3 typer af byld og hvordan man overvinder det

Jakarta - Bakterielle infektioner kan forårsage forskellige helbredsproblemer, hvoraf en er bylder. Nå, denne byld er et sår, der opstår på grund af en bakteriel infektion, der får pus og snavs til at samle sig under huden. Denne tilstand vil så danne en klump, der vil være smertefuld. Hvad du har brug for at vide, der er forskellige former for bylder, der kan opstå hos en person. Nysgerrig? Følgende typer og måder at behandle bylder på:

1 Byld i tand

Tandbyld er en tilstand, hvor der dannes en pusfyldt sæk eller klump på tanden, som normalt optræder i spidsen af ​​tandroden. Denne sygdom er normalt forårsaget af en bakteriel infektion. Nå, denne bakterielle infektion forekommer for det meste hos mennesker med dårlig tandhygiejne og sundhed.

Eksperter siger, at pus, der samler sig i denne klump, over tid vil forårsage smerte, selv smerten kan øges gradvist. Nå, selve denne tandbyld er opdelt i tre typer, nemlig:

  • Parodontal byld. Denne tilstand starter fra strukturen af ​​det understøttende knoglevæv omkring tænderne.
  • Periapikal byld. Denne entands byld opstår, når pus samler sig ved roden af ​​tanden.
  • Gingival byld. Forekommer i tandkødsvæv og har ingen indvirkning på tænder eller tandkødsbånd.

Læs også: 6 fejl folk begår, når de børster tænder

Behandling af tandabscesser

  • Antibiotika. Hvis infektionen har spredt sig til andre tænder, vil lægen normalt ordinere antibiotika for at forhindre, at bakterierne spreder sig.
  • tandkanalen . Lægen kan også lave en kanal til tandroden. Tricket er at bore i bunden af ​​tanden og derefter fjerne det bløde væv, der er centrum for infektionen. Eksperter siger, at denne metode kan eliminere infektion og redde en tand med en byld.
  • Rensning af bylden (abscessdræning). Måden at håndtere en tandbyld på kan også være ved at rense det inficerede område. Tricket er at lave et lille snit i byldklumpen og dræne pus.
  • Udtrækning af tænder. Hvis tanden ikke kan reddes, vil lægen fjerne den tand, der er ramt af bylden, og rense bylden.

Perianal byld

Udover tænder findes der også andre typer bylder såsom perianale (anale) bylder. Ifølge eksperter er anus byld en tilstand, hvor endetarmshulen er fyldt med pus og vises omkring anus. Endetarmen er den sidste del af tyktarmen, hvor afføringen opbevares, inden den udstødes gennem slid og ælde. Nå, når endetarmen og analslimkirtlerne bliver inficerede, vil der dannes et hul i endetarmshulen og fyldes med pus.

Ifølge eksperter er der flere risikofaktorer, der kan forårsage en perianal byld. Nemlig diabetes, colitis, et svækket immunsystem, brug af kortikosteroidmedicin og analsex. Derudover kan denne sygdom forekomme hos spædbørn, småbørn og voksne med en historie med analskader.

Læs også: Tænk før du har intime forhold

Behandling af anal byld

  • Operation. Den vigtigste måde at behandle en anal byld på er operation for at åbne og suge bylden. Men i nogle tilfælde vil patienter med bylder blive behandlet ambulant. Det vil sige, at den syge kan tage hjem efter operationen. Nå, hvis bylden er for dyb, vil lægen bede ham om at blive behandlet derhjemme, indtil bylden er helt væk.
  • Smertestillende. Der er tidspunkter efter operationen, at personer med byld vil opleve smerte og ubehag i området af bylden. Nå, for at overvinde dette vil lægen normalt give smertestillende medicin for at lindre smerten.
  • Antibiotika. I nogle tilfælde kan personer med anale bylder bruge antibiotika til at lindre de symptomer, der opstår. Denne metode er dog ikke en erstatning for operation og fjernelse af bylden.

Bryst Abscess

Ud over tandbylder og anale bylder kan lignende tilstande også forekomme i brystet. En brystbyld er en pusfyldt klump, der dannes i brystet, som kan forårsage smerte. Eksperter siger, at brystbylder generelt vises lige under hudlaget. De fleste af disse medicinske tilstande påvirker kvinder i alderen 18 til 50 år.

Læs også: Kend 8 årsager til brystsmerter bortset fra kræft

Behandling af brystabsces

Eksperter siger, at de fleste brystbylder udløses af mastitis, som er betændelse i brystet. Nå, for at behandle mastitis selv, vil lægen ordinere antibiotika. Men hvis betændelsen er blevet en byld, er der udover at bruge antibiotika andre metoder, der kan prøves.

For eksempel fjernelse af pus ved at indsætte en sprøjte i klumpen styret af ultralyd. Derudover kan hvordan man behandler en brystbyld også være ved at lave et snit for at fjerne pus fra bylden (snit og dræning).

Har du et byldproblem og vil du vide, hvordan du løser det? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!