Ofte passerende vind aka prutter, hvad er der galt?

Jakarta – Passerende vind aka prutter er en naturlig ting og kan ske for alle. Selvom det ofte identificeres med pinlige ting, kan prutter faktisk hjælpe med at identificere kroppens tilstand, især i fordøjelseskanalen, du ved.

Dybest set prutter er en proces med at udstøde overdreven gas i fordøjelseskanalen og tarmene. Den frigivne gas er faktisk lugtfri, og normalt vil en person udstøde gas omkring 10-14 gange. Der er dog nogle forhold, der kan få en person til at prutte i for store mængder.

En person siges at være overdreven prutter, hvis han giver gas mere end 20 gange på en dag. Så hvad kan få nogen til ofte at prutte?

Faktisk er der flere faktorer, der kan få en person til at passere for meget gas. For eksempel på grund af fødevarefaktorer, der kommer ind i kroppen, daglige vaner, til tegn på sygdom. I nogle tilfælde kan overdreven prut også være et signal om, at der foregår et problem omkring maven. Så lad os ikke tage fejl, lad os finde ud af, hvilke faktorer der kan få nogen til ofte at prutte!

  1. Forbrug af visse fødevarer

En af de mest almindelige årsager til overdreven prutter er at spise fødevarer, der kan forårsage overskydende gasproduktion. For eksempel nødder, mejeriprodukter, broccoli, læskedrikke, bananer, æbler, til gulerødder og kartofler.

Fordi fødevarer, der er høj i fiber og indeholder naturlige sukkerarter, kan øge en persons risiko for hyppige prutter. Denne reaktion er dog normalt forskellig fra person til person. For at undgå overdreven prut, skal du være opmærksom på, hvad du spiser og identificere, hvilke fødevarer der forårsager prut, og derefter undgå eller reducere dit forbrug af disse fødevarer.

  1. Spisevaner

Forkerte spisevaner kan også være en udløsende faktor for hyppige prutter. For eksempel at spise i en fart, så risikoen for at sluge vind øges. Fordi at sluge for meget vind kan udløse flatulens og hyppige prutter. Denne tilstand kan også opstå, hvis du har en vane med at tale, mens du spiser, eller taler for meget og får angina mere og mere ind i hulrummet.

  1. Bakteriel vækst

Hyppige prutter kan også være et tegn på bakteriel overvækst i fordøjelsessystemet. Dette kan forårsage en ubalance af bakterier i tarmen. Som et resultat vil disse bakterier mødes med mad, der ikke er blevet fordøjet. Så vil disse stoffer gæres sammen og udløse dannelsen af ​​gas.

Så vil gassen dannet af disse bakterier komme ned fra tyndtarmen og tyktarmen og så forårsage flatulens og hyppig gas. Det er det, der gør maven ubehagelig.

  1. Tegn på sygdom

Selvom det sjældent bruges som en determinant eller symptom på en sygdom, er det muligt, at hyppige prutter også er relateret til sundhedsmæssige forhold. For der er forskellige antagelser, der mener, at hyppig prut er et tegn på, at kroppen oplever noget, der forårsager overdreven gasproduktion.

Dybest set prutter er kroppens mekanisme til at udstøde gas i fordøjelseskanalen. Men i nogle tilfælde kan tilstanden med hyppig prut være forbundet med symptomer på sygdomme som kræft i æggestokkene, mavesyremangel, laktoseintolerance, nyresygdom. Crohn , lave fordøjelsesenzymer, til forstyrrelser i fordøjelsessystemet.

For at få klare resultater om de helbredsproblemer, du oplever, skal du foretage en fuldstændig helbredsundersøgelse. Hvis du er i tvivl, så prøv at tale om de helbredsproblemer, du oplever med lægen i ansøgningen . Læger kan til enhver tid kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!