Næseblod hos sovende børn, skal du gå til lægen?

"Næseblod er en almindelig tilstand, som børn oplever. Nogle af årsagerne til næseblod under søvn, såsom vanen med at plukke næse, tør luft, til allergi. Overvindes med simpel hjælp til at stoppe blødningen. Men hvis næseblødningen er ledsaget af feber, blødende tandkød, blå mærker på kroppen og varer i mere end 30 minutter, bør du straks besøge en læge.”

, Jakarta – Næseblod er tilbøjelige til at forekomme hos børn i alderen 0-3 år. Selvom det ikke er en farlig tilstand, kan næseblod være en årsag til bekymring for både børn og forældre. Hvad mere er, hvis næseblod ofte opstår om natten.

Læs også: Gå ikke i panik, dette forårsager næseblod hos børn

Hvis næseblødningen om natten ikke forstyrrer dit barns søvn og kan stoppe med førstehjælp, bør forældre bevare roen. Dette er meget almindeligt på grund af flere forhold. Så har du brug for at se en læge? Det er bedst at besøge en læge, hvis førstehjælp ikke kan hjælpe dit barns næseblod, mens det sover.

Årsager til næseblod hos børn, der sover

Næseblod eller næseblod er blødning, der opstår i næsen. Det er bedst ikke at gå i panik, når moderen ser sit barn få næseblod, især om natten. Denne tilstand kan være forårsaget af flere faktorer, såsom:

  1. At plukke næsen for dyb

Børn har en vane med at pille næse. Faktisk opstår denne vane ofte ubevidst, når barnet sover. I det midterste område af næsen er en passage kendt som septum. Denne del er meget modtagelig for irritation og blødning, hvis den berøres ved et uheld.

  1. Tør luft

Tør luft kan udløse næseblod hos børn, mens de sover. Næsepassagerne kan også blive irriterede og bløde, når de er for tørre. For at forhindre gentagne næseblod under søvn, kan du bruge en luftfugter til at holde luften fugtig.

  1. Allergi

Allergi kan forårsage en løbende næse, som forårsager irritation inde i næsen. Denne tilstand kan udløse blødning eller næseblod pludseligt, herunder under søvn. Hvis du oplever en næseblod under en allergi, skal du undgå at pudse næse kraftigt og konstant. Denne vane kan gøre næseblod værre og sværere at stoppe.

  1. Infektion

Sinus- eller luftvejsinfektioner er nogle af de sundhedsproblemer, der kan udløse næseblod under søvn. Hold øje med andre tegn på en infektionstilstand, såsom feber, hoste, løbende næse og ondt i halsen.

Det er nogle af årsagerne, der får børn til at opleve næseblod, mens de sover. Forældre bør bevare roen og tage de rigtige skridt som førstehjælp til at håndtere næseblod, mens de sover hos børn.

Læs også: Gå ikke i panik, dette er en nem handling til at overvinde et næseblodsbarn

Har du brug for at se en læge?

De fleste næseblod kan behandles med få trin lige derhjemme. Her er nogle måder, der kan gøres, nemlig:

  1. Når du opdager, at dit barn har en næseblod, mens det sover, skal du vække barnet forsigtigt. Undgå at vække barnet pludseligt. Moderen bør forblive et barn, så barnet ikke går i panik og bekymrer sig.
  2. Læg barnet til at sidde oprejst og vip hovedet fremad.
  3. Lad ikke barnet læne sig tilbage for at undgå, at blodet løber til bagsiden af ​​halsen. Denne tilstand udløser risikoen for kvælning, hoste og opkastning.
  4. Klem næseryggen med fingrene i et par minutter. Lær barnet at trække vejret gennem munden i et stykke tid.
  5. Komprimer barnets næserygge med en kold kompres i 15 minutter for at bremse blødningen.
  6. Giv barnet tilstrækkelig hvile.

I milde tilfælde kan førstehjælp bruges til at behandle næseblod under søvn. Hvornår skal barnet så tages til lægen? Du bør være opmærksom på nogle tegn på næseblod, som skal tages til lægen.

Søg straks læge, hvis næseblødningen varer længere end 30 minutter. Derudover skal du også være opmærksom på andre kropsdele, såsom tandkødet. Mødre skal tage deres børn til lægen, når næseblod er ledsaget af blødning fra tandkødet, blå mærker på flere dele af kroppen, svimmelhed og indtagelse af visse typer medicin.

Læs også: Børn har ofte næseblod, pas på tegn på træthed

Men hvis næseblødningen under søvn er forårsaget af et barns fald eller hovedtraume, skal du straks besøge det nærmeste hospital og lave en opfølgende undersøgelse, så næsebloden kan håndteres ordentligt.

Brug appen og aftal tid med det nærmeste sygehus for nødvendige undersøgelser. Kom nu, Hent nu gennem App Store eller Google Play!

Reference:
Royal's Children's Hospital Melbourne. Tilgået i 2021. Næseblod.
Cleveland Clinic. Fået adgang i 2021. Hvad forårsager næseblod, mens du sover?
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Næseblod.
Healthline. Fået adgang i 2021. Hvad forårsager næseblod om natten?