Genkend forskellen mellem ondt i halsen og mandler

, Jakarta - Næsten alle har oplevet ondt i halsen og mandler. Begge disse sygdomme er sygdomme, der opstår i nakkeområdet. Selvom det er placeret det samme, er ondt i halsen og mandler forskellige sygdomme. Så hvor er forskellen?

Læs også: Her er 6 fakta om mandler, du skal vide

Forskel mellem ondt i halsen og tonsil

Ondt i halsen har et andet navn, nemlig pharyngitis. Denne tilstand er en betændelse i svælget, som er bagsiden af ​​halsen. Tilstedeværelsen af ​​halsbetændelse vil få den ramte til at føle sig meget utilpas, fordi det giver en følelse af smerte og varme, så den ramte vil have svært ved at synke. Ondt i halsen kan også være et tegn på, at du har feber eller influenza. Selvom det føles meget ubehageligt, er halsbetændelse en sygdom, der kan aftage af sig selv inden for en uge.

Mens mandlerne er en tilstand, når mandlerne bliver betændte. Mandlerne er to små kirtler i halsen. Dette organ fungerer for at forhindre infektion, især hos børn. Men med alderen udskiftes mandlernes funktion langsomt. Nå, sammen med dens udskiftede funktion vil mandlerne langsomt krympe.

Symptomer, der opstår hos mennesker med ondt i halsen og mandler

Hos personer med halsbetændelse vil de symptomer, der opstår, normalt afhænge af årsagen til betændelsen. Nogle almindelige symptomer på halsbetændelse omfatter hovedpine, ondt i halsen, feber, hududslæt, led- og muskelsmerter og hævede lymfeknuder i nakken eller armhulerne.

Mens de er hos mennesker med mandler, omfatter symptomer, der opstår, svaghed, feber, hovedpine, synkebesvær, hæshed, dårlig ånde, stiv nakke, mavesmerter, hoste og hævede lymfeknuder i nakken.

Læs også: Let smitsom, disse 5 forårsager ondt i halsen

Årsager til ondt i halsen og mandler

Virale og bakterielle infektioner er almindelige årsager til ondt i halsen og mandler. Disse vira og bakterier vil forårsage hoste, forkølelse og influenza hos mennesker med ondt i halsen og mandler. En af de bakterier, der kan forårsage begge tilstande, er bakterier Streptococcus pyogenes .

Her er forebyggelse af ondt i halsen og mandler

Generelt vil ondt i halsen og mandlerne forsvinde af sig selv inden for en uge. Behandling for ondt i halsen og mandler vil også blive skræddersyet til den underliggende årsag og sværhedsgraden af ​​tilstanden. Der er flere trin, du kan tage for at lindre disse to tilstande, herunder:

  • Spis halstabletter.

  • Spis varme drikke og bløde fødevarer.

  • Undgå at ryge og indånde passiv rygning.

  • Få nok hvile.

  • Drik masser af vand for at øge produktionen af ​​spyt i munden.

  • Sørg for, at luften cirkulerer, så den ikke tørrer ud og gør ondt i halsen og mandlerne værre.

  • Gurgle med saltvand eller antiseptisk mundskyl for at dræbe bakterier eller vira i halsen.

Læs også: Din lille har svært ved at synke mad? Vær forsigtig Symptomer på betændelse i mandlerne

For mere passende behandling bør du straks diskutere med din læge, når du eller en af ​​dine nærmeste har symptomer på ondt i halsen og mandler. Fordi hurtig og korrekt behandling kan forhindre dig i komplikationer, der vil opstå. For flere detaljer kan du bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger via . Derfor, Hent ansøgningen med det samme!