Anerkend forskellen mellem introverte og antisocial lidelse

, Jakarta - En person, der kan lide at tilbringe tid alene eller er en introvert, er det sikkert, at denne person er asocial? Svaret kan være ja og måske nej. Der er mange muligheder, der kan ske, når en person bliver en introvert, så også bliver asocial, eller en introvert, der ikke er asocial, og en udadvendt, der er asocial.

Der er dog en klar forskel på en, der er indadvendt, og en, der har en asocial personlighed. En person, der er asocial, kan ignorere og krænke andres rettigheder. Derudover undgår en, der er asocial, også konsekvent andres forretninger.

Mange mennesker tror fejlagtigt, at introverte og asociale er det samme, mens de faktisk er forskellige. Så hvad er de ting, der kan gøre dig i stand til at skelne mellem introverte og asociale? Her er forklaringen!

Hvad er introverte?

Introverte er mennesker, der foretrækker at være alene end at være i en menneskemængde. Introverte genskaber energien ved at bruge kvalitetstid med sig selv, og det kan være udmattende og nogle gange frustrerende at bruge tid sammen med store grupper af mennesker. Introverte synes at stimuli udefra er ubehagelige.

Læs også: Er det forkert at være introvert? Dette er de 4 positive ting

Hvad er antisocial?

Antisocial er en personlighedsforstyrrelse, hvor adfærd afviger fra normer, som fortsætter fra tid til anden, og fører til handlinger, der har potentiale til at skade en selv og andre.

Mennesker med antisocial lidelse ignorerer og krænker ofte andres rettigheder, har ingen empati eller medfølelse med andre, er ikke selvbevidste, føler sig overlegne i forhold til andre og er manipulerende.

Læs også: Hyppig interaktion med mennesker kan gøre introverte tømmermænd

Forskellen mellem introvert og antisocial

De fleste mennesker tror, ​​at introverte helt sikkert er asociale, eller at alle asociale mennesker er introverte. Men i virkeligheden er det ikke sådan. Introverte og asociale er forskellige ting.

En person, der er asocial, kan være indadvendt eller udadvendt. Den virkelige forskel mellem at være en introvert og en udadvendt er, at når du er en introvert, føler du dig træt, når du interagerer med mennesker, sammenlignet med en udadvendt, der påvirkes meget lidt.

Efter for mange interaktioner vil den introvertes energi løbe tør, og har dermed brug for mere tid for sig selv. Dette betyder ikke nødvendigvis, at introverte ikke kan lide mennesker. Introverte får energi ved at holde sig væk fra andre mennesker.

En asocial person har en tendens til at være meget socialt dygtig og manipulerende med andre, i modsætning til hvad der forventes. På den anden side betyder det at være usocial ikke at ville tale med andre mennesker. Du kan også være udadvendt eller usocial introvert.

Der ser også ud til at være en del forvirring omkring tillid i forhold til introverte og udadvendte. At være en introvert betyder ikke nødvendigvis, at du mangler selvtillid, selvom det er muligt, at den gennemsnitlige introvert har en tendens til at mangle selvtillid.

I bund og grund betyder introvert, at en person bliver træt af at komme for tæt på andre mennesker sammenlignet med ekstroverte, der ser ud til at få deres energi fra.

Læs også: 5 farer ved sociale medier for mental sundhed

Det er forskellen mellem en introvert og en asocial. Hvis du har spørgsmål til lidelsen, kan lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!