5 måder at overvinde tænder, der ofte føles smertefulde

, Jakarta - Alle er forpligtet til at børste deres tænder to gange om dagen for at opretholde renlighed og sundhed. Selvom du har gjort dette, kan smerterne i tænderne stadig opstå. Dette skyldes følsomme tænder, så nogle fødevarer som f.eks. is kan gøre dette ubehageligt. Derfor skal du vide, hvordan du håndterer ømme tænder, så det forbliver behageligt at indtage noget koldt. Her er nogle måder!

Effektive måder at overvinde tandpine på

Hos en person med sunde tænder er emaljelaget, der er over tandkødskanten, nyttigt til at beskytte tandens krone. Så er cementlaget, der er under tandkødskanten, nyttigt til at beskytte tændernes rødder. Under lagene af emalje og cement er der en del kaldet dentin.

Læs også: Føler du dig ofte smertefuld, tegn på at have følsomme tænder?

Dentin er noget mindre tæt end emalje og cement. Den indeholder også mikroskopiske tubuli eller små hule rør. Når dentin mister sin beskyttende emalje eller cement, tillader tubuli varm, kold og sur mad at nå nerverne og cellerne inde i tanden. Dette får en person til at have følsomme tænder, hvilket forårsager smerte.

Citeret fra Mayo Clinic , hvis du føler dig meget forstyrret af følelsen af ​​smerte, der opstår, skal du straks finde ud af, hvordan du kan overvinde det ved at besøge en tandlæge. Den medicinske ekspert kan identificere, hvad der er årsagen til den ubehagelige følelse. Afhængigt af tilstanden kan din tandlæge anbefale flere måder at behandle en tandpine på. Her er nogle måder:

1. Desensibiliserende tandpasta

En måde at behandle ømme tænder på er at bruge desensibiliserende tandpasta. Efter få brug kan tandpastaen hjælpe tænderne med at blokere for ubehaget forbundet med følsomme tænder. Der er mange produktmuligheder at vælge imellem, men spørg din læge, hvilket mærke der er bedst for dig at bruge.

2. Påføring af fluor

En anden måde, der kan gøres som en måde at håndtere tandpine på, er at påføre fluor på følsomme områder. Dette kan styrke tandemaljen og reducere smerte. Din læge kan give dig flere recepter på fluor derhjemme, som påføres med et specielt værktøj.

Læs også: Let tandsmerter, genkend disse 6 mundlidelser

3. Brug af desensibilisering

I sjældne tilfælde anbefaler nogle læger desensibilisering som en måde at behandle tænder, der ofte føles ømme. Den blottede rodoverflade af tanden kan behandles ved at påføre en desensibilisator på det følsomme område. Denne metode kan kræve lokalbedøvelse.

4. Tandkødskirurgi

Hvis roden af ​​en persons tand har mistet tandkødsvæv, kan et lille stykke tandkødsvæv tages fra et andet område af munden og påføres det berørte område. Denne metode kan beskytte udsatte rødder, så deres følsomhed reduceres. Endelig kan smerten nemt forsvinde.

5. Rodkanal

En person, der har følsomme tænder og ofte forårsager stærke smerter, og andre behandlinger ikke er effektive, så vil lægen anbefale en rodbehandlingsmetode. Denne metode kan bruges til at behandle problemer med dental pulpa. Selvom denne metode ligner en kompliceret behandling, anses den for at være en af ​​de mest vellykkede til at fjerne tandfølsomhed.

Læs også: 6 dårlige vaner, der udløser følsomme tænder

Nu. Det er nogle ting, du kan gøre for at behandle ømme tænder. Hvis du ønsker at behandle en tandpine, er det en god idé at tjekke med en tandlæge først. På den måde er diagnosen af ​​problemet i munden klar, så der er ingen forkert behandling.

Så hvis du stadig har spørgsmål til, hvordan du skal håndtere tandpine, kan tandlægen fra kan forklare de rigtige skridt at tage. Ved at udnytte funktionerne Snak eller Stemme/videoopkald , bliver interaktion lettere. Hvad venter du på, Hent appen lige nu!

Reference:
Munden sund. Tilgået 2020. Følsomme tænder.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hvad forårsager følsomme tænder, og hvordan kan jeg behandle dem?