Kend indvirkningen af ​​protozoparasitter for kroppen

Jakarta - Protozoer er encellede organismer, hvis hovedføde er organisk stof. I det mindste er der mere end 30 tusind arter af protozoer, men ikke alle er parasitære. Disse organismer har flageller som deres vigtigste bevægelsesmiddel. De er små og kan kun ses gennem et mikroskop.

Protozoer kan findes næsten alle steder på jorden. Fra den dybeste del af havet til de højeste bjergtoppe kan du finde protozoer. Faktisk kan du finde disse organismer i damme, vandløb, sumpe og jord. Forurenet vand indeholder også flere typer protozoer.

Disse organismer har lignende livsprocesser som dyr, idet de får mad ved at optage madpartikler fra miljøet i stedet for at lave deres egne som ved fotosyntese. Den måde, protozoer spiser deres mad på, er unik, nemlig ved at omgive den gennem cellemembraner i deres kroppe. I mellemtiden spiser nogle arter ved at feje mad ind i munden. Fødevarer nedbrydes i cellulære organer kaldet vakuoler.

Læs også: Pas på, disse er 4 komplikationer af Amebiasis

De fleste af de protozoer, der lever i miljøet, er harmløse, bortset fra dem, der producerer sygdom. Faktisk er mange typer protozoer gavnlige for miljøet, såsom at forbedre vandkvaliteten ved at spise bakterier og andre partikler.

Farer ved protozoer for kroppen

Alligevel er der stadig typer af protozoer, der er skadelige for kroppen, fordi de udløser en ret dødelig sygdom. Farerne ved protozoer for kroppen kan ses fra de typer af protozoer, der kommer ind i og inficerer kroppen, såsom følgende.

  • Balantidium coli. Disse protozoer lever og inficerer fordøjelseskanalen og forårsager balantidiasis.

  • Entamoeba histolytica. Denne type protozoer forårsager intestinal amoebiasis.

  • Giardia intestinalis. Disse protozoer formerer sig i tyndtarmen, hvilket forårsager en sygdom kaldet giardiasis eller diarré. Også kendt som giardia duodenalis eller giardia lamblia, giardia intestinalis findes på overfladen af ​​jord, mad eller vand, der er blevet forurenet med afføring fra mennesker eller dyr.

  • Leishmania , er en mikroskopisk parasit, der er i blodbanen, og forårsager sygdommen leishmaniasis. Overførsel til mennesker gennem bid af visse arter af inficerede dyr. Der er tre former for infektion forårsaget af denne parasit, nemlig kutan, slimhinde og visceral leishmaniasis.

  • Plasmodium falciparum. Denne protozo forårsager malaria hos mennesker.

  • Toxoplasma gondii , er en intracellulær parasit, der forårsager toxoplasmose.

  • Trypanosoma brucei , der forårsager afrikansk trypanosomiasis eller sovesyge.

Læs også: Gravide kvinder ramte toxoplasmose, denne effekt på fosteret

Da protozoer er allestedsnærværende, er det vigtigt at være forsigtig og forsøge at undgå farerne ved protozoer. Husk altid at vaske hænder efter aktiviteter, toiletbesøg og før spisning. Tilbered mad, især kød, indtil det er helt gennemstegt. Vask frugter og grøntsager grundigt, og sørg for, at det vand, du drikker, virkelig er kogt.

Hvis du svømmer i en swimmingpool, er der en chance for, at du ved et uheld kan drikke poolvandet. Vær forsigtig, for svømmebassin eller søvand indeholder mange protozoer. En tår kan være farlig, selv når vandet du ser er rent og klart. Protozoer kan kun ses gennem et mikroskop, så lad dig ikke narre af klart vand.

Læs også: Her er 3 enkle tips til at forhindre amebiasis

Hvis du føler, at du oplever symptomer på en protozoisk parasitisk infektion, kan du straks bestille tid hos en læge for at finde ud af situationen eller få en yderligere diagnose. Håndtering kan minimere negative påvirkninger og komplikationer, ligesom behandlingen kan udføres med det samme. Aftal tid hos en læge direkte på det nærmeste sygehus til din plads, du kan følge metoden her. Du kan også Hent Ansøgning at spørge lægen direkte, købe medicin eller tjekke laboratoriet.