Nærmere bekendtskab med Maleo-fugle

, Jakarta – Kendte du maleo-fuglen? Disse kyllingelignende fugle kan se mærkelige ud ved første øjekast, fordi de har en rund bule på toppen af ​​hovedet, som kaldes en hovedbeskytter. Maleo-fugle har også to farver fjer, nemlig mørk sort på toppen af ​​kroppen og blød pink på bunden.

Ikke alene er den fysiske form unik, maleo-fuglen har også mange andre unikke egenskaber, som ikke er mindre interessante at kende. Kom nu, få mere at vide om maleo-fuglen her.

Læs også: Her er interessante fakta om finken

Om Maleo Bird

Macrocephalon maleo , almindeligvis kendt som maleo-fuglen eller maleo senkawor, er en fauna endemisk for øen Sulawesi. Det betyder, at disse dyr næsten aldrig findes andre steder i Indonesien. Alligevel er det ikke alle steder i Sulawesi, der findes maleo-fugle. Denne eksotiske fugl findes kun i lavlands tropiske skove på øen Sulawesi, såsom i Gorontalo og Central Sulawesi. Maleo kan dog også findes i Maluku.

Maleo er en mellemstor fugl med en længde på omkring 55 centimeter og de fleste af dens fjer er sorte. Denne fugl har også andre karakteristiske fysiske egenskaber, herunder gullig-mønstret ansigtshud, har et orange næb og hvid-pink fjer i bunden. På toppen af ​​hans hoved er der en slags hård sort kam. Hunfuglens størrelse er mindre end hannen med en mørkere farve.

Selvom den tilhører fuglefamilien, kan maleoen ikke lide at flyve. Denne fugl bruger sine fødder oftere til at gå. Derfor ligner de mere høns end fugle. Maleo fuglefoder består af forskellige kornsorter, frugter, myrer, biller og forskellige typer andre smådyr.

Læs også: Overvej dette, før du opdrætter en papegøje

Hvordan Maleo-fugle formerer sig

Normalt vil maleoen gå til redepladsen med deres partner om morgenen, så graver de skiftevis jord, sand og grus for at danne et stort hul.

Hunnen stopper derefter i hullet for at lægge æg. I mellemtiden vil hannerne løbe rundt om hullet ved at prøve at stikke nakken ud for at passe på faren. Når hunnen kommer ud, skiftes de til at lukke hullet igen.

I modsætning til fugle generelt, ruger maleo ikke deres æg ved hjælp af deres egen kropsvarme, i stedet lader de naturen gøre arbejdet. Maleos er megapoder, dvs. høje-skabere, så de graver og begraver deres æg i områder, der er varme fra geotermisk varme, såsom i områder omkring vulkanske kyster.

Maleo gennemgår heller ikke inkubationsprocessen, fordi størrelsen af ​​æggene er ret stor, endda større end størrelsen af ​​hans egen krop. Et maleo-æg har omtrent samme størrelse som 5 hønseæg. På grund af deres ægs store størrelse kan maleo også besvime efter at have lagt æg.

Maleo-æg skal vente cirka 80 dage på at klækkes, og afkommet skal møde deres mor. Processen er ret lang, for ikke at nævne, at ungerne af maleo-fugle skal kæmpe for at komme ud af det ophobede sand.

Ikke underligt, at maleo-ungerne dør oftere, og med tiden falder deres antal. Men efter at være kommet ud af æggene og sandbunken alene, vil maleo-ungerne instinktivt finde et sted at gemme sig i skoven og lede efter deres egen mad.

Trofaste dyr

Ikke mange dyr er loyale over for deres partnere, men maleo-fuglen er et loyalt dyr. Gennem hele sit liv vil maleo kun leve sammen med én partner, også kendt som monogami. Dette kan bevises af maleo maleos daglige aktiviteter, som er få og aldrig koloniserer. Maleo-fugle foretrækker at leve side om side med deres partnere og passe på og beskytte hinanden.

truet

Desværre Fredningsstyrelsen International Union for Conservation of Nature (IUCN) inkluderede maleo-fuglen i kategorien truet eller næsten uddød. Det betyder, at denne endemiske fugl i Sulawesi er i høj risiko for udryddelse og endda frygtes at blive udryddet i fremtiden.

Maleo-fuglens eksistens er truet af udryddelse på grund af ny jordrydning, ulovlig skovhugst, skovbrande og jord, der ødelægger fuglens levested. Derudover er krybskytteri af maleo og tyveri af deres æg stadig høj. For ikke at nævne truslen fra rovdyr, såsom slanger og firben. Der er dog gjort forskellige måder for at bevare maleo-fuglen.

Læs også: Dette er grunden til, at papegøjer er beskyttede dyr

Det er en kort introduktion om maleo-fuglen. Hvis dit kæledyr er sygt, skal du ikke gå i panik. Du kan medbringe dit kæledyr til behandling på det veterinærhospital efter eget valg via ansøgningen . Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Fakta om Indonesien. Fået adgang i 2021. 15 utrolige fakta om Maluku Maleo Bird.
mongabay. Fået adgang i 2021. Maleoen: en succeshistorie for Indonesiens mærkelige grubegravende fugl.
Indonesien. Gå. Tilgået i 2021. Bevarer kun Maleo i Sulawesi