6 interessante fakta om Sulcata-skildpadden

"Sulcata-skildpadden er kendt som den tredjestørste skildpadde i verden. Dette dyr kaldes også for den afrikanske ansporede skildpadde, fordi de kommer fra ørkener i Afrika og har en 'spore', som er en spore på bagsiden af ​​låret. Sulcata-skildpadder er meget efterspurgte som kæledyr, fordi de er unikke. Fra hans navn til hans personlighed til hans livsstil, her er fakta."

, Jakarta – Har du nogensinde hørt om Sulcata-skildpadden? Disse skildpadder er kendt for deres store størrelse, sejhed og lange levetid.

Sulcata-skildpadden kommer fra Nordafrika, netop i den sydlige udkant af Sahara-ørkenen. I ørkener kan disse skildpadder skjule sig med sand, fordi deres skal og hud er en gullig-brun farve, der ligner sandets farve.

Sulcata-skildpadden er meget efterspurgt som kæledyr, fordi den har mange unikke egenskaber. Hvis du er en af ​​dem, der er interesseret i dette dyr, bør du vide interessante fakta om Sulcata-skildpadden her.

Læs også: Dette er den komplette guide til dyrkning af Sulcata-skildpadder

Interessante fakta om Sulcata-skildpadde

Ud over sin store størrelse har Sulcata-skildpadden også mange andre unikke egenskaber, lige fra dens navn, natur til dens livsstil. Her er interessante fakta om sulcata-skildpadden, som du har brug for at vide:

  1. Betydningen af ​​navnet og kaldenavnet på Sulcata-skildpadden

Sulcata kommer fra det latinske ord 'Sulcus', som betyder riller eller dybe linjer på deres skaller. Denne skildpadde får også tilnavnet 'sporeskildpadden' eller 'afrikanske sporlårskildpadde', fordi den har kegleformede sporer på baglårene.

  1. tredjestørste i verden

Sulcata-skildpadde har en meget stor kropsstørrelse til at indtage positionen som den tredje skildpaddeart i verden. To andre arter af skildpadde, der er større end Sulcata, er Aldabra Kæmpeskildpadde (Geochelone gigantea) som bor på øerne Aldabra-atollen på Seychellerne og Galapagos-skildpadden (Geochelone nigra) fundet på Galapagos-øerne nær Ecuador.

Hunnen Sulcata-skildpadde kan blive op til 50 centimeter i længden og veje op til 60 kilo. Mens hannerne kan blive op til 80 centimeter lange og veje op til 100 kilo! Er det ikke kæmpe stort?

  1. Er planteædende dyr

Sulcata-skildpadder er planteædere, hvilket betyder, at de spiser græs og vegetation. Ørkenskildpaddens kost består af ørkensukkulenter, tørre blade og græsser, især bladene fra Morning-Glory-planten.

Læs også: Typer af skildpadder velegnet til familiens kæledyr

  1. Kan holde længe uden mad og drikke

Vidste du, at Sulcata-skildpadder kan overleve uger uden mad og vand. Men når de finder en vandkilde, kan unge Sulcata-hanskildpadder drikke vand op til 15 procent af deres kropsvægt.

  1. Har en gnaven natur

Sulcata-hanskildpadder kan være meget argumenterende og aggressive. De kan ofte ses støde andre hanner, mens de laver alle slags lyde, lige fra hæs, grynten og endda fløjten.

Disse skildpadder er så aggressive, at fra det øjeblik, de klækker fra ægget, vil de forsøge at 'slå' deres søskende ved at prøve at vende dem om på skallen!

  1. Kræver varm temperatur

Fordi det er et ørkendyr, har Sulcata-skildpadden brug for varme for at forblive sund og aktiv. De kan overleve udendørs temperaturer på 37 grader celsius eller højere, så længe de har adgang til et sted, hvor de kan søge ly, hvis de skal køle af. Når nattetemperaturerne falder til under 15 grader, har de brug for ekstra varme.

Så hvis du vil beholde en Sulcata-skildpadde, skal du holde dagstemperaturen i rummet eller dyreburet på omkring 26-32 grader Celsius, eller med en tørrelampe omkring 35 grader Celsius.

Om natten er temperaturer mellem 15-26 grader normalt stadig fine. Lad ikke buret blive for koldt, da skildpadderne holder op med at spise og bliver modtagelige for sygdomme.

Læs også: Kend de sundhedsproblemer, der ofte opstår hos skildpadder

Det er interessante fakta om Sulcata-skildpadden. Hvis du vil spørge mere om den rigtige måde at holde skildpadder på, så spørg bare dyrlægen via appen .

igennem Video/taleopkald og Snak, betroet dyrlæge fra klar til at hjælpe med at give passende sundhedsråd i pleje af kæledyr. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Dårskabsgård. Tilgået 2021. Afrikansk ansporet skildpadde.
Kæledyrene af gran. Adgang i 2021. Sulcata-skildpadde (afrikansk ansporet skildpadde): Artsprofil