Dette er barnets bevægelse i livmoderen

, Jakarta – Den første gang at mærke barnet bevæge sig i maven er bestemt det mest specielle og rørende øjeblik for moderen. En baby, der bevæger sig, er også et tegn på, at hans vækst og udvikling i livmoderen går godt. Mødre kan også mærke en særlig nærhed med deres baby, når han giver et lille spark som svar, når moderen inviterer ham til en snak.

Hvornår kan mor mærke fosterbevægelser?

Hver mor mærker det øjeblik, fosteret bevæger sig for første gang i maven på forskellige tidspunkter, men det sker normalt ved omkring 18-20 ugers graviditet. Hvis det er moderens første graviditet, kan det tage hende lidt længere tid at indse, at de blide bevægelser i moderens mave faktisk er den lilles bevægelser. Men hvis moderen har været gravid før, vil hun være mere følsom over for barnets bevægelser, som normalt opstår ved 16 ugers alderen.

Hvis moderen ikke har mærket tegn på, at barnet bevæger sig før 24. svangerskabsuge, skal du straks søge en gynækolog til undersøgelse. Fødselslægen kan lytte til hjerteslag, udføre en ultralydsskanning eller andre undersøgelser ( Læs også: Hvornår skal gravide have en ultralyd? ). Med en ultralydsskanning kan man se, hvilke typer bevægelser barnet laver i maven, og hvornår fosteret begynder at bevæge sig, fordi fosteret kan være begyndt at bevæge sig, før moderen opdagede det.

Typer af babybevægelser i livmoderen

Babyens bevægelse i livmoderen vil ændre sig, efterhånden som den vokser. Babyer laver nogle gange blide bevægelser, men sparker af og til hårdt. Hvis din lille ikke er så aktiv som normalt, er han højst sandsynligt doven til at bevæge sig. Nå, moren skal fortsætte med at stimulere hende ved ofte at tale med hende, så den lille er spændt på at bevæge sig. For at moderen ikke skal være nysgerrig, er det forskellige bevægelser, som fosteret kan lave i livmoderen.

Bevægelse i uge 16 til 20

Omkring 16. til 20. graviditetsuge, eller rettere sagt ikke i 4. til 5. graviditetsuge, vil moderen begynde at mærke de tidlige fosterbevægelser såsom spark eller slag. Denne fase er kendt som fasen fremskyndelse .

Bevægelse i uge 21 til 24

Babyens aktivitet og bevægelse vil stige i de følgende måneder. Din lille sparker oftere og laver endda saltomortaler, som kan overraske moderen. Ved denne svangerskabsalder er volumenet af moderens fostervand stadig ret stort, så barnet kan bevæge sig frit og frit.

Bevægelse i uge 25 til 28

I andet trimester, som er omkring uge 25 til 28, kan babyer opleve hikke i livmoderen. Derfor mærker moderen nogle gange, at fosteret bevæger sig med en rykkende rytme. Derudover er babyer også begyndt at kunne reagere på forskellige lyde udefra. Når du hører en forbløffende høj lyd, kan din baby også ryste af overraskelse.

Bevægelse i uge 29 til 31

Babyens bevægelse i livmoderen vil være stærkere, regelmæssig og kontrolleret, når moderens svangerskabsalder går ind i 29. uge. Mødre kan nogle gange endda mærke, at livmoderen trækker sig sammen, fordi den lille laver hårde bevægelser.

Bevægelse i uge 32 til 35

Dette er den højeste periode for fosteraktivitet. I uge 32 til 35 vil babyer, der bliver større og stærkere, oftere kunne udføre forskellige former for bevægelser i moderens mave.

Bevægelse i uge 36 til 40

I denne alder bliver babyens størrelse større, så han ikke længere kan lave cirkulære bevægelser i moderens mave. Hvis din lille sutter på tommelfingeren og pludselig slipper den, så kan moderen mærke hurtige bevægelser som at trampe. Det er et tegn på, at babyen drejer hovedet for at finde sin tommelfinger igen. Spark med fødderne og dunkende babys hænder i denne svangerskabsalder kan begynde at føles smertefuldt, især i moderens ribben.

Hvis moderen ønsker at vide mere om betydningen af ​​babyens bevægelse i livmoderen, skal du bare spørge lægen gennem ansøgningen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.