Trang og madtrang, hvad er forskellen?

, Jakarta - Trang er et meget stærkt ønske om at spise bestemte fødevarer. Hvorimod madtrang er et udtryk, der refererer til en person, der er afhængig af at indtage enhver mad. Begge ser ens ud, men har betydelige forskelle. Læs mere nedenfor.

Læs også: Dette er grunden til, at gravide kvinder oplever trang

Trang og madtrang, Kend forskellen

Alle må have følt navnet" trang ". Dette sker, når en person ønsker at spise bestemte fødevarer. I Indonesien udtrykket trang mere velkendt kaldet "cravings", som normalt udløses af hormonelle faktorer, såsom at være gravid eller stress. Når lyst trang vises, er det et tegn, hvis kroppen har brug for bestemte fødevarer eller næringsstoffer.

Mens udtrykket " madtrang ” er en tilstand, der refererer til et stærkt ønske om at spise visse fødevarer, der ikke har noget at gøre med de næringsstoffer, som kroppen har brug for. I Indonesien udtrykket madtrang mere velkendt kaldet "hooked to eat". nogen med madtrang havde i starten en usund kost, der gjorde, at han altid ville spise. Semester madtrang kan eksemplificeres ved at tygge, mens du ser en film.

Læs også: Trang, når du ikke er gravid? Det viser sig at det betyder

Er der en måde at mindske madtrangen på?

Når vanen med at "hage for at spise" ikke kan stoppes, vil munden indtage enhver mad, der har indflydelse på kroppens sundhed. Denne ene vane er en usund vane, som kan undertrykkes med følgende enkle trin:

  • Opret en måltidsplan

Det er bedst at time dine måltider godt. Det kan du gøre ved at tage frokosten med, uanset hvor du går, og lad være med at holde for lang pause mellem måltiderne for at undgå overspisning.

  • Forbrug af fødevarer med højt fiber- og proteinindhold

Prøv at spise en afbalanceret nærende kost for at hjælpe med at overvinde overdreven appetit. I dette tilfælde kan du spise fødevarer med højt fiber- og proteinindhold, såsom kylling, æg, fisk, grøntsager og frugter. Fiber i sig selv kan hjælpe med at bremse fordøjelsen, så du vil føle dig mæt længere. Mens protein kan hjælpe med at kontrollere blodsukkeret i kroppen.

  • Forbruge masser af vand

Når kroppen er dehydreret, vil kroppen opleve en overdreven lyst til at spise. For at overvinde dette skal du indtage masser af vand, så maven føles mæt. Dette kan også gøres for at undertrykke overdreven appetit.

  • Tyggegummi

Hvem skulle have troet, at tyggegummi kunne hjælpe dig med at tabe dig og undertrykke din appetit. Sørg dog for at vælge tyggegummi, der er sukkerfri og indeholder få kalorier. Årsagen er, at indholdet af sukker og overskydende kalorier vil forårsage mavesyreforstyrrelser, når det indtages i for store mængder.

  • Søger Busy

For at undgå overspisning, prøv altid at finde aktiviteter for at få dit sind væk fra sult.

  • Børste tænder

Du kan mindske trangen til at spise ved at børste dine tænder med myntetandpasta. Efter at munden føles frisk, vil lysten til at spise falde.

Læs også: Børn foretrækker at spise fastfood, hvad skal mødre gøre?

Lider du af en række farlige sygdomme, er det en god idé straks at spørge en sagkyndig læge i ansøgningen . Årsagen er, at en mave, der altid føler sig sulten på grund af stigende mavesyre, er en farlig sundhedssygdom. Vær klog i at spise mellemmåltider, så undgår du en række farlige sygdomme!

Reference:
Mayo Clinic-diæten. Hentet i 2019. Sult vs. trang: Hvad er forskellen?
Familieuddannelse. Tilgået 2019. Sund spisning: Sult vs cravings.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2019. Hvad forårsager madtrang?