Er der bivirkninger af antibiotika til behandling af influenza?

Jakarta - Forkølelse opstår ofte i regn- eller overgangssæsonen. Symptomerne i sig selv er karakteriseret ved feber, hoste, løbende næse, hovedpine, hoste, næseblod og svækket lugt og hørelse. De fleste vælger at tage antibiotika for at behandle influenza. Faktisk er dette trin faktisk ikke rigtigt, fordi influenzaen er forårsaget af en virus. Mens brugen af ​​antibiotika, anbefales kun, når nogen er udsat for en bakteriel infektion. Så hvad er bivirkningerne af antibiotika, hvis de bruges, når du har influenza?

Læs også: Her er tips til at undgå stofmisbrug

Bivirkninger af antibiotika, hvis de bruges under influenza

Det er nødvendigt at være opmærksom på, at brugen af ​​antibiotika til behandling af influenza kan have en farlig indvirkning på kroppen. Dets brug vil heller ikke gøre influenzaen til det bedre. Derudover vil der være bivirkninger af antibiotika, som ikke kan undervurderes. Bivirkninger kan forekomme i mild til svær intensitet, såsom:

  1. Antibiotikaresistens infektion. Hvis det sker, vil enhver sygdom i kroppen være meget vanskelig at behandle eller helbrede.
  2. Infektion Clostridium difficile . Hvis det sker, vil en person opleve alvorlig diarré, der fører til tarmskader i alvorlig intensitet, endda død.

På grund af bivirkningerne, der ikke er sjove, bør du undgå at tage antibiotika, når du er forkølet. En anden grund er, at influenzaen er forårsaget af en virusinfektion, så den ikke kan behandles med antibiotika, hvis hovedformål er at dræbe bakterier. I stedet for at blive helbredt er du potentielt resistent over for behandling med antibiotika.

Vira er anderledes end bakterier. Udover deres struktur og fysiske udseende har vira og bakterier deres egen måde at overleve på. Vira har ikke cellevægge, der kan ødelægges af antibiotika. Det er dækket af et beskyttende lag af protein. Virus trænger også ind og bliver i kroppen og formerer sig i den.

I mellemtiden angriber bakterier kun kropsceller udefra og kan kun reproducere sig selv, ikke formere sig. På grund af disse årsager er antibiotika ikke effektive, når de bruges til at behandle influenza. Så hvad er den rigtige måde at håndtere influenza på? Her er nogle enkle måder, du kan gøre det på.

Læs også: 3 tips til valg af hostemedicin baseret på typen

Enkle trin til at overvinde influenza

Faktisk vil immunsystemet bekæmpe den virus, der forårsager influenza på egen hånd. Nogle af de synlige symptomer er:

  • løbende næse;
  • Våde øjne;
  • Ondt i halsen;
  • Hovedpine;
  • Feber;
  • Hoste;
  • Muskelsmerter.

Hvis du oplever en række af disse symptomer, er der nogle enkle trin til at overvinde dem, nemlig at få nok søvn, øge væskeforbruget og tage medicin som paracetamol for at lindre nogle af disse milde symptomer. Hvad angår overførsel af influenza, kan du tage følgende trin:

  • Tag ikke fysisk kontakt med den syge.
  • Hvis du er transportør, skal du begrænse den fysiske kontakt med andre mennesker.
  • Dæk næse og mund til, når du hoster eller nyser.
  • Vask dine hænder regelmæssigt med sæbe og rindende vand.
  • Rør ikke ved øjne, næse og mund, fordi virussen kan trænge ind i kroppen gennem disse tre dele af ansigtet.
  • Rengør overfladerne af genstande, der er tilbøjelige til forurening.

Læs også:3 faktorer, der øger den naturlige risiko for stofmisbrug

En af de bedste forebyggende foranstaltninger er at få influenzavaccinen regelmæssigt hvert år. For at støtte dit helbred og immunforsvar kan du bruge kosttilskud eller multivitaminer efter behov. For at købe det kan du bruge funktionen "sundhedsbutik" i appen .

Reference:
CDC. Tilgået i 2021. Influenza (Influenza).
WebMD. Tilgået 2021. Influenzabehandling med antibiotika.
Queensland regering. Tilgået 2021. Hvorfor antibiotika ikke kan bruges til at behandle din forkølelse eller influenza.