Pas på 7 negative virkninger af at bruge Softlens

, Jakarta - Softlens eller kontaktlinser anses generelt for at være sikre at bruge. Uanset om det er som erstatning for briller for at understøtte synet for dem, der har nærsynethed, eller bare for æstetik eller makeup. Du skal dog vide, at brug af kontaktlinser har en tidsbegrænsning, det kan ikke bruges i hele 24 timer, især hvis det går i dagevis uden at blive fjernet.

Hvis du bruger kontaktlinser for længe og bruger dem, mens du sover, øges risikoen for alvorlige komplikationer i øjensundheden markant. Tørre øjne til conjunctivitis er nogle af de negative virkninger, der vil gemme sig i dine øjne. Hvis du stadig ikke har opgivet at bruge kontaktlinser for længe, ​​er her nogle negative virkninger, som du skal være opmærksom på:

Læs også: 5 ting, brugere af kontaktlinser skal være opmærksomme på

  • Konjunktivitis eller røde øjne

Konjunktivitis og bumser på øjnene vil opstå, hvis du bruger kontaktlinser for længe, ​​selv i dagevis uden at tage dem af. Softlens vil skabe et fugtigt miljø i øjet som grobund for mikroorganismer som virus og bakterier.

Derudover vil hornhinden opleve mangel på ilt, når du bruger kontaktlinser. I mellemtiden er kroppen ikke i stand til at bekæmpe infektioner forårsaget af bakterier eller vira så effektivt, som den burde. Kæmpe papillær konjunktivitis (GPC) er den mest almindelige type konjunktivitis, som kontaktlinsebrugere oplever på grund af gentagen irritation fra kontaktlinser.

  • Øjne har mangel på ilt

Ilt er meget vigtigt for øjnene. Med kontaktlinsen, der bliver i øjet og dækker hele hornhinden for længe, ​​vil kontaktlinsen blokere for ilt i at nå øjet. Derfor kan brug af kontaktlinser eller kontaktlinser i dage til en måned reducere tilførslen af ​​ilt til øjnene.

  • Tørre øjne

Tørre øjne syndrom er et fænomen, der opstår, når øjnene bliver svage og kløende. Dette vil få hornhinden til at blive skadet. Bløde linser absorberer de fleste tårer for at bevare deres blødhed, så dine øjne faktisk bliver tørre. Du kan undgå dette ved ikke at bruge kontaktlinser hele tiden og tage hyppige øjenpauser og bruge øjendråber for at holde hornhinden smurt.

Læs også:Før du bruger kontaktlinser, skal du først identificere farerne ved kontaktlinser for øjnene

  • Allergier og øjeninfektioner

Hvis du bruger kontaktlinser for længe, ​​kan du på længere sigt udvikle øjeninfektioner eller allergier. Infektion opstår på grund af hornhindeafslidning. Hvis du har tørre øjne, eller hvis kontaktlinser ikke er korrekt placeret på øjets overflade, kan det forårsage slid på hornhinden.

  • Hornhindesår

Når bakterier, svampe og vira dukker op på hornhinden og efterlades ubehandlet, vil denne tilstand udvikle sig til et hornhindesår. Denne tilstand kan endda føre til permanent blindhed i ekstreme tilfælde.

  • Ptosis

Hvis dine øjenlåg begynder at udskille væske som spyt, og du har problemer med at åbne dem, kan du have ptose. Nogle gange kan denne væske også bevæge sig ind i vævene og trække i øjenlågene, især når kontaktlinserne fjernes.

  • Reduceret hornhinderefleks

Hornhinderefleksen er hjernens måde at fortælle øjenlågene til at lukke, når faren rammer. For eksempel som flyvende genstande, vindstød eller andet, der kan skade øjnene. Hvis du bruger kontaktlinser for ofte, kan det svække denne refleks. Det betyder, at øjenlågene ikke lukker hurtigt nok, hvilket kan være farligt i visse situationer.

Læs også: 4 sportsbevægelser for øjnene

Ved at kende disse negative virkninger skal du være mere opmærksom på øjensundhed. Husk, at jo længere du bruger dine linser uden at fjerne dem, jo ​​flere bakterier og vira vil der opbygges. Dette vil reducere ilttilførslen til hornhinden og i sidste ende beskadige øjet.

Hvis du oplever øjenproblemer på grund af brug af kontaktlinser, skal du straks tale med din læge gennem applikationen for at finde ud af føreren. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning !

Reference:
Forældreskab første historie. Tilgået 2020. 8 bivirkninger ved at bære kontaktlinser for længe.
WebMD. Tilgået i 2020. Bære kontakter 24/7? Du risikerer infektion, blindhed.