Det er derfor, varme i halsen forårsager ondt i halsen

, Jakarta - Selvfølgelig kan du forestille dig følelsen af ​​ondt i halsen, som kan gøre det smertefuldt at spise og snakke. Denne tilstand forårsager kløe og irritation i halsen, der føles ubehageligt, når du skal synke. Generelt er halsbetændelse forårsaget af indre varme, virusinfektioner som forkølelse eller influenza og bakterier.

Selvom de fleste ondt i halsen ikke er alvorlige, kan alvorlige symptomer gøre det svært for dig at trække vejret og synke. Behandling af ondt i halsen afhænger af dens sværhedsgrad og årsag. Normalt kan hjemmemedicin lindre ubehag, indtil det aftager. Men der er tidspunkter, hvor ondt i halsen kræver medicinsk behandling.

Læs også: Influenza vs COVID-19, hvad er mere farligt?

Almindelige årsager til ondt i halsen

Ud over intern varme er årsagen til ondt i halsen normalt en infektion eller skade. Nogle af de mest almindelige årsager til ondt i halsen omfatter:

  • Forkølelse, influenza og andre virale infektioner

Virus forårsager omkring 90 procent af ondt i halsen. Blandt de vira, der forårsager halsbetændelse, er almindelig forkølelse, influenza, mononukleose (en infektionssygdom, der overføres via spyt), mæslinger (en sygdom, der forårsager udslæt og feber), skoldkopper (en infektion, der forårsager feber og kløende, ujævn udslæt). ), og fåresyge (en infektion, der forårsager hævelse af spytkirtlerne i nakken.

  • Ondt i halsen og andre bakterielle infektioner

Bakterielle infektioner kan også forårsage ondt i halsen. De mest almindelige er halsbetændelse, halsinfektioner og mandler forårsaget af bakterier Streptokokker gruppe A.

Husk på, at halsbetændelse forårsager næsten 40 procent af tilfældene af ondt i halsen hos børn. Tonsillitis og seksuelt overførte infektioner som gonoré og klamydia kan også forårsage ondt i halsen.

Læs også: 6 Disse sygdomme forårsager ondt i halsen ved synkning

  • Allergi

Når immunsystemet reagerer på allergitriggere såsom pollen, græs og kæledyrsskæl, frigiver det kemikalier, der forårsager symptomer som tilstoppet næse, rindende øjne, nysen og halsirritation. Overskydende slim i næsen kan dryppe ned bag i halsen. Disse dråber kaldes postnasale og kan irritere halsen.

  • Tør luft

Tør luft kan suge fugt fra mund og svælg, og få det til at føles tørt og kløende. Luften er højst sandsynligt tør i sommermånederne.

  • Røg, kemikalier og andre irriterende stoffer

Mange kemikalier og andre stoffer i dit miljø kan irritere din hals, herunder cigaretrøg, luftforurening, rengøringsmidler og andre kemikalier.

Sådan overvinder du ondt i halsen derhjemme

Du kan behandle de fleste ondt i halsen derhjemme naturligt. Få nok hvile, så dit immunsystem kan bekæmpe infektion. For at lindre ondt i halsen kan du:

  • Gurgle med en blanding af varmt vand og til 1 tsk salt.
  • Drik varme væsker, der føles beroligende for halsen, såsom varm te med honning, suppefond eller varmt vand med citron.
  • Afkøl halsen ved at spise kolde fødevarer såsom ispinde eller is.
  • Sut på en speciel hård sugetablet for at lindre ondt i halsen.

Læs også : Pas på, undgå disse fødevarer ved ondt i halsen

Det er det, du skal vide om årsagerne til ondt i halsen. Hvis du har mistanke om, at den ondt i halsen, du oplever, er et tidligt symptom på en corona-virusinfektion, skal du straks tale med din læge via applikationen for at få den rigtige diagnose. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning !

Reference:

Mayo Clinic. Tilgået 2020. Eftermiddags hals

Healthline. Tilgået 2020. Afternoon Throat 101: Symptomer, årsager og behandling

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Sådan håndterer du en eftermiddagshals