Pasning af små og voksne Mini Pom-hunde til begyndere

"Mini Pom-hunde, både små og voksne, har deres egen unikke karakter. Derfor vil behandlingen af ​​de to være forskellig. Hvis du ikke er forsigtig, kan du forårsage udviklingsproblemer hos små hunde eller øge risikoen for sygdom hos voksne hunde."

, Jakarta – Mini pom-hunde er en af ​​de foretrukne hundetyper, der skal holdes som kæledyr. Fordi det ikke kan nægtes, har denne hunderace en yndig kropsform og udseende. Derudover er Pomeranian-hunde aka mini poms også kendt for at være meget aktive, adrætte, modige, beskyttende og loyale over for deres ejere.

Selvom det lyder som om det har en sjov karakter, kan denne hunderace faktisk gø ukontrolleret. Gøen fra mini poms vil normalt blive ukontrollabel, hvis de ser eller finder ting, der anses for fremmede. Derudover bør det indses, at disse dyr stadig bærer hundenes natur, så det er nødvendigt at vide, hvordan man tager sig af dem.

Læs også: Hunde jager ofte deres egne haler, her er hvorfor

Tips til pasning af mini Pom-hunde

Der er flere tips til pleje af mini pom-hunde, både små og voksne. For begyndere er disse nemme tips vigtige at kende. Hvad som helst?

  1. Hundehårpleje

Pels eller hår er en vigtig del af at få den bedste pleje. Når du opdrætter en mini pom-hund, er det sådan, du skal passe pelsen, som du har brug for at vide:

  • Små hunde, i små mini poms, er der en fase, hvor håret vil falde af. Dette er normalt, så der er ingen grund til panik. Normalt er hårtab et tegn på, at en hund begynder at blive voksen. Senere vokser der nyt hår, som bliver til hundens permanente pels. Når det nye hår er begyndt at vokse, gør det til en vane at begynde at vaske din hunds hår eller bade det hver dag. Dette vil ikke kun hjælpe med hurtigere pelsvækst, men det vil også gøre badning til en hunds yndlingsaktivitet.
  • Voksne hunde, i modsætning til små hunde, vil pleje af en voksen mini pom normalt være mere grundig. Fordi denne hunds pels vokser i to lag eller to dele, og der skal tages hensyn til disse to dele. Undgå at bruge produkter, der kan beskadige begge dele af hundens pels.

Læs også: Hvordan vælger man en god shampoo til hunde?

  1. Tandpleje

Tand- og mundsundhed er det vigtigste, der skal overvejes, når man opdrager denne hund. Fordi mini-pom-hunde er kendt for at være modtagelige for bakterier, der udløser forskellige tandproblemer. Hvis den ikke behandles ordentligt, kan det få din hund til at miste tænder som voksen. Prøv at rense din hunds tænder regelmæssigt derhjemme. Hvis det er nødvendigt, kan du med jævne mellemrum tage din hund til dyrlægeklinikken til tandbehandling.

  1. Sport

Selvom den er aktiv og smidig, skal denne type hund stadig dyrke sport regelmæssigt. Det anbefales at få dit kæledyr til at træne i mindst 45-90 minutter, to til tre gange om ugen.

  • Motion for små hunde, i en tidlig alder er der virkelig ingen grund til at tvinge hunden til at træne i lang tid. Ved forcering bliver risikoen for forstyrrelse af væksten og udviklingen af ​​hundens muskler større. Du kan prøve at gå tur med din hund et par minutter hver dag.
  • Voksen hundesport. Efter at være kommet i voksenlivet er det vigtigt altid at tage mini-pom-hunden med til motion. Dette kan hjælpe med at opretholde det generelle helbred og undgå risikoen for fedme eller andre sygdomme.

Læs også: Den rigtige hunderace til travle mennesker

Hvis mini-pom-hunden er tilbageholdende med at dyrke fysisk aktivitet og ser ud til at have visse symptomer, bør du straks tage den med til nærmeste dyrlægeklinik. Normalt bliver disse kæledyr syge. Du kan bruge appen at finde den nærmeste dyrlægeklinik at besøge. Kom nu, Hentnu i App Store eller Google Play!

Reference:
Dyrevisdom. Tilgået 2021. Sådan tager du dig af en Pomeranian – hvalp og voksen.
Pomeranian.org. Fået adgang i 2021. Top 10 tips til pleje af Pomeranian.