Feber, skal du vælge Antigen Rapid Test eller Antibody Rapid Test?

Jakarta - Feber er et af symptomerne på COVID-19-sygdommen forårsaget af corona-virussen. Ved første øjekast ligner symptomerne dem ved influenza, herunder tilstoppet næse og hovedpine. Men når du får COVID-19, vil du også opleve en række andre symptomer, såsom åndenød, nedsat lugtesans og smagssans.

For nu at opdage, om du har COVID-19 eller ej, er der behov for yderligere tests, såsom PCR og hurtige tests. Desværre er der stadig mange almindelige mennesker, som ikke rigtig forstår, hvad forskellen på disse to undersøgelsesmetoder er. Hvilken skal du så vælge, når du har feber og vil vide, om det er indiceret af COVID-19 eller ej?

Forskellen mellem Antigen Rapid Test og Antibody Rapid Test

Inden der foretages en opfølgende undersøgelse i form af en podepind eller hurtigtest eller PCR, vil lægen foretage en fysisk undersøgelse og din rejsehistorik for de sidste 14 dage. Har du nogensinde rejst lange afstande, og har du nogensinde interageret med mennesker, der er testet positive for COVID-19?

Læs også: Oplever Corona-symptomer, er det grunden til, at du bør foretage et online-tjek

Herefter vil lægen anbefale dig at lave en opfølgende undersøgelse, enten ved PCR eller en hurtig test for at få en mere præcis diagnose. Nå, hvis du ikke forstår, her er forskellen mellem den hurtige antigentest og den hurtige antistoftest.

Hurtig test er en screeningsmetode til at opdage COVID-19, hvis resultater kan kendes på kort tid, normalt omkring et par minutter eller maksimalt en time i én undersøgelse. Denne undersøgelsesmetode er opdelt i to, nemlig hurtig antigentest og antistofhurtigtest.

Antigener er fremmedlegemer eller stoffer, der kan trænge ind i kroppen, herunder vira, toksiner eller bakterier. Af kroppen betragtes antigener ofte som farlige fremmedlegemer, så de vil udløse kroppens immunitet til at danne antistoffer, som er kroppens naturlige reaktion for at forhindre visse sygdomme.

Læs også: Vil helbredte patienter ikke inficere Corona-virus?

Nå, corona-virussen, der kommer ind i kroppen, betragtes af immunsystemet som et antigen, som kan påvises ved at udføre en hurtig antigentest. Denne metode udføres ved at tage en prøve af slim fra halsen eller næsen gennem en proces kaldet en podepind. For at opnå mere nøjagtige resultater bør denne hurtige antigentest udføres højst fem dage efter, at du mærker symptomerne på COVID-19.

I mellemtiden er antistofhurtigtesten en metode til at påvise COVID-19-virussen, der optræder tidligst før antigentesten eller PCR. Desværre anses denne undersøgelse for stadig at have et lavt niveau af nøjagtighed til at påvise tilstedeværelsen af ​​virussen i kroppen. Det er grunden til, at du rådes til med det samme at lave en antigenpodeprøve eller hurtig antigentest, hvis du har feber eller andre symptomer, der peger på COVID-19.

Antigenpodningstestmetoden har dog stadig et lavere niveau af nøjagtighed sammenlignet med PCR-testen, som kan nå 80 til 90 procents nøjagtighed. Alligevel tager PCR-testen mindst én dag for dig at kende resultaterne, mens hurtigstesten kun tager maksimalt en time.

Læs også: Hurtig testkørsel gennem serviceadgang kan udføres

Undervurder aldrig COVID-19 sygdommen. Overhold altid sundhedsprotokoller, og hvis du mærker symptomer, skal du straks åbne applikationen , fortælle lægen om dit problem og lav en COVID-19 selvundersøgelse eller test på det nærmeste sted.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvor nøjagtige er Covid-19 diagnostiske og antistoftests?
US Food & Drug Administration. Tilgået 2020. Grundlæggende oplysninger om Coronavirus-testning.
WHO. Tilgået 2020. Rådgivning om brugen af ​​Point-of-Care immundiagnostiske tests for Covid-19.