3 faktorer, der påvirker højden

Jakarta - De fleste mennesker ønsker at have en ideel og proportional krop, inklusive en slank højde. En persons højde er dog påvirket af mange faktorer. Hvad er de faktorer, der påvirker højden?

1. Genetiske faktorer

Den genetiske faktor her er højden af ​​begge forældre. Formlen til at estimere et barns højde baseret på deres forældres højde er:

  • Søn = (mors højde + 13) + Fars højde (i centimeter) divideret med 2 ± 8,5 centimeter.
  • Datter = (Fars højde - 13) + Mors højde (i centimeter) divideret med 2 ± 8,5 centimeter.

Genet, der påvirker en persons højde, kaldes HMGA2. En ændring i et grundbogstav i den genetiske HMGA2-kode, en C ( Cytosin ) vil påvirke en persons højde. En person, der kun får et C fra en af ​​sine forældre, vil være en halv centimeter højere end en, der kun har et T ( Thymin ). Hvis en person har et dobbelt C, så vil han være en centimeter højere end en person, der har et dobbelt T. Udover HMGA2 er der andre gener relateret til højden.

2. Ernæringsfaktor

Oprethold tilstrækkelig ernæring ved at indtage protein, calcium og motionere regelmæssigt. Processen med knoglekomprimering stopper, når en person er 35 år gammel. For at understøtte en god knoglevækst er D-vitamin, calcium og fosfor nødvendig. Opfyld også behovene for animalsk protein (kød, kylling, fisk, forskellige skaldyr, æggehvider) og vegetabilsk protein (tofu, tempeh, jordnødder, grønne bønner, ærter). Hvis du har tilstrækkelig ernæring, behøver du ikke tage særlige kosttilskud.

3. Aktivitetsfaktor

Aktiviteter relateret til højdeforøgelse er sport. De anbefalede sportsgrene er sportsgrene, der belaster benens lange knogler, såsom atletik, hoppereb, jogging, basketball, badminton, svømning eller lignende sportsgrene. Ved at udføre denne øvelse vil knoglerne blive stimuleret til at vokse længere på grund af vægtens dunkende.

Tips til at få den ideelle højde

Her er nogle tips, du kan gøre for at få den ideelle kropsvægt:

  • Spis en afbalanceret nærende kost dagligt, især dem med højt indhold af calcium, fosfor og protein.
  • Træn regelmæssigt , især træning, der stimulerer knoglerne til at vokse længere.
  • Nok hvile og drik masser af vand, så kroppen holder sig i form og kan vokse optimalt.

Hvis du stadig har spørgsmål om højden, så brug lige. Fordi gennem ansøgningen Du kan spørge lægen når som helst og hvor som helst via Chat, tale/videoopkald. Så kom nu Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.