Bedste ko- eller sojamælk til voksne?

“Hvis du stadig er i tvivl om at vælge komælk eller sojamælk, så husk, at hver især har fordele og ulemper. For at bestemme, hvilken type mælk der er egnet, skal du tilpasse den til din smag, kropssundhedstilstand og daglige ernæringsbehov. Så, mellem komælk eller soja, hvilken er mælk til voksne?"

Jakarta – Både komælk eller soja, begge er meget gode for kroppen. For at få fordelene kan du kun indtage én type eller en kombination af begge. Desværre er det ikke alle, der er kompatible med indholdet i komælk. Hvis kroppen ikke tillader den at indtage det, kan du i stedet indtage sojamælk.

Læs også: Her er fordelene ved mælk for COVID-19-overlevere

Komælk og sojamælk, som er voksenmælk?

Komælk og soja er begge mælk til voksne. Komælk er produceret direkte fra dyr, så den indeholder mange næringsstoffer, som kroppen har brug for. Derudover indeholder sojamælk forskellige typer plantenæringsstoffer, som også er i stand til at understøtte kroppens sundhed.

Inden du vælger, hvad mælk til voksne er egnet til, kan du se den ernæringsmæssige sammenligning mellem komælk og soja herunder:

1. Energi

Den energi, der produceres af komælk og soja, kommer fra protein, kulhydrater og fedtstoffer i det. I et glas sød komælk er der 146 kcal energi. I mellemtiden indeholder sojamælk kun 80-100 kcal energi.

2. Kulhydrater

I et glas sød komælk er der 11 gram kulhydrater i. Mens sojamælk, indeholder færre kulhydrater end komælk, som er så meget som 8 gram.

3. Protein

Animalsk protein i et glas komælk hele 7,9 gram. Hvorimod det i et glas sojamælk kun indeholder 7 gram vegetabilsk protein. Vegetabilsk protein i sig selv er i stand til at støtte hjertesundhed og øge blodcirkulationen.

4. Fedt og kolesterol

Et glas sød komælk indeholder 7,9 gram fedt. Mens sojamælk, indeholder kun 4 gram fedt i en kop mælk. Sojamælk indeholder intet kolesterol, men indeholder en lille mængde mættet fedt.

5. Mineraler

Komælk indeholder vitamin B2, B12, D, calcium og fosfor. Mens sojamælk indeholder vitamin B-kompleks, calcium og fosfor i mindre mængder end komælk.

Læs også: Alt du behøver at vide om UHT-mælk

Mellem komælk og soja, hvad er bedre?

Sojamælk bruges ofte som erstatning, især for dem, der er allergiske over for indholdet af komælk. Når de sættes sammen, har begge det samme næringsindhold. Hvis du bliver bedt om at vælge, hvilken der er bedst, er svaret at tilpasse den til hver enkelt krops behov.

Komælk har fordele i indholdet af fedt, protein, vitaminer og mineraler. Denne mælk er velegnet til børn under deres vækst og udvikling. Komælk er også god til forbrug af voksne som en kilde til ernæring for at understøtte kroppens sundhed.

Det at bemærke er, at komælk indeholder kolesterol og fedt. Så hvis du har et højt kolesteroltal i kroppen, bør du i stedet for at indtage komælk erstatte det med et andet alternativ, nemlig sojamælk. Denne type mælk har få kalorier og er høj i protein.

Sojamælk er også beriget med mineraler og vitamin A, B og D-vitamin. Denne mælk indeholder heller ikke mættet fedt og kolesterol, så det er sikkert at spise. Det gode indhold i det kan beskytte kroppens celler mod udsættelse for frie radikaler udefra.

Læs også: Komælk eller sojabønner, hvad er sundere?

Det er den ernæringsmæssige sammenligning mellem komælk og soja. Tilsyneladende har begge et næringsindhold, der kan understøtte den generelle kropssundhed. Med hensyn til hvilken der er egnet til forbrug af voksne, kan du vælge den type mælk, der passer til dit daglige behov.

Hvis der er noget, du vil spørge, der er direkte relateret til visse helbredsproblemer, skal du straks drøfte det med en læge på ansøgningen , Ja. Hurtigt Hent ansøgningen her.

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Sammenligning af mælk: Mandel, mejeri, soja, ris og kokos.
Sundt. Tilgået i 2021. Sundhedsmæssige fordele ved sojamælk vs. Komælk.
Fakta om mælk. Tilgået i 2021. Næringsindhold i mælkesorter.
Soja fødevarer. Tilgået i 2021. Sojafødevarer.