5 årsager til vandig navle

Jakarta – Har du nogensinde fundet din navle utæt vand? Under nogle forhold vil en vandig navle blive efterfulgt af en ubehagelig lugt. Tilsyneladende opstår en vandig navle på grund af en infektion forårsaget af spredning af svampe, bakterier og bakterier i navlen. Udledningen fra navlen varierer også afhængigt af sværhedsgraden af ​​infektionen, lige fra hvid, gullig til brunlig farve.

Faktisk, hvad forårsager en vandig navle? Her er nogle årsager til en vandig navle, som du skal vide:

  • Diabetes

En undersøgelse offentliggjort i Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology, vandig navle oftere oplevet af en person, der har diabetes. Dette skyldes, at personer med diabetes er mere tilbøjelige til svampeinfektioner i flere dele af deres krop, herunder navleområdet. Ironisk nok er høje blodsukkerniveauer den vigtigste udløser for ukontrolleret diabetes. Derfor skal du jævnligt tjekke dit blodsukker.

  • Urachal cyste sygdom

Den næste årsag til en vandig navle skyldes tilstedeværelsen af ​​en urachal cyste. Mange mennesker ved ikke, hvad en urachal cyste er. Denne sygdom er dannet på grund af udseendet af cyster som et resultat af ikke at lukke urinvejene, som er perfekt forbundet med navlestrengen. Denne tilstand er almindelig hos gravide kvinder og er ude af stand til at lukke ordentligt, selv når barnet er født. Som et resultat vil der opstå en klump, som vil svulme op over tid og forårsage infektion.

Læs også: Lær Mioma i livmoderen og dens farer at kende

  • Forekomst af infektion på grund af svampe eller bakterier

Der er mindst 67 bakterier i din navle, uanset om det er gode eller dårlige bakterier. Navlens tilstand er snavset og fugtig får bakterierne til at formere sig hurtigt. Derfor bør du altid holde din navle ren.

Ikke kun tilstanden af ​​navlen, der ikke er ren, en vandig navle kan også være forårsaget af din navlepiercing. Piercing får din navle til at blive perforeret og skadet, og denne tilstand er meget modtagelig for bakterieangreb. Ud over bakterier og bakterier kan en vandig navle også være forårsaget af en svampeinfektion.

  • Udførelse af kirurgi i området omkring navlen

En person, der lider af brok, skal udføre en operation. Denne handling udføres i maveområdet, hvilket tillader udledning af væske eller endda pus fra navlen. Hvis du oplever denne komplikation, skal du straks besøge den nærmeste læge til behandling, fordi dette pusudflåd kan være en indikation på, at din navle er blevet inficeret.

Læs også: Har du brug for at vide disse 5 ting, hvis din afføring er sort

  • Sebaceous cyste sygdom

Ud over urachale cyster er andre cystiske sygdomme, der kan forårsage, at navlen bliver vandig, talgcyster. Denne sygdom er en klump, der vises i navlen eller andre kropsdele forårsaget af en klump i oliekirtlen. Hvis cysten er inficeret, er det observerbare symptom udseendet af et ildelugtende hvidt eller gult udflåd.

Det var de fem årsager til en vandig navle, som du har brug for at kende. Hold altid din navle ren, så den ikke bliver en rede af bakterier og svampe, der forårsager infektion. Hvis du oplever nogen af ​​ovenstående indikationer, eller der er usædvanlige ændringer i din navle, skal du straks spørge din læge. Du kan bruge feature-appen live chat i app at gøre det lettere at kommunikere med speciallæger. Ansøgning Kan du Hent på din telefon via Google Play Store eller App Store.