Her er 3 måder at behandle nærsynethed på

, Jakarta - Nærsynethed i øjet kan forårsage, at patienter ikke kan se tætte genstande klart eller ser sløret ud. Men normalt ses objekter, der er langt væk, tydeligere.

Nærsynethed, eller i medicinske termer kaldet hypermetropi, er ofte forbundet med tilvænningsproblemer. I et hyperopisk øje reflekteres lys, der skal reflekteres direkte på nethinden (det lysfølsomme lag af øjet), bag nethinden. Som et resultat vil nærsynet blive sløret, og øjnene bliver let trætte.

Der er flere ting, du kan gøre for at behandle langsynethed.

  1. Brug af briller

Briller, der bruges til at behandle langsynethed, har linser, der er tykkere i enderne end i midten eller kaldes konvekse linser. Denne linse kan fokusere præcist, fordi lysstråler falder på nethinden.

Sværhedsgraden af ​​den oplevede nærsynethed vil påvirke tykkelsen, vægten og krumningen af ​​den anvendte linse. Når du bliver ældre, bliver linsen i dit øje stivere og kan kræve stærkere briller.

  1. Kontaktlinser Pemakaian

Kontaktlinser kan bruges til at behandle langsynethed og har samme funktion som briller. Men fordi de er lette og usynlige, foretrækker nogle mennesker at bruge kontaktlinser frem for briller.

Inden du vælger og køber kontaktlinser, bør du først spørge din øjenlæge om at finde ud af, hvilke kontaktlinser der er egnede. Fordi kontaktlinser er tilgængelige fra forskellige materialer og designs. Øjeninfektioner kan opstå, hvis du ikke holder dine kontaktlinser rene.

  1. Operation

Den operation, du kan stole mest på for at behandle nærsynethed, er laseroperation. Denne procedure udføres for at øge krumningen af ​​hornhinden, så lyset kan være mere fokuseret. Laserkirurgi har en lavere risiko for skader og infektion end traditionel kirurgi, fordi laserkirurgi ikke bruger en enhed, der kommer ind i øjet.

Patienter, der bliver laseropereret, behøver ikke at blive indlagt. Denne behandling tager normalt omkring en time. Patienter, der er blevet laseropereret, bør vende tilbage til klinikken eller hospitalet til kontrol. Der er fire hovedtyper af laserkirurgi, der kan behandle langsynethed:

  1. Laser in situ keratectomy (LASIK). Lasik er en operation, der bruger en laser til at ændre formen på hornhinden og er den mest almindeligt anvendte procedure.

  2. Laser epitelial keratomileusis (LASEK) bruger en laser til at fjerne et lille stykke hornhindevæv og genplacere det. Denne procedure kan ændre formen af ​​hornhinden.

  3. Fotorefraktiv keratektomi (PRK) bruger en laser til at ændre formen på hornhinden. Denne procedure bruger dog alkohol til at løsne overfladen af ​​hornhinden, før den endeligt fjernes.

  4. Konduktiv keratoplastik (CK). Denne procedure bruger radiofrekvenser til at påføre varme til flere punkter omkring øjet. Resultaterne er dog kun midlertidige.

Blandt de fire operationstyper, der er nævnt ovenfor, er LASIK den type operation, de fleste vælger. Denne procedure har flere fordele, nemlig helingsprocessen er relativt hurtigere, og patienten føler næsten ingen smerter. LASIK kan dog kun udføres, hvis øjets hornhinde er tyk nok til at reducere risikoen for bivirkninger og komplikationer, såsom synstab. Årsagen er, LASIK er en mere kompliceret procedure end andre.

Hvis øjets hornhinde ikke er tyk nok til at udføre LASIK-operation, kan patienten udføre PRK- eller LASEK-operation. Begge operationer kræver dog længere restitutionstid. CK-behandlingsmuligheder kan også vælges, men syge kan kun mærke fordelene i kort tid.

Ikke alle mennesker med langsynethed kan udføre laseroperationer. Nogle af tilstandene for personer, der ikke er egnede til laseroperationer, inkluderer at have andre øjenproblemer, såsom grå stær og grøn stær, sygdomme, der påvirker immunsystemet, såsom leddegigt eller hiv, at være gravid eller ammende, diabetes og alderssyn pga. ældningsproces.

Aldersfaktorer kan også påvirke den type behandling, der er passende at udføre. Synet hos personer under 21 år kan stadig ændre sig, og laseroperationer bør ikke udføres. For de af jer, der er over 21 år, så sørg for, at øjets linse i de sidste to år ikke har undergået meget forandring, før de skal have gennemgået en laseroperation.

Det er nogle ting, du kan gøre, hvis du er nærsynet. Hvis du stadig er usikker på valg af behandling, bør du måske diskutere det med en ekspert læge gennem ansøgningen først , for at få den rigtige behandling. Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google Play eller App Store lige nu!

Læs også:

  • Nærsynethed Sygdomme på grund af alder?
  • Årsager til nærsynethed, du skal kende og forebyggelse heraf
  • Ikke kun at angribe nærsynede forældre kan også opleves af børn