Kend 4 Panu-medicin, der kan bruges derhjemme

, Jakarta – Du bør være meget opmærksom på din huds sundhed. Der er ikke noget galt med at bruge en hudbeskytter, når du laver udendørsaktiviteter i løbet af dagen. Brug af solcreme eller langt tøj kan hjælpe dig mod solskoldning. Mange hudproblemer kan opstå på grund af vedvarende soleksponering, hvoraf en er tinea versicolor.

Har du nogensinde oplevet tilstedeværelsen af ​​nogle dele af huden, der bliver hvidlige eller brunlige i farven og føles kløende, når de udsættes for sved? Det kan være en panu-sygdom. Panus sygdom opleves let af en person, der er i varme vejrforhold og tropiske lande som Indonesien. Denne sygdom er forårsaget af en svamp Malassezia furfur eller svampe Pityrosporum ovale som forstyrrer hudens pigment. Denne type svamp kan faktisk opstå på grund af manglende personlige hygiejnevaner. Hvis det ikke kontrolleres, kan tinea versicolor spredes til flere dele af kroppen, såsom arme, ryg og ansigt.

Svampen, der forårsager tinea versicolor, er let at sprede fra én person til en anden, så det er bedst at undgå at dele personlige ejendele. Udseendet af denne sygdom er ofte ikke realiseret, men de symptomer, der kan opstå, er kløe ved sveden, misfarvning af hudoverfladen og der er fine skæl på huden.

Læs også: Kløende hud er ikke nødvendigvis panuan, det kan være kløe

Panu er en hudlidelse, der er klassificeret som mild, så du kan behandle tinea versicolor med nogle naturlige midler, som du kan finde derhjemme:

1. Aloe Vera

Aloe vera er en af ​​de planter, du kan bruge som et middel mod tinea versicolor. Aloe vera indeholder stærke antifungale og antiinflammatoriske egenskaber. Indholdet i aloe vera hjælper med at lindre betændelse i huden forårsaget af svampeinfektioner.

Derudover kan den kuldefornemmelse, som aloe vera producerer, reducere kløe på huden på grund af svamp. Sådan bruges det, du kan skære aloe vera i flere dele, så indersiden er klar og i form af en gel. Påfør den del på huden, der har tinea versicolor. Det er bedst at gøre det regelmæssigt for at fremskynde helingen.

2. Gurkemeje

Gurkemeje er nyttig til at opretholde en sund hud, hvoraf den ene er behandling af tinea versicolor. Gurkemeje har faktisk antiseptiske, antibiotiske og svampedræbende egenskaber til forebyggelse og behandling af tinea versicolor. Du kan skære gurkemejen i flere dele, så du kan se indersiden, og derefter påføre den på huden, der har tinea versicolor. Lad og skyl med varmt vand. Gør det regelmæssigt, så tinea versicolor hurtigt forsvinder.

Læs også: Det er en skam, Panu kan dukke op i ansigtet

3. Olivenolie og honning

Ifølge forskning Komplementære terapier i medicin , kan en blanding af olivenolie og honning faktisk hjælpe med at behandle problemet med tinea versicolor. Dette er på grund af det antibakterielle og antifungale indhold i blandingen. Du kan bruge denne blanding som en maske på huden, der har tinea versicolor.

4. Kalk

Lime indeholder flavonoider, som er antioxidanter. Citronsyren i limefrugter gør, at lime har meget stærke antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

Det vigtigste ved behandlingen af ​​tinea versicolor er at opretholde personlig hygiejne og undgå fugtigt tøj i længere tid. Hvis tinea versicolor-tilstanden fortsætter med at vokse, er det bedst at konsultere din tilstand med lægen gennem applikationen . Kom nu, brug appen at spørge om oplysninger om hudens sundhed. Hent Ansøgning via App Store eller Google Play nu!

Læs også: 4 årsager til Panu ser så foruroligende ud