er det sådan, man kan overvinde ondt i halsen

, Jakarta - Selvom det ikke er en alvorlig sygdom, kan ondt i halsen være meget irriterende. Fordi det vil føles skævt at spise og drikke hvad som helst. Ikke kun smerter ved synke, ondt i halsen er også ofte ledsaget af en lavgradig feber, der kan forstyrre aktiviteter. Nå, er der en naturlig måde at håndtere ondt i halsen, uden at skulle tage medicin?

Tidligere skal du være opmærksom på, at betændelse i halsen medicinsk kaldes tonsillopharyngitis. Såkaldt fordi halsbetændelse ofte er ledsaget af betændelse i mandlerne eller mandlerne. En almindelig årsag til halsbetændelse er en virus, selvom den i nogle tilfælde også kan være forårsaget af bakterier, såsom: Streptococcus beta hemolyticus , Streptococcus viridans , og Streptococcus pyogenes .

Ondt i halsen kan også være forårsaget af svampe. Derfor varierer symptomerne på halsbetændelse også meget, alt efter årsagen. Ondt i halsen forårsaget af visse bakterielle infektioner kan være ledsaget af klager over hoste, løbende næse og feber.

Læs også: Let smitsom, disse 5 forårsager ondt i halsen

Nogle naturlige måder at overvinde det på

Ud over at tage medicin kan halsbetændelse også behandles med følgende naturlige metoder og ingredienser:

1. Drik mere vand og hvil

Det bedste naturlige middel til at behandle ondt i halsen er at drikke mere vand og hvile. Hvis du føler dig doven til at drikke vand, kan du prøve at tilføje lidt citronsaft til et glas varmt vand. Citron kan øge immuniteten og dermed fremskynde helbredelse af sygdomme.

Ondt i halsen er også ofte ledsaget af forkølelsessymptomer. Indtagelse af en varm drik kan også hjælpe med at rense din næse fra tilstopning, så du kan trække vejret lettere.

2. Gurgle saltvand

Gurgle med saltvand er en måde at lindre smerter ved synke på grund af ondt i halsen. Saltvand kan hjælpe med at belægge og fugte slimhinden i halsen, så smerter ved synke kan mindskes.

Desuden kan salt virke som et vandtiltrækkende middel og symptomlindrende. Salt kan hjælpe med at lindre betændelse i halsen og stemmebåndene. Du kan prøve at gurgle saltvand 2-3 gange om dagen, indtil symptomerne på ondt i halsen er reduceret.

Læs også: Har du ondt i halsen? Undgå disse 5 fødevarer

3. Indtagelse af honning

Det søde, som ofte bruges som sukkererstatning, kan faktisk hjælpe med at overvinde ondt i halsen, du ved. Dette skyldes, at honning har antibakterielle og antivirale virkninger. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Arkiv for medicinsk forskning I 2014 blev manukahonning vist at være i stand til at hæmme replikationen af ​​influenzavirus og fremskynde helingen af ​​influenzainfektioner.

Indtagelse af honning, enten direkte eller blandet i drikkevarer såsom vand eller te, har vist sig at være effektivt til at reducere slimproduktion og reducere hostesymptomer hos børn. Det skal bemærkes, at du bør vælge naturlig honning, der ikke indeholder yderligere stoffer.

4. Tag et varmt bad

At tage et varmt bad kan også hjælpe med at lindre ondt i halsen. Dampen fra det varme vand kan hjælpe med at fugte stemmebåndene. For at gøre kroppen mere afslappet, kan du også tilføje æteriske olier eller aromaterapi.

Derudover kan du bruge en luftfugter eller en enhed til at befugte luften derhjemme. For når man sover om natten, har halsen en tendens til at være mere tør, fordi produktionen af ​​spyt reduceres, så betændelsen bliver værre.

Læs også: Smerter ved synkning, dette er hvordan man forhindrer esophageal betændelse

Det er en lille forklaring om naturlige måder at håndtere ondt i halsen på. Det skal dog også bemærkes årsagen til den ondt i halsen, der opstår. Hvis du har gjort ovenstående metoder, forbedres betændelsen ikke, kontakt straks en læge på hospitalet efter eget valg. For at udføre en undersøgelse kan du nu direkte bestille tid hos en læge på hospitalet gennem ansøgningen , du ved. Hvad venter du på? Kom nu Hent appen nu!