Bliv bekendt med 4 fordele ved fermenteret mælk

, Jakarta - Mælk er en meget nærende drik, fordi den indeholder komplet næring. Vandindholdet i mælk er meget højt, hvilket er omkring 87,5 procent med laktoseindhold på omkring 5 procent, protein omkring 3,5 procent, og fedt omkring 3-4 procent.

Mælkeprotein har samme værdi som proteinet i æg og kød. Derudover er mælk også rig på lysin, en af ​​de essentielle aminosyrer, som kroppen har brug for. Desværre gør mælkens letfordærvelige natur, at dette fødevaremateriale skal forarbejdes, hvoraf den ene er gennem gæringsprocessen.

Hvad er fermenteret mælk?

Rapporteret fra WebMD , er fermenteret mælk lavet af mælk fermenteret med mælkesyrebakterier, som f.eks Lactobaciller eller Bifidobacteria spp . Gæringsprocessen gør mælken lettere at fordøje, især for mennesker, der er allergiske over for mælk eller er laktoseintolerante. Gæringsprocessen øger også holdbarheden af ​​mejeriprodukter.

Læs også: Er der sundhedsmæssige fordele ved hestemælk?

Der er to typer fermenteret mælk kendt af offentligheden, nemlig yoghurt og kefir. Yoghurt er lavet ved hjælp af bakterier Lactobacillus bulgaricus , Lactobacillus acidophilus , Bifidobacterium longum , og Streptococcus thermophilus .

Mens kefir bruger flere gode bakterier, er det ikke alle, der findes i yoghurt, som f.eks Streptococcus sp ., Lactobaciller , og nogle typer gær eller ikke-patogen gær.

Bakterier spiller en rolle i produktionen af ​​mælkesyre og smagskomponenter, mens gær producerer kuldioxid eller kuldioxid og en lille mængde alkohol. Derfor har kefir en syrlig smag kombineret med et strejf af alkohol og sodavand.

Læs også: 4 fordele ved at drikke mælk for voksne

Fordele ved fermenteret mælk

Udover at forlænge holdbarheden og gøre det lettere at fordøje for folk med allergi og laktoseintolerance, er der andre fordele ved fermenteret mælk, nemlig:

  1. Oprethold fordøjelsessundhed

En sund fordøjelseskanal bør have nok gode bakterier, der bor i sig. Desværre kan usunde spisemønstre og langvarigt forbrug af medicin få antallet af gode bakterier til at falde, så balancen i mikrofloraen i tarmen bliver forstyrret.

Probiotika indeholdt i fødevarer og drikkevarer kan hjælpe med at lindre forskellige sundhedsproblemer relateret til fordøjelsesproblemer, herunder irritabel tyktarm, der opstår på grund af bakterielle infektioner. H. pylori , citeret fra en undersøgelse offentliggjort i Offentligt Videnskabsbibliotek .

Læs også: Yoghurtfordele til gravide kvinder

  1. Forebyg diarré

Side Healthline stater, hjælper probiotika indeholdt i fermenteret mælk også med at genoprette balancen mellem gode bakterier i tarmen. Dette er grunden til, at probiotika er effektive til behandling af diarré.

Hvis du oplever andre symptomer udover diarré, skal du straks tage på hospitalet til et helbredstjek. Nu, ansøgning gør processen med at tage på hospitalet så meget lettere, du ved! Faktisk kan du også chatte med læger, købe medicin eller tjekke laboratorier fra applikationen .

  1. Reduktion af kropstoksiner

Mikrober i fermenteret mælk producerer organiske syrer, hydrogenperoxid, kuldioxid og acidolin, som har antimikrobielle egenskaber. Disse bakterier er i stand til at binde sig til giftige forbindelser som følge af protein- og fedtstofskifte samt nedbrydning af visse enzymer og derved lette leverens opgave.

  1. Boost immunitet

Fordi det hjælper med at opretholde fordøjelseskanalens sundhed, er det sikkert, at kroppens modstand vil øges. Næringsstoffer fra den mad, der indtages, kan optages og fordøjes bedre, herunder de næringsstoffer, kroppen har brug for for at styrke immunforsvaret.

Nå, det er nogle af fordelene ved at indtage fermenteret mælk. Så tøv ikke med at indtage fermenteret mælk, OK! Glem ikke at balancere det med andre næringsstoffer for at bevare et godt helbred.

Reference:

WebMD. Tilgået 2020. Fermenteret mælk

Healthline. Tilgået 2020. 9 evidensbaserede sundhedsmæssige fordele ved Kefir

M.L. Ritchie og Romanuk T.N. 2012. Tilgået 2020. En meta-analyse af probiotisk effektivitet for gastrointestinal sygdom. PLoS One 7(4)